"Greek National Pride" blog

Νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς κατασκεύασαν οι Τούρκοι για το TB-3 Bayraktar και το Akinci-«Ξεφεύγει η κατάσταση» στο Αιγαίο


Η τουρκική πολεμική βιομηχανία έχει αναπτύξει-κατασκευάσει πληθώρα γηγενών πυραυλικών συστημάτων και πυρομαχικών που δύνανται να εκτοξευθούν από τα εγχώρια UAV,UCAV, USV, τομείς στους οποίους υπερτερεί σαφέστατα σε βάρος της χώρας μας

Είναι γνωστό ότι τα φώτα της δημοσιότητας στην Τουρκία τα συγκέντρωσε πρόσφατα η απόδοση του TCG Anadolu στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και η φιέστα που διοργάνωσε προς τούτο ο Ερντογάν.

Ωστόσο ο Διευθύνων σύμβουλος της Baykar, Selçuk Bayraktar,  ήταν εκείνος  που ανακοίνωσε ότι τα πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας του Baykar με το όνομα KEMANKES, θα αποκαλυφθούν στο «TEKNOFEST 2023». κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο TCG ANADOLU LHD, λέγοντας:

Ο πύραυλος κρούζ KEMANKES

« Ο κινητήρας ντίζελ του Bayraktar TB3 έχει 3 στροβιλοσυμπιεστές και μπορεί να λειτουργήσει με καύσιμο αεριωθουμένων που τον καθιστά κατάλληλο για λειτουργία από αυτό το πλοίο (TCG ANADOLU). Μπορούμε να δούμε διάφορα ωφέλιμα φορτία και ελαφριές τορπίλες που δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί. Θα εισαγάγουμε το σύστημα KEMANKES στο TEKNOFEST. Αναπτύσσεται ένας «πύραυλος κρουζ» με βεληνεκές εκατοντάδων χιλιομέτρων».

Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το νέο πυρομαχικό θα είναι ένα περιπλανώμενο πυρομαχικό λαμβάνοντας υπόψη το πεδίο του Baykar και η ROKETSAN θα συμμετέχει στην ανάπτυξη όπως στα πυρομαχικά STM-ROKETSAN ALPAGUT και στην διαμόρφωση καμικάζι του TAI SIMSEK. Τα πυρομαχικά stand-off και το Bayraktar TB-3 μπορούν να είναι ένας οικονομικός συνδυασμός για την υποστήριξη των ASW (ανθυποβρυχιακού πολέμου) και των αμφίβιων επιχειρήσεων.

Η αναφορά των ελαφρών τορπιλών επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για το Bayraktar TB-3 που πιθανώς  θα χρησιμοποιείται σε ρόλο ASW.

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το Bayraktar TB-3 θεωρείται ένα πιθανό «Ελβετικό Μαχαίρι» με παρόμοιο τρόπο με τα UCAV AKSUNGUR του Πολεμικού Ναυτικού να εκτελούν ένα ευρύ φάσμα αποστολών όπως ISR,(πληροφόρησης-αναγνώρισης-επιτήρησης, ASW και έγκαιρης προειδοποίησης. 

Ωστόσο, με το βάρος ελαφρών τορπιλών όπως η ORKA να εξετάζεται (περίπου 300 κιλά), είναι πιο πιθανό ο Selçuk Bayraktar να αναφέρθηκε στην μίνι τορπίλη που αναπτύσσει η ROKETSAN.

Ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή Υποβρυχίων Συστημάτων της ROKETSAN, Levent Çomoğlu, ότι αναπτύσσεται μια μίνι τορπίλη κατάλληλη για χρήση σε UCAV και USV.

Συστήματα όπως το Leonardo’s Black Scorpion που έχει βάρος 11 κιλά και μήκος 1,1 m μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό παράδειγμα για να φανταστεί κανείς πώς μπορεί να είναι η μίνι τορπίλη της ROKETSAN.

Στη δήλωση του o  Bayraktar ανέφερε επίσης ότι :«Μπορούμε να δούμε ηχοσημαδούρες και ελαφριές τορπίλες ταυτόχρονα στο Bayraktar TB-3. Η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή μια πολύ μεγάλη οικογένεια πυρομαχικών. Ο ελαφρύς πύραυλος κρουζ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο TEKNOFEST στο ΚΕΜΑΝΚΕΣ. Αναπτύσσεται από την BAYKAR. Ο KEMENKES είναι ένας πολύ ελαφρύς πύραυλος κρουζ με βεληνεκές αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων που μπορεί να εκτοξευθεί από το Bayraktar TB3, όπως και εάν το KEMANKEŞ εκτοξευτεί από μεγάλα υψόμετρα από το AKINCI TİHA. Αυτά είναι, κατά μία έννοια, ψηφιακά έξυπνα πυρομαχικά της νέας εποχής». 

Το UAV KAGEM Kamikaze

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης IDEX που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι τον Φεβρουάριο του 2023, παρουσιάστηκε το UAV KAGEM Kamikaze από την BAYKAR. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το KAGEM, που αναπτύχθηκε από την BAYKAR, είναι ένα «μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι» που εκτοξεύεται από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Με άλλα λόγια, το KAGEM, το οποίο θα πεταχτεί από ένα SİHA , συνήθως AKINCI ή Bayraktar TB-2 στον αέρα, ενεργοποιεί το κεφάλι του αναζητητή με τα φτερά του και κατευθύνεται προς τον στόχο του. Αφού φθάσει στο στόχο του, αυτοπυροδοτείται. Το KAGEM είναι γνωστό ότι έχει κεφαλή  μικρότερη των 10 κιλών.

Ξεφεύγει η κατάσταση στο Αιγαίο…

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η κατάσταση στο Αιγαίο ξεφεύγει επικίνδυνα, αφού η Τουρκία στους τομείς των UAV,UCAV, USV, υπερτερεί σαφέστατα σε βάρος της χώρας μας.

Η Τουρκική υπεροχή στα παραπάνω γίνεται περισσότερο εμφατική, λόγω του γεγονότος ότι η τουρκική πολεμική βιομηχανία έχει αναπτύξει-κατασκευάσει πληθώρα γηγενών πυραυλικών πυραυλικών συστημάτων και πυρομαχικών που δύνανται να εκτοξευθούν από τα εγχώρια UAV,UCAV, USV.

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επαναπαυθεί  αποκλειστικά και μόνο στα RAFALE και τα F-16 VIPER στην παρούσα φάση για εξασφάλιση της αεροπορικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ούτε στα υποβρύχια τύπου Παπανικολή 214  για την υποθαλάσσια επικράτησή μας, αλλά θα πρέπει να αγοράσει σε μεγάλους αριθμούς ΑΜΕΣΑ   UAV,UCAV, USV, καλύπτοντας κάπως την μεγάλη διαφορά που έχει στον εν λόγω τομέα από την Τουρκία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s