"Greek National Pride" blog

Η Αθήνα ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ημέρα που οι Τούρκοι θα ρίξουν το ειρηνόφιλο προσωπείο


Επαφές και για περιπλανώμενα πυρομαχικά από Σερβία

Με την παρούσα κυβέρνηση αποφασισμένη να τρέξει όσα εξοπλιστικά προγράμματα μπορεί το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ πήγε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής μαζί με το θέμα της απόκτησης μπαταριών για τα υποβρύχια.

Το ενδιαφέρον για την εγχώρια βιομηχανία είναι ότι η αναβάθμιση των ΜΕΚΟ θα γίνει από τα ελληνικά ναυπηγεία όπως επεσήμανε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος: Τα Ναυπηγεία αυτά θα αναλάβουν ναυπηγικό έργο, ιδίως όταν ξέρουμε τι δουλειές έρχονται μπροστά, τι project. Εκσυγχρονισμός φρεγατών, ναυπήγηση κορβετών, συντήρηση υποβρυχίων. Συντήρηση λοιπών πλοίων του στόλου. Αυτά δεν είναι ικανό έργο όσον αφορά το Πολεμικό Ναυτικό μόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολεμικό Ναυτικό 182Τα χρήματα φτάνουν για εκσυγχρονισμό ΜΕΚΟ και μία ακόμη Φρεγάτα FDI-Στόχος να “κλειδωθεί” το Αιγαίο και νότια της Κρήτης από τους Τούρκους

Χθες στο ΣΑΓΕ τέθηκε μελέτη πρόσκτησης αναβάθμισης /εκσυγχρονισμού στρατιωτικού εξοπλισμού για Έρευνα Διάσωση για την Πολεμική Αεροπορία. Αποφασίστηκε η πρόσκτηση 14 νέων ελικοπτέρων αντί της αναβάθμισης των ήδη υπαρχόντων με την τελική επιλογή ελικοπτέρου να εναπόκειται στην ΠΑ σε δεύτερο χρόνο

Έγινε επίσης ενεργοποίηση προγραμμάτων προμήθειας 131 θερμικών διοπτρών σκόπευσης τυφεκίου ελεύθερου σκοπευτή, επισκευής αναβάθμισης και εν συνεχεία υποστήριξης συστημάτων PHALANX για το Πολεμικό Ναυτικό ξέχωρα από το πρόγραμμα αναβάθμισης των ΜΕΚΟ και σύμφωνα με πληροφορίες αφορά και συστήματα που είναι τοποθετημένα και σε φρεγάτες κλάσης «Έλλη» και βέβαια ενδιαφέρουσα ήταν η απόφαση προμήθειας 570 πολυβόλων MINIMI.

Βέβαια επειδή σε αντίθεση με την εκάστοτε κυβέρνηση η Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και συνέχεια με το βλέμμα στο μέλλον, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας Yugoimport SDPR, σχετικά με τις δυνατότητες του περιπλανώμενου πυρομαχικού (Loitering Ammunition UAV) RAVEN 145, κατασκευής της.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες να μπουν δυνατά και στο ζήτημα των περιφερόμενων πυρομαχικών και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι και αυτή του σερβικού συστήματος RAVEN 145.

Αξίζει να πούμε πως ο σερβικός κρατικός οργανισμός εξαγωγών Yugoimport χρησιμοποίησε την αμυντική έκθεση Eurosatory 2022 για να παρουσιάσει το πρώτο οπλικό σύστημα της χώρας αυτού του είδους, το Gavran (Raven).

Επί του παρόντος, στην αρχική φάση ανάπτυξης, το Gavran προορίζεται να είναι ένα χαμηλού κόστους, μεγάλης εμβέλειας σύστημα πληροφοριών, επιτήρησης, απόκτησης στόχων και αναγνώρισης (ISTAR) και όπλο κρούσης.

Εκτοξευόμενο από ενισχυτή στερεού προωθητικού και τροφοδοτούμενο είτε από κινητήρα εσωτερικής καύσης είτε από ηλεκτρικό κινητήρα που κινεί μια έλικα ώθησης, το Gavran έχει μήκος 4,5 μέτρα και άνοιγμα φτερών 3,2 μέτρα. Το αεροσκάφος έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 50 kg και ικανότητα ωφέλιμου φορτίου 15 kg και μπορεί να πετά με 120 km/h ενώ περιπλανάται για έως και 30 λεπτά στα περίπου 5.000 πόδια σε εμβέλεια έως και 100 km.

Το ανταλλάξιμο εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο κάθε οχήματος Gavran θα αποτελείται από μια κεφαλή συνδυασμένου σχήματος γόμωσης 175 mm / 12 kg, κεφαλή θραύσης υψηλής εκρηκτικής ικανότητας ή άλλους τύπους συσκευασιών όπλων προσαρμοσμένων στο στόχο, συμπεριλαμβανομένων των 122 mm / 13 kg, 130 mm / 10,5 kg και κεφαλές 145 mm / 6,4 kg.

Το οπλικό σύστημα Gavran έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ένα σμήνος πολλών οχημάτων που λειτουργούν από ένα ενιαίο σταθμό διοίκησης που χρησιμοποιείται για εκτόξευση, με πληροφορίες πτήσης να αναμεταδίδονται μέσω κρυπτογραφημένων ραδιοζεύξεων δεδομένων. Με δυνατότητα προετοιμασίας και εκτόξευσης από ένα εμπορευματοκιβώτιο τοποθετημένο σε όχημα σε ένα λεπτό, το Gavran θα χρησιμοποιεί αδρανειακή καθοδήγηση, GPS, GLONASS και στο τελικό στάδιο κάμερα τηλεόρασης/υπέρυθρης απεικόνισης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s