"Greek National Pride" blog

Ο ΑΡΧΥΤΑΣ θα είναι “τα μάτια και τα αυτιά” των Φρεγατών του ΠΝ-Η απάντηση μας στα τουρκικά μη επανδρωμένα ναυτικά σκάφη


Οι Τούρκοι ετοιμάζουν τουρκικές βάσεις μη επανδρωμένων σκαφών απέναντι από ελληνικά νησιά με σχέδιο «επιθέσεων κορεσμού» στις μονάδες επιφανείας μας για αυτό και οφείλουμε να αντιδράσουμε

Σύμφωνα με τον Δημοσιογράφο Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη και τα παραπολιτικά καθώς και βίντεο της ΕΡΤ, το drone ΑΡΧΥΤΑΣ σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί ως “ τα μάτια και τα αυτιά” του στόλου των Φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για απόφαση που αφορά πιθανότατα μια εκτεταμένη δοκιμαστική περίοδο, με στόχο τον εντοπισμό σε περίοδο κρίσης, των τουρκικών μη επανδρωμένων σκαφών που ετοιμάζει σωρηδόν το τουρκικό καθεστώς.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.549.0_en.html#goog_403678005

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.549.0_en.html#goog_403678007Το ελληνικό drone ΑΡΧΥΤΑΣ μετά το πέρας των δοκιμών, θα αποτελέσει πιθανότατα το “μακρύ χέρι” της διοικήσεως Φρεγατών.

Το ελληνικής κατασκευής μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έχει αυτονομία πτήσεως τις 2 ώρες, και δύναται να εκτελέσει αποστολές επιτηρήσεως, υποστήριξης επιχειρήσεων, και αναμετάδοσης επικοινωνιών.

Θα έχουμε την δυνατότητα να εντοπίζουμε από μια σχετικά μεγάλη απόσταση, τα εχθρικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας σε συνεργασία με τα ραντάρ επιφανείας των πλοίων μας, σαν αυτά που έχουν οι Τούρκοι και ήδη χρησιμοποιούν.

Τονίζουμε ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιούν στο πολεμικό ναυτικό τους,εξοπλισμένα μη επανδρωμένα ναυτικά σκάφη εφοδιασμένα με αντιαρματικούς πυραύλους και πολυβόλο 12,7 χιλ. στις τελευταίες ασκήσεις που κάνουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

 Ο μεγάλος κίνδυνος για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ονομάζεται τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο στο PENTAPOSTAGMA.GR, η νέα  πολιτική των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με Τούρκο ειδικό αμυντικό αναλυτή, έχει το σχεδιασμό δημιουργίας βάσεων τουρκικών μη επανδρωμένων σκαφών απέναντι από ελληνικά νησιά.

Ο Τούρκος ειδικός με μία ενδεικτική φωτογραφία μας δείχνει το πως θα επιχειρούν οι Τούρκοι στο εγγύς μέλλον, με τα δεκάδες ίσως και εκατοντάδες μη επανδρωμένα σκάφη, που ήδη έχουν ξεκινήσει την βιομηχανική παραγωγή.

Στόχος του τουρκικού γενικού επιτελείου θα είναι η συνεχής  παρενόχληση των ελληνικών αρχών, ( Ελληνική Ακτοφυλακή, αλλά και των ψαράδων μας), και φυσικά η δημιουργία εντάσεων με το πολεμικό μας Ναυτικό, το οποία θα πρέπει να διαθέτει συνεχώς μονάδες επιφανείας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την διαφύλαξη της ελληνικής κυριαρχίας.

Επίσης τα τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη, τα οποία σημειωτέων φέρουν σημαντικό εξοπλισμό ( πολυβόλα 12.7 mm, αντιαρματικούς πυραύλους και συστήματα παρεμβολών), θα μπορούν να βοηθούν τους Τούρκους διακινητές στην αποκαλούμενη εργαλειοποίηση των μεταναστών κατά της χώρας μας.

Μιλάμε για τα USV τύπου ULAQ, αλλά και άλλου τύπου, τα οποία στην κυριολεξία δεν αφήνουν σε ησυχία την ελληνική πλευρά, σε συνδυασμό με τις επίσημες αναφορές των Τούρκων  περί “ κατεχόμενων μικρονήσων και Βραχονησίδων” από την Ελλάδα.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο ναυτικού, επεξεργάζεται σχέδια για “να κατευθύνουν ταυτόχρονα τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, μαζί με οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη, σε συντονισμό από τις δυνάμεις του τουρκικού Ναυτικού και της Αεροπορίας, σε στόχους στο Αιγαίο κυρίως αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το κύριο μενού είναι βέβαια τα πολεμικά πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σε μια νέα  μάλιστα εξέλιξη, η Τουρκία παρουσίασε πρόσφατα, το ναυτικό της drone που ονομάζεται MIR, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να πολεμά εναντίον εχθρικών υποβρυχίων

Αυτό το ναυτικό drone, αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική εταιρεία Aselsan σε συνεργασία με την ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία Sefine.

Επαναλαμβάνουμε, για όσους δεν το κατανοούν, ότι μαζί με την αγορά των Κορβετών οφείλουμε να επιδιώξουμε να κατασκευαστούν εντός ελληνικών ναυπηγείων, σε ειδικό πρόγραμμα τουλάχιστον 100 UUV και USV, δηλαδή μη επανδρωμένα υποβρύχια σκάφη και σκάφη επιφανείας ελληνικής  σχεδίασης, τα οποία θα μας βοηθήσουν στο Αιγαίο σε πολύ μεγάλο βαθμό συνοδεύοντας τις Φρεγάτες και τις Κορβέτες μας.  

Αυτά τα μη επανδρωμένα ναυτικά οχήματα θα πρέπει στην συνέχεια να τα εξοπλίσουμε με μικρούς πυραύλους, πολυβόλα , ραντάρ ώστε να δράσουν υποστηρικτικά μαζί με πολεμικά πλοία μας σε κάθε επικίνδυνη κατάσταση.

https://bf41401598440fd963164e5afd570598.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Το παιχνίδι των υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο τώρα ξεκινά, και οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο τον δυνατόν καλύτερα, αφοί οι Τούρκοι είναι σίγουρο ότι θα θελήσουν να μας “κοντράρουν” παντού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s