"Greek National Pride" blog

Οι εκλογές, ο «πάγος» για κρίσιμες εξοπλιστικές ανάγκες της χώρας και ο χρόνος που τελειώνει…


Την Παρασκευή επιτέλους στη Βουλή το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ

ΗΑθήνα τρέχει να υλοποιήσει παλαιά και νέα εξοπλιστικά προγράμματα καθώς θεωρεί δεδομένο πως η αναθεωρητική στάση της Άγκυρας όχι μόνο δεν θα αλλάξει αλλά ακόμα και αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές και έρθει ο Κιλιτσντάρογλου στην εξουσία, οι καταστάσεις θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολες ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ειδικά με την διαδικασία των εκλογών να πρόκειται να βάλει αρκετά πράγματα στον πάγο μέχρι να αναδειχθεί νέα κυβέρνηση και να δει τι θα κάνει με το θέμα των εξοπλισμών, οι αρμόδιοι της παρούσας κυβέρνησης σπεύδουν να βάλουν τα θεμέλια για την υλοποίηση τουλάχιστον των βασικών.

Σε αυτό το πλαίσιο με το πρόγραμμα των φρεγατών FDI να έχει πάρει τον δρόμο του και να υλοποιείται ακόμα πιο γρήγορα από το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα και εκείνα των Rafale και των F-16 Viper να παίρνουν σάρκα και οστά, την ερχόμενη Παρασκευή θα πάει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το θέμα του εκσυγχρονισμού των φρεγατων ΜΕΚΟ και των μπαταριών των υποβρυχίων της κλάσης Παπανικολής.

Δυστυχώς η υπόθεση των κορβετών θα πρέπει να περιμένει την νέα κυβέρνηση…

Η Ελλάδα ή για την ακρίβεια η παρούσα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην χαθεί άλλος χρόνος ως προς την πραγματοποίηση όλων εκείνων που πρέπει να γίνουν για την αμυντική θωράκιση της χώρας γιατί είναι γεγονός πως μπορεί η Τουρκία να έχει μηδενίσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και η ρητορική να είναι εκείνη του εναγκαλισμού και όχι των απειλών, ωστόσο τα εξοπλιστικά της προγράμματα συνεχίζονται παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα έχουν προκύψει από τις ανάγκες που αντιμετωπίζει ο τουρκικός λαός μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Κάτι που καταδεικνύει πως δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στο αναθεωρητικό της δόγμα και πως ο χρόνος τελειώνει για την Αθήνα.

Η εξίσου σημαντική υπόθεση των SPIKE NLOS πήρε τον δρόμο της μετά το πράσινο φως του ΚΥΣΕΑ ενώ μια σειρά από άλλες ανάγκες όπως το εξίσου φλέγον θέμα των ελικοπτέρων που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται να έχει μπει στο αυλάκι μετά το σχετικό αίτημα προς τις ΗΠΑ για 35 Blackhawk με option για 14 επιπλέον για την Πολεμική Αεροπορία.

Η υπόθεση για τεθωρακισμένα οχήματα μάχης φαίνεται πως και αυτή είναι σε καλό στάδιο αν και όλα δείχνουν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να περιμένουν για αυτά μετά τις εκλογές και εφόσον η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει την ίδια ζέση με την παρούσα για να καλύψει και αυτή την εκκρεμότητα.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι και με την συνεργασία των ΗΠΑ σε πολλά από αυτά τα ζητήματα θεωρείται από πολλούς, ειδικά στρατιωτικούς κύκλους στην Αθήνα, πως θα βρεθεί και μια λύση για την κάλυψη του οικονομικού μέρους όλων αυτών των αναγκών καθώς η Ουάσιγκτον βλέπει πλέον ακόμα πιο καθαρά πως μπορεί η Τουρκία να είναι ένα σημαντικό μέγεθος για το ΝΑΤΟ αλλά ο σταθερός πυλώνας στην Νοτιοανατολική πτέρυγα είναι τώρα ξεκάθαρα η Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s