"Greek National Pride" blog

Έχουν τρομάξει! Το κύριο μενού στο τουρκικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας θα είναι η Ελλάδα και το εξοπλιστικό της πρόγραμμα


Μεγάλος νταλκάς στην Τουρκία για τις δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες αποτρέπουν την τουρκική επεκτατικότητα

Το πρώτο τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Προεδρικό συγκρότημα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κύριο μενού το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Στην συνεδρίαση του συμβουλίου παρουσία των Αρχηγών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, “θα συζητηθεί το σημαντικό θέμα που αφορά τις εξοπλιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Ελλάδα και οι “προκλήσεις της” στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτό, στη συνάντηση θα αξιολογηθούν και οι εξελίξεις στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο και προβλέπεται να συζητηθούν οι προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ” στην Ανατολική Μεσόγειο που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο”, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι, παρουσία του Ερντογάν, θα συζητήσουν για τις δήθεν “ελληνικές προκλήσεις στο Αιγαίο”, αλλά το κύριο πιάτο, μετά την κατακραυγή Τούρκων αποστράτων Αξιωματικών για το αμυντικό πακέτο από την Βρετανία, θα είναι το τι θα πρέπει να πράξει η Άγκυρα με το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.     

Η προμήθεια των ελληνικών Φρεγατών FDI, τα ΤΟΜΑ MARDER, τα F-16V και η συνεχής προμήθεια των Rafale, έχει ανησυχήσει την τουρκική πλευρά, που βλέπει ξεκάθαρα ότι χάνει την ποιοτική υπεροχή που τόσο έχει διαφημίσει στο εσωτερικό της τους Τούρκους πολίτες.

Το εκρηκτικό εσωτερικό εκλογικό κλίμα που συνδυάζεται με διώξεις πολιτικών στελεχών, αλλά και η προσπάθεια στοχοποίησης της Ελλάδος, αποτελούν το υλικό για οτιδήποτε λάβει χώρα το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα αναζητά αφορμές να προκαλέσει το παραμικρό στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, με στόχο να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να μας σύρει σε “διαπραγματεύσεις”,  με στόχο να λάβουν “ σάρκα και οστά” οι τουρκικές απίθανες διεκδικήσεις σε Αιγαίο/Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σχετικά με την ΑΟΖ.   

Στη συνάντηση, προβλέπεται ότι το τελευταίο στάδιο των συζητήσεων του τουρκικού συμβουλίου Ασφαλείας, θα αφορά της εξουδετέρωση των Κούρδων, ιδίως οι επιχειρήσεις στην Συρία.

Η επαφή υψηλού επιπέδου με τη Συρία, η οποία ξεκίνησε μετά από 12 χρόνια με τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά των κουρδικών οργανώσεων.

Προβλέπεται ότι οι δραστηριότητες που διεξάγονται στο πλαίσιο της ασφάλειας των τουρκικών συνόρων, θα είναι επίσης μεταξύ των σημαντικών θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνάντηση, καθώς και οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται κατά όλων των οργανώσεων, ιδίως PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ.

Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο των Τούρκων στο Αιγαίο

Σύμφωνα με ανάλυση των Ιταλών ειδικών Gabriele Marchionna και Gaetano Mauro Potenza, συμβούλων ασφαλείας, για τα αληθινά σχέδια της Τουρκίας στην περιοχή της Μεσογείου, πρέπει να αφυπνίσουν τον ελληνισμό ακόμα πιο πολύ για έναν και μοναδικό λόγο, αυτόν που μας λέει ότι το ελληνικό κράτος ( όχι τόσο η Αίγυπτο, ή το Ισραήλ, κά) είναι το κύριο εμπόδιο των Τούρκων στην νεο-οθωμανική πορεία.

Οι ίδιοι σε βαρυσήμαντη ανάλυση για τα ενεργειακά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρουν ότι :  
“Οι τουρκικές φιλοδοξίες να γίνει η χώρα τους περιφερειακή δύναμη στην περιοχή της Μεσογείου έχουν τη μορφή τριών θεμελιωδών κατευθυντήριων γραμμών:

1. Να επεκτείνει και να εδραιώσουν την δική τους αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ).

2. Να αποκτήσουν τον ρόλο του σημείου εισόδου για τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας στη Μεσόγειο.

3. Ταυτόχρονα να επιστρέψουν μέσω της Ελλάδας στην κατάκτηση των Βαλκανίων ως νέο “αυτοκινητόδρομο” μεταφοράς αερίου”.

Ελλάδα, Ιταλία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος και Γαλλία, αποτελούν τον νέο άξονα συνεργασίας στην Μεσόγειο, και για αυτό θα πρέπει πριν ξεκινήσει οτιδήποτε μνα δημιουργηθεί μια αμυντική ένωση με ειδικές συμφωνίες, για την ασφάλεια όλων των ενεργειακών σχεδίων που αφορούν τις χώρες αυτές και την ΕΕ, αύριο το πρωί εάν είναι δυνατόν.  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s