"Greek National Pride" blog

ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ θα συνεχιστεί το SAR για τον δεύτερο πιλότο του α/φ F-4 Phantom…


Όπως ανακοινώνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), η επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό του αγνοούμενο κυβερνήτη του F-4 θα συνεχιστεί και κατά τις βραδινές ώρες.

Υπενθυμίζεται, ότι στην περιοχή επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma, 1 S-70 (τα Ε/Π θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του ΛΣ.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Με αυτά τα πικρά λόγια, η ανακοίνωση του ΓΕΑ ανακοινώνει την απώλεια του ενός χειριστή, ενώ η αναφορά στην ανακοίνωση του ονόματος και του δεύτερου, ουσιαστικά μηδενίζει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του δεύτερου…

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Δυστυχώς, νέες πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια, περιπλέκουν… στην κατεύθυνση του “γκρίζου” την υπόθεση του εντοπισμού των δυο χειριστών του F-4 Phantom που συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας. Η αγωνία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, κυρίως όμως στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας έχει κορυφωθεί, όμως όσο περνά ο χρόνος τόσο η κατάσταση γίνεται πιο δυσμενής…

Η νέα πληροφορία αφορά την άσκηση που εκτελούσαν τα δυο αεροσκάφη του τύπου. Αυτή αφορούσε χαμηλή ναυτιλία, δηλαδή πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ακόμα πιο δυσμενής εξέλιξη θα πρέπει να θεωρηθεί η πληροφορία ότι δεν επιβεβαιώνεται επιτυχής εγκατάλειψη του μαχητικού από τους δυο πιλότους, παρά μόνον η πρόθεση να το πράξουν.

Το χαμηλό ύψος δικαιολογεί τα πολύ μικρού μεγέθους συντρίμμια που έχουν εντοπιστεί στον θαλάσσιο χώρο, ενώ περιπλέκει την υπόθεση ακόμα και σε περίπτωση που το αεροσκαφών εγκαταλειφθεί επιτυχώς. Όλοι ελπίζουν για το καλύτερο, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγική παράγραφο, η υπόθεση δείχνει να αποκτά ολοένα και περισσότερο πιο σκούρες αποχρώσεις του “γκρι”. Ας ελπίσουμε σε ένα θαύμα…

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 11.45) Νέα ανακοίνωση, συγκεντρωτική για το περιστατικό συντριβής μαχητικού F-4 Phantom εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ). Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30 διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 11.35) Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους Ιπταμένους του ελληνικού F-4 Phantom, όπως ενημερώνει το ΓΕΑ. Οι δυο πιλότοι ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων ότι θα προχωρήσουν σε εγκατάλειψη του αεροσκάφους καθώς είχε παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα…

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130 για να συμμετάσχει εάν απαιτηθεί..

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης (SAR: Search and Rescue) με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό των πιλότων του αεροσκάφους, εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου. Ας ελπίσουμε να έχουν κατορθώσει να εγκαταλείψουν έγκαιρα το αεροσκάφος και να περισυλλεγούν. Αυτό αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, αν και δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s