"Greek National Pride" blog

Αλήθεια ή ψέματα; Στο τουρκικό οπλοστάσιο 250 πύραυλοι Κρουζ SOM-A/B1-ATMACA-Επιθετική διάταξη των τουρκικών βάσεων απέναντι από τα ελληνικά νησιά


Πολεμικές προετοιμασίες της Άγκυρας ενώ τα νησιά μας είναι στο στόχαστρο της 4ης τουρκικής στρατιάς ακολουθώντας το «μοντέλο Πούτιν»

Σε μια πρωτοφανή «αποκάλυψη» για την Ελλάδα και τις ένοπλες δυνάμεις της, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των τουρκικών πυραύλων τύπου Κρουζ στο οπλοστάσιο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας (TAF) είναι 250+ πύραυλοι.

«Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varank έκανε μια ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 30 Αυγούστου 2002. Στην ανάρτηση ανέφερε ότι ο αριθμός των πυραύλων Κρουζ στο απόθεμα της TAF το 2022 ήταν 250+», αναφέρει το σχετικό τουρκικό δημοσίευμα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πύραυλοι Κρουζ SOM-A/B1 και ATMACA στο οπλοστάσιο  των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτούς τους πυραύλους χρησιμοποιείται ο κινητήρας TR40 Turbojet που παράγεται από τη γαλλική εταιρεία Safran. 

Αναφέρεται ότι η μαζική παραγωγή δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο επιθυμητό επίπεδο λόγω των εμπάργκο της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια.

Τούρκοι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει σύγχυση σχετικά με τους αριθμούς των πυραύλων  ATMACA, ενώ θεωρούν ότι οι πύραυλοι Κρουζ SOM-A και SOM-B1 αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του αριθμού των 250+ τουρκικών πυραύλων.

Πρόκειται σαφέστατα πέρα από κάθε ερμηνεία, και εφόσον βέβαια ισχύουν τα νούμερα, για « πολεμικού τύπου» προετοιμασίες των Τούρκων κατά της Ελλάδος, και άλλων χωρών στην Α.Μεσόγειο, οι οποίες δεν πρέπει να ξεφύγουν της προσοχής εκτός της Αθήνας και της δύσης.

Το atlantic council σε πρόσφατη ειδική έκθεση αναφέρει ότι η Τουρκία θέλει είναι «φίλος» με όλες τις χώρες στην περιοχή της Μεσογείου ενώ «οικοδομεί» ταυτόχρονα  τη δική της στρατιωτική ισχύ», (διότι στην συνέχεια θα αποκαλυφθεί το αληθινό της προσωπείο).

Η Yevgenia Gaber, ανώτερος συνεργάτης στο πρόγραμμα Atlantic Council στην Τουρκία, πιστεύει ότι μέσω της «συμφωνίας σιτηρών», η Τουρκία προσπάθησε να διαπραγματευτεί για «ασυλία» από τη Δύση για να αναπτύξει εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με ρωσικές επιχειρήσεις που έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Δηλαδή, οι «ειρηνευτικές» πρωτοβουλίες του Ερντογάν στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου ειρηνικές. 

Η Άγκυρα χρειάζεται νέα όπλα για να επεκτείνει τη ζώνη αποκλειστικής επιρροής της στη Μέση Ανατολή, κυρίως στη Συρία. Ο Ερντογάν δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει τα σχέδια να ξεκινήσει μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, η οποία ούτως ή άλλως είναι στην πραγματικότητα κατεχόμενη από την Τουρκία.

Τα τουρκικά στρατεύματα θέλουν να «εκκαθαρίσουν» μια ζώνη 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συρροτουρκικών συνόρων από κουρδικούς σχηματισμούς προκειμένου να εγκαταστήσουν εδώ έως και 1 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες», αναφέρει η ίδια.

Η Yevgenia Gaber προειδοποιεί ότι η Άγκυρα στο μεταξύ δημιουργεί την δική της ναυτική στρατιωτική δύναμη σε Εύξεινο Πόντο και  Μεσόγειο Θάλασσα, που αποτελούν και τον κύριο στόχο της.

Ενώ λοιπόν σύσσωμη η τουρκική ηγεσία κατηγορεί την χώρα μας απαιτώντας με ωμό τρόπο απαιτώντας «να αποστρατιωτικοποιηθούν τα ελληνικά νησιά», οι τουρκικές στρατιωτικές, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις και βάσεις, αυξάνονται και ενισχύονται με προσανατολισμό τα νησιά αυτά.

Κάθε πιθανή απομάκρυνση, χωρίς αντικατάσταση από πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα  από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από την χώρα μας, φέρνει ακόμα πιο κοντά σενάρια πιθανής  τουρκικής εχθρικής ενέργειας.

Οι Τούρκοι έχουν Επτά αεροπορικές βάσεις ( μία με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) , Τέσσερις ναυτικές βάσεις, μία ταξιαρχία πεζοναυτών, καθώς και τις εγκαταστάσεις της κεντρικής διοίκησης της 4η στρατιάς, με όλες να έχουν στόχο τα ελληνικά νησιά.

Την ίδια στιγμή έχουμε την εγκατάσταση δεκάδων ραντάρ και ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων τα οποία θα παρακολουθούν το Αιγαίο κάθε δευτερόλεπτο.

Όλα αυτά αφορούν το γνωστό πρόγραμμα UZUN UFUK («Μακρινός Ορίζων»), το οποίο στην πράξη διχοτομεί το Αιγαίο.

Επίσημα, η τουρκική κυβέρνηση ομιλεί για σύστημα κατά της παράνομης δραστηριότητας στη θάλασσα, όπως το λαθρεμπόριο μεταναστών και την λαθροθηρία ιχθύων, κάτι που προκαλεί γέλωτα με αυτά που πράττουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο όλο αυτό διάστημα.

Για το θέμα των ελληνικών νησιών συμφωνούν Κεμαλιστές, “Γκρίζοι Λύκοι”, ισλαμιστές, εθνικιστές, και γενικά όλοι οι πολιτικοί φορείς της χώρας αυτής, που διάγει περίοδο τρομερών οικονομικών προβλημάτων, συμφωνούν χωρίς κανέναν δισταγμό μιλώντας για 18 νησιά που δήθεν δεν έχουν νόμιμο καθεστώς.

Το καθεστώς Ερντογάν, ενδεχομένως να σχεδιάζει να πραγματοποιήσει  χτύπημα σε κάποιο ελληνικό νησί, βραχονησίδα, ή μικρόνησο, “για να εξουδετερώσει δήθεν απειλή που διατρέχει η χώρα” ( και η οποία βρίσκεται μόνο στο μυαλό του βαθέως κράτους που ελέγχει τον Ερντογάν), επικαλούμενη σίγουρα  επιχείρηση  “αποστρατιωτικοποίησης», κάτι που απαιτεί συστηματικά η τουρκική πλευρά από την Αθήνα.

Την ίδια περίοδο η  ελληνική πλευρά, εξοπλίζει συνεχώς τις ένοπλες δυνάμεις, γνωρίζοντας ότι η Άγκυρα αναζητά να δημιουργήσει και να μεγεθύνει κάθε επεισόδιο στο Αιγαίο, προσπαθώντας να αποφύγει οτιδήποτε θα οδηγούσε σε κρίση με τον Ερντογάν και το φασιστικό καθεστώς του, που ζει και αναπνέει για να κάνει πολέμους σε γειτονικά κράτη.

Όλο αυτό το σκηνικό  με την δυναμική που διαθέτει είτε τώρα είτε σε μερικούς μήνες, δείχνει να καταλήγει σε πιθανό επεισόδιο τύπου Ιμίων, το οποίο οι Τούρκοι θα μεγεθύνουν  σίγουρα για να πετύχουν τα άνομα σχέδια τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s