"Greek National Pride" blog

Νέο δόγμα για τις ελληνικές δυνάμεις το προληπτικό πλήγμα και στοχοποίηση της εξόδου των Δαρδανελλίων με πυραύλους


Στόχος η απαγόρευση εξόδου του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο καθώς και τα πυραυλικά συστήματα στα μικρασιατικά παράλιa

ΗΤουρκία κινείται με τη λογική της τοπικής υπερδύναμης και  σχεδιάζει να μπλοκάρει κάθε ελληνική κίνηση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

ΗΤουρκία κινείται με τη λογική της τοπικής υπερδύναμης και  σχεδιάζει να μπλοκάρει κάθε ελληνική κίνηση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Συμφωνούν όλοι στην χώρα μας πλέον, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, ότι η Τουρκία κινείται πλέον σε τροχιά πιθανού επεισοδίου, με …προεκτάσεις πιθανής στρατιωτικής σύρραξης στο Αιγαίο, για έτσι επιτάσσει το εκλογικό πρόγραμμα του Ερντογάν.

Σύμφωνα με ελληνική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, αν θέλουμε να εγκλωβίσουμε και πλήξουμε τον εχθρικό στόλο με το πυροβολικό μας με θανατηφόρα αποτελέσματα, το σημείο που χρειαζόμαστε το φράγμα πυρός είναι το στενό των Δαρδανελλίων.

Αυτήν την αποστολή θα αναλάβουν οι ελληνικοί πύραυλοι  ATACMS.

Μαζικές μετακινήσεις πυραύλων MLRS στα νησιά για να πλήξουμε καίρια όλες τις κρίσιμες υποδομές και να απαγορέψουμε την έξοδο του τουρκικού στόλου.

Η Ελληνική ανωτάτη στρατιωτική διοίκηση λοιπόν απέναντι το προδιαγραφόμενο τουρκικό σχέδιο πιθανής «καταπάτησης» ελληνικών χωρικών υδάτων, δημιουργεί ένα ελληνικό «τείχος» από μονάδες επιφανείας με πυραύλους, υποβρύχια, και πυραυλικά συστήματα σε νησιά όπως τα MLRS, ενώ θα έχει σε ετοιμότητα και τα αεροσκάφη MIRAGE-200-5 με πυραύλους SCALP, για κάθε ενδεχόμενο.

Η μετακίνηση άγνωστου αριθμού πολλαπλών εκτοξευτών MLRS και άλλων κινήσεων αποτελεί ουσιαστικά επιβεβαίωση ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και η ηγεσία της…αγρυπνούν και αναμένουν.

Ο Ελληνικός Στρατός (ΕΣ) διατηρεί σε υπηρεσία 36 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων M-270 MLRS (Multiple Launch Rocket System) και 153 πυραύλους MGM-140 Block I ATACMS (Army Tactical Missile System).
Επισημαίνεται δε ότι μέχρι τώρα ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εμφανιστεί MLRS στη ζώνη ευθύνης της ΑΣΔΕΝ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, καθώς οι δύο Μοίρες των MLRS (σύνταγμα MLRS) έδρευε στην Ανατολική Μακεδονία και υπαγόταν στο Δ’Σώμα Στρατού.

Είναι αλήθεια , οι Τούρκοι εργάζονται εδώ και μερικά χρόνια πολύ σκληρά με στόχο να ελέγξουν το Αιγαίο καθιστώντας το σε μια θαλάσσια πλήρως ελεγχόμενη περιοχή στα συμφέροντα τους.

Η Τουρκία εγκαθιστά εδώ και καιρό 11 σταθμούς ραντάρ επιφανείας ως μέρος της πρώτης φάσης του Συστήματος Ραντάρ Ακτοφυλακής (SGRS), με στόχο τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου στον τομέα έρευνας και διάσωσης CSAR, ενώ ουσιαστικά αποβλέπει σε κάτι ακόμα χειρότερο.

Επίσης, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί συστηματικά χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση, ανεξάρτητα του ποια πολιτική δύναμη είναι στην εξουσία, μία πολιτική που αποσκοπεί στη διχοτόμηση του ελληνικού Αρχιπελάγους.

Με αυτόν τον τρόπο αποζητά συγκυριαρχία και ακρωτηριασμό της ελληνικής ΑΟΖ πριν αυτή ακόμα ανακηρυχτεί.
Τώρα η Άγκυρα φέρεται να περνά στο επόμενο στάδιο, όπου η υλοποίηση της πολιτικής της δημιουργεί πλέον τετελεσμένα σε πραγματικό επίπεδο.

Μιλάμε για την εγκατάσταση δεκάδων ραντάρ και ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων τα οποία θα παρακολουθούν το Αιγαίο κάθε δευτερόλεπτο.

Όλα αυτά αφορούν το γνωστό πρόγραμμα UZUN UFUK («Μακρινός Ορίζων»), το οποίο στην πράξη διχοτομεί το Αιγαίο.

Ενώ, οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ATMACA η κατασκευή των οποίων ευρίσκεται σε τελικό στάδιο, θα τοποθετηθούνε  υπό μορφή «ασπίδας» σε όλη την έκταση της τουρκικής επικράτειας , αρχής  γενομένης από τα μικρασιατικά παράλια και απέναντι από την Κύπρο

Αυτό το σχέδιο των Τούρκων θα πρέπει να απασχολεί έντονα την όποια ελληνική πολιτική ηγεσία , διότι εφόσον υλοποιηθεί κάποια στιγμή θα έχει την χώρα μας «όμηρο» στο Αιγαίο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την Κύπρο στην Α.Μεσόγειο.

Η ουσία όμως της τουρκικής αντίδρασης το επόμενο διάστημα, η οποία θα κάνει την εμφάνιση της σύμφωνα με εκτιμήσεις ταυτόχρονα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, αφορά στην παρεμπόδιση με κάθε τρόπο του αγωγού East Med, ο οποίος σύμφωνα με νέα σχέδιο θα μεταφέρει ισραηλινό, ελληνοκυπριακό, αιγυπτιακό, ελληνικό και….σαουδαραβικό πετρέλαιο στην Ευρώπη (σε αγωγό που θα φτάνει από την Σ.Αραβία κοντά στο Σουέζ), αλλάζοντας τον ρουν του ενεργειακού χάρτη του κόσμου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s