"Greek National Pride" blog

Ο Ναύαρχος Τ.Γιατσί στοχοποιεί την Σαμοθράκη που θα αποτελεί την προέκταση της βάσης των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη


Γιατί ήρθε κατραπακιά από απρόσμενη απάντηση ειδικού συμβούλου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ σε Τούρκο Ναύαρχο;

ΗΤουρκία ζητά επίμονα ( γιατί άραγε;) την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης και Λήμνου εδώ και πολλά χρόνια, τώρα όμως η πίεση της ομάδας ψυχολογικών επιχειρήσεων της Άγκυρας προς αυτήν την κατεύθυνση έχει κτυπήσει “κόκκινο”.  

Ο  Τούρκος Ναύαρχος Τ.Γιατσί του γνωστού ινστιτούτου που διευθύνει εγείρει θέμα Σαμοθράκης, αναφέροντας την δήθεν παράνομη ύπαρξη “ 1 χερσαίας και 1 ναυτική βάση στο νησί της Σαμοθράκης, 36 χλμ απόσταση από την τουρκική ενδοχώρα!

Rafale και F-35 στα χέρια των ιπταμένων αετών μας

01:14PreviousPauseNext

01:15 / 04:51UnmuteFullscreen

Copy video url

Play / Pause

Mute / Unmute

Report a problem

Language

Mox Player

Υπάρχουν πολλά αυτοκινούμενα πυροβόλα M-109 Howitzer, άρματα μάχης LEO 1A5G Tanks και τεθωρακισμένα οχήματα στο νησί.

Η Σαμοθράκη είναι ένα από τα 23 νησιά που θα έπρεπε να είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς σύμφωνα με το άρθρο 4 της Συνθήκης της Λωζάνης”, αναφέρει ο ίδιος.

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς επικαλείται τον ΟΗΕ  και το δικαίωμα της προάσπισης εθνικού εδάφους, ενώ στο θέμα παρενέβη Αμερικανός ειδικός σύμβουλος και καθηγητής στην μεταπτυχιακή Σχολή του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, Ryan Gingeras, οποίος ανέφερε:

“Η Σαμοθράκη αναφέρεται επιβεβαιωμένα ως ελληνικό έδαφος σύμφωνα με τη Συνθήκη του Λονδίνου του 1913.
Το άρθρο 4 αναφέρεται σε διαφορές μεταξύ κειμένου και χάρτη.

Δεν υπάρχουν σύγχρονα στοιχεία για τα οχήματα και ο όρος αποστρατιωτικοποίηση δεν αναφέρεται ρητά στη συνθήκη”.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ που παρέπεμψε Τούρκο δημοσιογράφο στην ελληνική κυβέρνηση.

Γιατί ήρθε αμερικανική απάντηση στις τουρκικές παράλογες αιτιάσεις για την  Σαμοθράκη ;

Η ουσία δεν αφορά καθαρά μόνο την ανάρτηση ενός Αμερικανού ειδικού στις παράλογες και προκλητικές τουρκικές αιτιάσεις για την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών που απειλούνται από την πάνοπλη 4η τουρκική στρατιά, αλλά το γεγονός ότι η άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν μπορεί να κάνει πλέον τα στραβά μάτια στα σχέδια της Τουρκίας, αφού ετοιμάζει μια μεγάλη αεροναυτική βάση στην Αλεξανδρούπολη από την οποία αεροσκάφη και ελικόπτερα των ΗΠΑ θα «στρίβουν» πάνω από την Σαμοθράκη.

έχοντας δημιουργήσει εγκαταστάσεις στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, οι Ηνωμένες Πολιτείες τώρα θέλουν  να χρησιμοποιήσουν το νησί της Σαμοθράκης για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η ΥΠΑ (Ελληνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας) σχεδιάζει ένα  σύγχρονο ελικοδρόμιο στο νησί της Σαμοθράκης, για λογαριασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και κατ’ επέκταση των συμμάχων τους ΗΠΑ.

Το σχέδιο των ΗΠΑ, αναφέρει το άρθρο, προβλέπει ότι το νέο ελικοδρόμιο θα είναι σε θέση που μπορεί να εξυπηρετήσει 24 ώρες το 24ωρο πτήσεις ελικοπτέρων όλων των τύπων.

Οι μελέτες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και το ελικοδρόμιο, θα χρησιμοποιηθεί στις αεροπορικές ασκήσεις που θα εκτελούνται στην περιοχή από τις ελληνικές, αλλά και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διευρυνθεί και θα εξοπλιστεί με σύγχρονες τεχνολογικές συσκευές και θα ετοιμαστεί για νυχτερινές πτήσεις.

Η Ουάσιγκτον και ειδικά το Πεντάγωνο βλέπουν ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα προσφέρει απείρως μεγαλύτερες δυνατότητες για βάσεις, στην ρήξη με Ρωσία-Κίνα, σε σχέση με την ασταθή Τουρκία, που έχει τα δικά της σχέδια για τα Στενά του Βοσπόρου, με το κανάλι της Κωνσταντινούπολης.

Η Σαμοθράκη είναι στην έξοδο των Δαρδανελλίων, και η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων σε αυτό το νησί σημαίνει έλεγχο του τουρκικού στόλου και δυνάμεων στην περιοχή.     

Το έτερο διακύβευμα είναι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του νησιού

, η τουρκική εφημερίδα Sözcü ανέφερε: “σε μια εποχή που η τιμή του πετρελαίου εκτινάσσεται στα ύψη, η Ελλάδα παράγει 4.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα από το νησί της Θάσου, τα χωρικά ύδατα του οποίου προφανώς ανήκουν στην Τουρκία.

Η Ελλάδα παράγει 4.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τη Θάσο, αν και η Τουρκία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα χωρικά ύδατα. Η Ελλάδα εξάγει και χρησιμοποιεί αυτό το πετρέλαιο, χωρίς κανένα εμπόδιο.

Εκεί στην Θάσο, υπάρχουν 111 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, τα οποία ανήκουν στην Τουρκία, καθώς η Ελλάδα και το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια τα εκμεταλλεύονται «κλέβοντας» 10 εκατομμύρια βαρέλια από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία της Βέρνης που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στις 11 Νοεμβρίου 1976, η Ελλάδα δεν μπορεί να αναζητήσει ή να εξάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο πέρα ​​από την επικράτειά της.

Αν συνεχίσουμε να παραμένουμε σιωπηλοί στην παρουσία ελληνικών δυνάμεων στα νησιά, ξεχάσουμε την απώλεια των 19 νησιών μας στο Αιγαίο, θα χάσουμε και το πετρέλαιο μας», δηλώνει ο γνωστός σύμβουλος του καθεστώτος Ερντογάν Ümit Yalım.

Η Άγκυρα χτίζει τη «υλικοτεχνική υπερδύναμη» της, σταδιακά γύρω από έναν συνασπισμό των Τουρκοφώνων χωρών στην Κεντρική Ασία.

Εκεί υπάρχει ένα πολλά υποσχόμενο έργο υπερεθνικής ολοκλήρωσης, μαζί με τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του «Σουλτάνου» Ερντογάν.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία περιεργάζεται μια ειδική σχέση με την Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία, παίζοντας ταυτόχρονα με τη Δύση και με την Ανατολή. Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι θα αναθεωρήσουν την συνθήκη του Μοντρέ, αλλά μόνο υπέρ τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s