"Greek National Pride" blog

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος – Το αυστηρό μήνυμα στα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων


Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος – Το αυστηρό μήνυμα στα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι διαρροές που προέρχονται από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί σημείο ανησυχίας ανέφερε ο υπουργός Άμυνας

Αστραψε και βρόντηξε ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας όπου ενημερώνει για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, στέλνοντας αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων.

Όπως είπε οι διαρροές που προέρχονται από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί σημείο ανησυχίας και εξέφρασε την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο.

«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η κατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικης Άμυνας.

Η παρέμβαση του Νίκου Παναγωτόπουλου δεν είναι τυχαία και έγινε με αφορμή τα όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο Γιάννη Μπουρνούς, ο οποίος υποστήριξε ότι μίλησε με το τοπικό αξιωματικό και τότε ενημέρωσε για τη αμυντική διάταξη του νησιού.

«Ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο που είχε μιλήσει με αξιωματικό ή τοπικό αξιωματικό και μας έλεγε για την διάταξη στο νησί», είπε ο κ. Μπουρνούς.

Τι είπε για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία

Αναφερόμενος στο στρατιωτικό υλικό που εστάλη στην Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι «η κριτική για την παροχή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία αδικεί τη συνολική προσπάθεια που καταβάλει η χώρα μας για την θωράκιση της Εθνικής Άμυνας και πάει πολύ να μας λέτε ότι απογυμνώνουμε τα νησιά μας από αμυντικές δυνατότητες».

Διευκρίνισε πως «το υλικό που έχει σταλεί είναι πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων που βρίσκονται στις αποθήκες μας και έχουμε μεγάλα αποθέματα και κάποια από αυτά είναι που διαθέτουμε και δεν αποτελούν κρίσιμο υλικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε είναι σε βάρος των πιθανών ημερών αγώνα».

Τόνισε πως «εάν υπήρχε η πραγματική υπόνοια ότι θα αποδυναμωνόμασταν δεν θα τα δίναμε..»
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, απέρριψε τις αιτιάσεις για μυστικές αποστολές, λέγοντας πως «δεν ισχύει ότι επιβάλλουμε συσκότιση… και οι ΗΠΑ έχουν βγάλει ανακοίνωση όπου αναφέρουν ποιο είναι το υλικό που έχουμε αποστείλει βεβαίως όχι στο τι επακριβώς είναι αυτό…»

Ο υπουργός ανέφερε πως υπάρχει αποζημίωση για το υλικό που στέλνεται στην Ουκρανία και έχουμε ζητήσει 8,5 εκατ ευρώ – δεν θα υπάρξει αποζημίωση για τα κατασχεμένα Καλάσνικοφ βέβαια που στείλαμε.

«Η κάθε χώρα», είπε «ανάλογα με αυτά που στέλνει περιμένει και την ανάλογη αποζημίωση που συνολικά για όλες τις χώρες ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ειδικά για την επί της Αρχής συμφωνίας με την Γερμανία για τα ρωσικής προέλευσης τεθωρακισμένα οχήματα που θα αποσταλούν από την Ελλάδα στην Ουκρανία και θα αντικατασταθούν με νεότερης γενιάς που θα μας δώσει η Γερμανία, ο υπουργός ανέφερε αυτή είναι μια επί της αρχής συμφωνία.

Διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των τεθωρακισμένων που θα παραχωρηθούν θα πρέπει θα είναι ίδιος με αυτά που θα τα αντικαταστήσουν. Θα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμα επιχειρησιακά. Ο σκοπός της Αθήνας είναι να μην υπάρξει ούτε μία ώρα κενού που θα δημιουργηθεί.

Θα προηγηθεί εκπαίδευση προσωπικού και επίλυση ζητημάτων για τη συντήρησή τους. Μαζί με την απόκτηση των οχημάτων θα υπάρξει και πρόβλεψη για πυρομαχικά. Η ανταλλαγή θα είναι απευθείας χωρίς οικονομική επιβάρυνση και σε καμία περίπτωση δεν θα πάρουμε «γουρούνι στο σακί».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε όσον αφορά στα ρωσικής προέλευσης τεθωρακισμένα που θα αποσταλούν δεν έχει γίνει εκσυγχρονισμός τους και δεν ανταποκρίνονται σε απαιτήσεις της σύγχρονης μάχης. Δεν έχουν σύγχρονο σκοπευτικό σύστημα. «Δεν είναι δυνατή η ανακατασκευή τους.

Στον αντίποδα τα γερμανικά τεθωρακισμένα που θα τα αντικαταστήσουν έχουν αποδειχθεί “επιτυχημένο όχημα”. Για τα υπόλοιπα οπλικά συστήματα που παραχωρήθηκαν, ο υπουργός ανέφερε από αυτά που είναι στις αποθήκες διαθέτουμε σε πενταπλάσιο βαθμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s