"Greek National Pride" blog

Νέος κίνδυνος-Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό “ φορτώνει” με μη επανδρωμένα σκάφη ULAQ για ανθυποβρυχιακό πόλεμο και παρεμβολέςΝέος κίνδυνος-


Η Ελλάδα οφείλει να δώσει ταχύτατα την δική της απάντηση στα τουρκικά σχέδια σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

ΗΤουρκική Υπηρεσία Άμυνας υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια το ULAQ USV (μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας) με σκοπό την προμήθεια ανάλογου αριθμού τους στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό .

Στις 27 Δεκεμβρίου 2022, η Τουρκική Υπηρεσία Άμυνας (SSB) υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία ARES Shipyard και τη Meteksan για την προμήθεια, άγνωστου αριθμού μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας ULAQ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον επίσημο λογαριασμό Twitter της ARES Shipyard, η σύμβαση καλύπτει τις παραλλαγές ASuW (Anti-surface Warfare) και ASW (Anti-submarine Warfare) του USV.

Τα ULAQ USV αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό τους επόμενους μήνες.
Το ULAQ είναι το πρώτο USV που αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των δοκιμών τον Ιανουάριο του 2022, ξεκίνησε η φάση παραγωγής των παραλλαγών ASuW (Anti-Surface Warfare) και PS (Port Security).

Καθώς αυτές οι διαδικασίες συνεχίζονται, κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που αποκαλύπτει τις σημαντικές δυνατότητες του ULAQ, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας διαμόρφωσης για τον Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο (ASW).

Η νέα διαμόρφωση του ULAQ USV

Η Τουρκική Υπηρεσία Άμυνας αποκαλύπτει νέες δυνατότητες του ULAQ USV που θα φέρει νέο ωφέλιμο φορτίο για αποστολές ASW, καθώς αναμένεται να είναι πολλαπλασιαστής δύναμης στα πολεμικά σκάφη του Τουρκικού Πολεμξικού Ναυτικού στο Αιγαίο.

Η διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του ULAQ:

Ελαφρύ, ανθεκτικό και αποδεδειγμένα σύνθετο κύτος, συστήματα ενεργητικής και παθητικής σταθεροποίησης, αξιοπλοΐα σε δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες, βελτιωμένες ικανότητες πλοήγησης με κάμερα LIDAR, ραντάρ και κάμερα EO/IR, σύνδεση δεδομένων με σύστημα AKSON και C-Band για δορυφορική επικοινωνία και διαλειτουργικότητα με UAV, UCAV, USV και UCSV.


Οι διαμορφώσεις όπλων και αισθητήρων για αποστολές ASuW και ASW:

Πολυβόλο 12,7 mm RCWS

Σύστημα τακτικού ελέγχου πυραύλων (κατευθυνόμενο με λέιζερ L-UMTAS και Cirit)

Πύραυλοι ASW NG

Ελαφριές τορπίλες

Ρυμουλκούμενο σόναρ

Βυθιζόμενο βυθόμετρο

Τηλεσκοπικό βυθόμετρο.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η ARES Shipyard υπέγραψε συμφωνία με την TÜMOSAN, για τον εξοπλισμό του ULAQ με εγχώριους κινητήρες ντίζελ.

Σήμερα αναφέρεται ξανά από ξένους ειδικούς ότι η Τουρκία προσπαθεί εδώ και καιρό να κατασκευάσει στόλο μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, επίγειων και θαλάσσιων και υποβρυχίων, ώστε να απειλήσει την χώρα μας εκ του “ ασφαλούς”, σε όλο το μήκος και το εύρος των χερσαίων, και κυρίως των θαλασσίων συνόρων.

Πριν κάποιους μήνες, ο Ερντογάν είχε αναφέρει περί “κοπαδιού” μη επανδρωμένων σκαφών εξοπλισμένων με πυραύλους και τορπίλες    κατά του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η κατασκευή αυτών των πολλαπλών ρόλων μη επανδρωμένων σκαφών AUSV στο Αιγαίο Πέλαγος σε μεγάλους αριθμούς, θα προκαλούσε μια σημαντική αλλαγή στη ναυτική ισορροπία σε σημείο που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, να ήταν απίθανο να φτάσει σε ανάλογο επίπεδο ποιότητας και ποσότητας.

Το ευρύ φάσμα πιθανών εφαρμογών επιτρέπει των τουρκικών  USV, που τους δίνει την δυνατότητα να αναλαμβάνουν πολλά από τα καθήκοντα που εκτελούνται επί του παρόντος από επανδρωμένα πλοία, θα αλλάξει τα δεδομένα στο Αιγαίο.

Το ULAQ AUSV είναι εξοπλισμένο με τον πυργίσκο Yalman που μπορεί να χωρέσει έως και τέσσερις πυραύλους ATGM L-UMTAS, οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους Cirit, τέσσερα SUNGUR MANPADS ή συνδυασμό αυτών των τύπων, είναι κάτι πρωτοποριακό.

Ο κίνδυνος είναι σημαντικός για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αφού οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούν με τίποτα να κοντράρουν, ούτε την ναυτοσύνη ούτε τα νέα γαλλικά αποκτήματα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, για αυτό και το έριξαν στα μη επανδρωμένα, με τα οποία προσπαθούν να πετύχουν μια ιδιότυπη τακτική επιθέσεων “κορεσμού σημείου” με όλα αυτά τα καλούδια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s