"Greek National Pride" blog

Ήρθαν τα πρώτα Marder-1A3 και ετοιμάζονται για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου-Σοβαρό σενάριο επιστροφής των ελληνικών Patriot από Σ.Αραβία


Δεν θα μείνει τελικά ο Γερμανός Καγκελάριος στην Ελλάδα για την παρέλαση της 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη

ΟΓερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς θα έρθει στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου αποδεχόμενος την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά όλως τυχαίως δεν θα παραστεί στην παρέλαση της 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, θυμίζοντας τον άλλο Γερμανό Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος  είχε πάει κάποτε στην επέτειο της μάχης της Κρήτης, και είχε “ξεχάσει” το στεφάνι που θα κατέθετε στο μνημείο των πεσόντων.

Η ιστορία είναι γνωστή με τους Γερμανούς ( κατοχικό δάνειο-πολεμικές αποζημιώσεις τα οποία δεν αναγνωρίζουν) αλλά η ουσία είναι αλλού για την χώρα μας και σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ , στην παρέλαση θα δούμε Έξι Marder, τα οποία έχουν ήδη έρθει στην χώρα μας και έχουν μεταφερθεί από αρματοφορείς στην Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία των γερμανικών ΤΟΜΑ στην παρέλαση είναι ένα μήνυμα στην Τουρκία, ότι ο ελληνικός στρατός εκσυγχρονίζεται συνεχώς, ενώ εκπέμπει μηνύματα και στο εσωτερικό σε όλους όσους μιλούν κατά του εξοπλισμού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ξεχνώντας επιδεικτικά, ότι αν γίνει το παραμικρό με τους Τούρκους, θα είμαστε μόνοι μας εντελώς, και αυτό δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε.   

Η ανταλλαγή των 100 ρωσικής κατασκευής της δεκαετίας του 1960 ΤΟΜΑ BMP-1 του ελληνικού στρατού που βρίσκονται στα νησιά του Α.Αιγαίου, με τα γερμανικά ΤΟΜΑ MARDER, είναι δώρο εξ ουρανού για τις ένοπλες δυνάμεις μας.

Τα ΤΟΜΑ MARDER που θα παραλάβουμε άμεσα σε παρτίδες από το Βερολίνο οφείλουμε και πρέπει να τα στείλουμε άμεσα  στα νησιά μας, για να καλύψουμε την απουσία των πεπαλαιωμένων BMP-1, ενισχύοντας τις μονάδες μας αποτελεσματικά.

Ζορίζονται οι Τούρκοι με το νέο εξοπλιστικό πακέτο της Ελλάδος ενώ ο φόβος τους είναι τα ελληνικά F-35 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Şafak, κατά την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου στην Αθήνα, αναμένεται να ανακοινωθεί ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα αξίας περίπου 4 δισ. ευρώ ή μέρος αυτού του προγράμματος.

Αυτό που καίει στην κυριολεξία τους Τούρκους σύμφωνα με την εφημερίδα «είναι το γεγονός συνεχίζονται οι επαφές Ελλάδος -ΗΠΑ για την αγορά 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35. Αφού η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον τον Μάιο, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έστειλε «επιστολή προθέσεων» τον Ιούνιο και ξεκίνησε τη διαδικασία για την αγορά 20 F-35.

Εάν συμφωνηθεί, τα F-35 εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2028″.

Σενάριο επιστροφής των Patriot από την Σαουδική Αραβία σε περίπτωση σοβαρής κρίσης με την Τουρκία

“Μπορούν να επιστρέψουν τα συστήματα αεράμυνας Patriot από τη Σαουδική Αραβία εάν χρειαστεί”, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το υπουργείο έχει λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη διαθεσιμότητα οπλικών συστημάτων ώστε το σύστημα αεράμυνας της χώρας να παραμείνει πλήρως επιχειρησιακό και αποτελεσματικό.

Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει μια συστοιχία πυραύλων Patriot που μίσθωσε από τη Σαουδική Αραβία, εάν χρειαστεί λόγω της αυξανόμενης έντασης με την Τουρκία”, τόνισε ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τη Δευτέρα.

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη διαθεσιμότητα οπλικών συστημάτων για να διασφαλίσει ότι η αεράμυνα της χώρας παραμένει πλήρως επιχειρησιακή και αποτελεσματική», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός ανέφερε ότι απαιτούνται αλλαγές στην τρέχουσα επιχειρησιακή κατάσταση, ωστόσο, εάν κριθεί σκόπιμο, μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα η επιστροφή των πυραύλων Patriot.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία, είχε ανακοινώσει ότι η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την παροχή μιας συστοιχίας συστημάτων αεράμυνας Patriot για την προστασία των ενεργειακών εγκαταστάσεων της χώρας.

Στη συνέχεια, ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι συμφωνίες αυτές αντιπροσωπεύουν μεγάλη πρόοδο για την Ελλάδα στην  συνεργασία της με τις χώρες του Περσικού Κόλπου και στην συμβολή της στην ενίσχυση της ασφάλειας των δυτικών πηγών ενέργειας.

Με τη σειρά του, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει τόνισε επανειλημμένως ότι η προσωρινή απουσία των συστημάτων αεράμυνας Patriot στη χώρα δεν υπονομεύει την αμυντική ικανότητα και αποτελεσματικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο από τον Σεπτέμβριο με ευθύνη της Τουρκίας

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2022, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη Τύπου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, είχε απειλήσει την Ελλάδα με απάντηση στις προκλήσεις, που η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έγιναν ψευδώς βέβαια στο Αιγαίο κατά των τουρκικών μαχητικών F-16.

Την ίδια μέρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε υπενθυμίσει τους τουρκικούς προκλητικούς ισχυρισμούς ότι τα νησιά στο Αιγαίο ήταν «κατεχόμενα από τους Έλληνες» και «μπορούν [οι Τούρκοι] να έρθουν ξαφνικά τη νύχτα και να εισβάλουν σε αυτά τα νησιά».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, απέναντι από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο,  αναπτύσσεται «ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος στην Ευρώπη και ολόκληρος ο τουρκικός στρατός».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αρκετή στρατιωτική δύναμη για να προστατεύσει την εδαφική της ακεραιότητα από τις τουρκικές απειλές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s