"Greek National Pride" blog

Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)


«Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος» λένε οι Τούρκοι

Οι τουρκικές ακτές θα “γεμίσουν” με κινητά συστήματα ραντάρ ERALP, που είναι ένα τουρκικής κατασκευής  ραντάρ εναέριας αναζήτησης μεγάλης εμβέλειας με εμβέλεια 450+ χιλιομέτρων, το οποίο θα παραδοθεί στη Διοίκηση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας τις πρώτες ημέρες του 2023, για χρήση κατά της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχεδιασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, το ραντάρ Αεροπορικής Αναζήτησης ERALP

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ανέφερε, «αναγνωρίζοντας χωρίς να σε προσέχουν, χτυπάς χωρίς να σε χτυπούν».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης ERALP, του οποίου οι εργοστασιακές δοκιμές αποδοχής ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο

Τις επόμενες ημέρες του 2023 θα παραδοθεί στην Διοίκηση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα, το UMAR, το ραντάρ αναζήτησης μεγάλης εμβέλειας που αναπτύχθηκε μέσω του ERALP και χρησιμοποιείται στο σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας για τους πυραύλους SİPER, θα παραδοθεί και αυτό το 2023.

Χάρη στο ραντάρ ERALP, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα  αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, που προμηθεύτηκε  από την Γαλλία και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επιμελητεία, με ένα τουρκικής κατασκευής.

Το ραντάρ ERALP έχει πολύ υψηλό επίπεδο τεχνολογίας λόγω της δομής τύπου AESA δηλώνουν οι Τούρκοι

Σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης ERALP, είναι ένα ραντάρ S-Band νέας γενιάς που αναπτύχθηκε για σκοπούς έγκαιρης προειδοποίησης μεγάλης εμβέλειας, με αρχιτεκτονική δομής τύπου AESA και υποδομή ψηφιακής διαμόρφωσης δέσμης.

Εκτός από τους εναέριους στόχους, έχει επίσης ικανότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους και στόχους με τεχνολογία stealth, (σαν τα ελληνικά αεροσκάφη F-35 θα λέγαμε εμείς, τα οποία βέβαια δεν πρόκειται να εντοπίζουν οι Τούρκοι ότι και να διαφημίζουν)

Η Τουρκία εγκαθιστά ραντάρ επιτήρησης στις ακτές της Μ.Ασίας συνδεδεμένα με χερσαία πυραυλικά

Σύμφωνα με τον Δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, Τούρκοι αναλυτές επιβεβαιώνουν παλαιότερο άρθρο μας για τοποθέτηση κινητών ραντάρ και συστοιχιών ATMACA στα παράλια κατά των ελληνικών πολεμικών πλοίων.  

Νέα σημαντικά προβλήματα βάζουν οι Τούρκοι όπως όλα δείχνουν στην χώρα μας, με την δημιουργία συμπλέγματος ραντάρ επιφανείας με μεγάλο βεληνεκές, με διασύνδεση τους με κινητά πυραυλικά συστήματα ATMACA, κατά στόχων επιφανείας, δηλαδή ελληνικών πολεμικών πλοίων στα νησιά του Α.Αιγαίου.

Πληροφορίες τουρκικών αμυντικών ιστοσελίδων σε κοινωνικό δίκτυο, αναφέρουν ότι η Τουρκία  εγκαθιστά ραντάρ παράκτιας επιτήρησης και έγκαιρου εντοπισμού κατά μήκος της ακτογραμμής της στα Μικρασιατικά παράλια.

Τα ραντάρ αυτά θα είναι όλα συνδεδεμένα και δικτυωμένα με επίγεια κινητά αντιπυραυλικά συστήματα ATMACA, κατά μονάδων επιφανείας, με φόντο την παρουσία φυσικά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στα νησιά μας.

“Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια περιοχή άρνησης πρόσβασης θαλάσσιας περιοχής έκτασης  280 χλμ. από τις  μικρασιατικές ακτές προς τα νησιά του Α.Αιγαίου, σε μια προσπάθεια των Τούρκων να στοχοποιήσουν την χώρα μας.

Η τοποθέτηση του τουρκικού συστήματος Διαχείρισης Παράκτιας Επιτήρησης που αναπτύχθηκε από την HAVELSAN, αναφέρεται από το σύνολο των αμυντικών ιστοσελίδων του τουρκικού τύπου, με την έκφραση “ ούτε πουλί δεν θα πετάει ά στα τουρκικά χωρικά ύδατα”, εννοώντας φυσικά την υποτιθέμενη θαλάσσια περιοχή της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

“Περίπου 4 κέντρα παρακολούθησης και 12 σταθμοί ραντάρ είναι εγκατεστημένα στις περιοχές Αιγαίου, θάλασσας του Μαρμαρά και Εύξεινου Πόντου.

Τα δεδομένα που συλλέγονται σε αυτούς τους μη επανδρωμένους σταθμούς μεταφέρονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην Άγκυρα.

Στο ραντάρ αυτών των μη επανδρωμένων ανιχνευτών βρίσκονται και οι δραστηριότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο, που αγνοούν το διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή”, ανέφερε τουρκικό άρθρο.

H χώρα μας φέρεται να διαθέτει πυραύλους MM40 Exocet Block II για τον εξοπλισμό παράκτιων πυροβολαρχιών στα νησιά μας, με στόχο την απαγόρευση κίνησης των μονάδων επιφανείας των Τούρκων στο Αιγαίο.

Μια νέα πιο εξελιγμένη χερσαία έκδοση των πυραύλων αυτών, σε συνεργασία με τις πυραυλακάτους Super Vita που διαθέτουν πυραύλους Exocet MM40 BlockII/III), θα έδινε την τρομερή δυνατότητα εγκλωβισμού των τουρκικών μονάδων επιφανείας μέσα στα αγκυροβόλια τους, απαγορεύοντας τους την έξοδο από αυτά, σε πιθανή περίοδο πολεμικής κρίσης.

Η Άγκυρα σε αυτήν την περίπτωση δεν θα επιχειρούσε καμία αποβατική ενέργεια σε οποιαδήποτε ελληνικό μεγάλο νησί μας, διότι χωρίς την επίτευξη ναυτικού αποκλεισμού δεν θα μπορούσε να επιτύχει την δημιουργία προγεφυρώματος, αφού η εξάλειψη του θα ήταν θέμα χρόνου για τις δυνάμεις μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s