"Greek National Pride" blog

Άλλα δύο RAFALE στην δύναμη της ΠΑ εντός του μήνα… Η 25η Μαρτίου


Δεκατρία γίνονται τα Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας στα τέλη του μήνα καθώς δύο «ριπές» αναμένεται να πετάξουν από τη Γαλλία και να προσγειωθούν στην καινούργια τους «φωλιά» στην Τανάγρα και στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός όπως είχε αναφέρει το Newpost προέβλεπε την άφιξη του δωδέκατου Rafale την εβδομάδα που ολοκληρώνεται, αποφασίστηκε τελικά για διαδικαστικούς λόγους η πτήση της «ριπής»’ προς την Ελλάδα να καθυστερήσει για περίπου δύο εβδομάδες και το μαχητικό να πετάξει την ίδια μέρα πάνω από τη Μεσόγειο μαζί με το δέκατο τρίτο «game changer» Γαλλικό αεροσκάφος και να προσγειωθούν στην 332 Πολεμική Μοίρα «Γεράκι».

Νωρίτερα την 25η Μαρτίου τετράδα Rafale θα συμμετέχει στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας και μάλιστα θα πετάξει πρώτη πάνω από την πλατεία Συντάγματος για να ακολουθήσουν τετράδες F-16, Μirage 2000-5 αλλά και Phantom F-4. Τα τέσσερα F-16 θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες διαμόρφωσης Viper τα οποία ήδη έχουν παραδοθεί από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στην Πολεμική Αεροπορία και έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της 343 Μοίρας «Αστέρι» που εδρεύει στη Σούδα.

Τα δεκάξι συνολικά μαχητικά που θα συμμετέχουν στην στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική μας Εορτή θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ισχύος και αεροπορικής υπεροχής της HAF έναντι των γειτόνων. Rafale και Viper θα πετάξουν μαζί για πρώτη φορά σηματοδοτώντας την επόμενη μέρα της Πολεμικής Αεροπορίας εν αναμονή μάλιστα της συμφωνίας για την απόκτηση 20 συν 20 Αμερικανικών stealth μαχητικών F-35. Και ενώ τα Rafale έως τα τέλη του 2023 αναμένεται να έχουν γίνει 18, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Αεροπορικού Επιτελείου μπαίνουν για τα καλά στα ‘’βαθιά’’ με συμμετοχή στο σύνολο των Εθνικών αλλά και πολυεθνικών-συμμαχικών ασκήσεων. ‘

Επειτα από τη συνεκπαίδευση με Γαλλικά Rafale του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle, οι ‘’ριπές’’ της 332 αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2023» η οποία θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και την πρώτη του Μαΐου με επίκεντρο την Ανδραβίδα . Πέντε «Rafale» θα προσγειωθούν στην 117 Πτέρυγα Μάχης και μαζί με τα υπόλοιπα μαχητικά της HAF, τα Σαουδαραβικά F-15, τα F-18 της Ejército del Aire y del Espacio, τα Ιταλικά Tornado, τα Γαλλικά Rafale αλλά και τα F-16 της Royal Jordanian Air Force.

Μαζί για το Παιδί – Πρόγραμμα σίτισης

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.563.0_en.html#goog_543261479

00:00PreviousPauseNext

00:30 / 01:03UnmuteSettingsFullscreen

Copy video url

Play / Pause

Mute / Unmute

Report a problem

Language

Share

Vidverto Player

Tα Ελληνικά Rafale σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα συμμετέχουν σε μια σειρά από σενάρια με έμφαση σε αμυντικές και επιθετικές αποστολές. Σενάρια τα οποία έχουν σχεδιαστεί με βάση τις απειλές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα απέναντι στις οποίες η Πολεμική Αεροπορία αντιπαραβάλλει πλέον μαχητικά όπως τα Rafaleκαι τα Viper τα οποία υπερτερούν έναντι των Tουρκικών F-16.

Ήδη πάντως οι «ριπές» της 332 Πολεμικής Μοίρας στις πρώτες «φιλικές μάχες» έναντι των Ελληνικών F-16 ακόμη και των πλέον αναβαθμισμένων, έχουν δείξει ότι διαθέτουν πλεονέκτημα τόσο με τον πανίσχυρο Meteor όσο και με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά τους, το radar AESA RBE2 AA αλλά και το σύστημα αυτοπροστασίας Spectra. Τόσο στον «ΗΝΙΟΧΟ 2023» όσο και σε επόμενες μεγάλες ασκήσεις το Αεροπορικό Επιτελείο θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τακτικές και συνδυασμούς βασισμένους πάνω στα Rafale και στα Viper.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s