"Greek National Pride" blog

Η Γερμανική εταιρεία Hensoldt έκανε παρουσίαση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στο ΓΕΣ-Οι ΕΔ κινούνται με ραγδαία βήματα


Όλα αλλάζουν λόγω του πολέμου της Ουκρανίας και της τουρκικής προκλητικότητας η οποία δεν θα καλμάρει λόγω του τρομερού σεισμού

Την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας Hensoldt, σχετικά με ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι κύριοι τομείς δραστηριότητας της HENSOLDT περιλαμβάνουν αισθητήρες συλλογής σημάτων, λύσεις για τον έλεγχο του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και συστήματα εντοπισμού εναερίων στόχων.

Τα προϊόντα της εν λόγω εταιρείας αφορούν τον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα αποστολών σε αέρα, θάλασσα και ξηρά.

Τα συστήματα της HENSOLDT αναπτύσσονται σε διάφορες πλατφόρμες, όπως ελικόπτερα, αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πλοία και υποβρύχια, τεθωρακισμένα οχήματα και δορυφόρους.
Επίσης διαθέτει συστήματα παρεμβολών επίγειας κινητής τηλεφωνίας, τακτικών και στρατηγικών επικοινωνιών με στόχο την καταστολή των επικοινωνίες σε μπάντες HF, V/UHF και SHF.

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος (EW) είναι οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια σχετίζεται με τη χρήση του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος ή κατευθυνόμενη ενέργεια για τον έλεγχο του φάσματος, με την επίθεση σε κάποιον εχθρό, ή την παρεμπόδιση επιθέσεων του εχθρού μέσω του φάσματος.

Θέλουμε ελληνικό δόγμα άρνησης πρόσβασης-άρνησης περιοχής ( A2AD) από δεκάδες κινητά συστήματα παρεμβολών στα νησιά  μας

Ξένοι στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός διαθέτει τώρα, τουλάχιστον 200-300 εξοπλισμένα με μικρούς πυραύλους Bayraktar TB2, και Akinci.

Όλα αυτά τα τουρκικά επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολή κατά της ελληνικής πρωτεύουσας για παράδειγμα.

Ένα από τα πιθανά σενάρια που θα αφορούσε την άμεση εξέλιξη των γεγονότων, υποδηλώνει ότι «η Άγκυρα θα εξαπέλυε πιθανότατα μια μαζική επίθεση με drone, σε συνδυασμό με περισσότερες από 100 πυραυλικές επιθέσεις από βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ”.

Τα πράγματα είναι απλά και οφείλουμε να δημιουργήσουμε σε έναν αριθμό νησιών ένα παρόμοιο σύστημα παρεμβολών κατά των τουρκικών μαχητικών ( επανδρωμένων και μη) αεροσκαφών.

Θα πρέπει να δημιουργηθεί  άμεσα στα νησιά μας και στον Έβρο ένα ενοποιημένο  δίκτυο συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου με σκοπό την  παρεμβολή , την διακοπή της επικοινωνίας των τουρκικών UAV με τους σταθμούς ελέγχου τους.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες , οι εξελίξεις και η παρατεταμένη φύση του πολέμου στην Ουκρανία φέρνει, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ραγδαίες αλλαγές, με νέες μεθόδους μάχης και εξοπλισμού στις ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών.

Τα πρώιμα διδάγματα του πολέμου αυτού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το “ξεχασμένο” και παραμελημένο ελληνικό πεζικό, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα αναβαθμιστεί  ως προς τις δυνατότητες του άμεσα.

Το νέο δόγμα στην Ουκρανία, θέλει τους «πεζικάριους», να λειτουργούν σε μικρές ομάδες στα πρότυπα εξολοθρευτών πάσης φύσεως απειλών από drone και αποβατικά έως ελικόπτερα.

Η τεχνολογία και ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, θα φέρουν  αποτελεσματικότερη αντίδραση σε όλων των τύπων τις απειλές όχι μόνο στα μεγάλα νησιά μας, αλλά και στα μικρονήσια και τις Βραχονησίδες που τόσο πολύ επωφθαλμιούν οι Τούρκοι.
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s