"Greek National Pride" blog

«Κραυγές» από την Τουρκία! Ενισχύουμε τα νησιά μας με τρομερή γκάμα όπλων παρά τις αντιδράσεις- Επιδιώκουν σενάρια τύπου Κύπρου-1974


Η Δύση θέλει το Αιγαίο ελεύθερο, ειδικά από τους Τούρκους, που έχουν την δική τους ατζέντα σε έναν νέο πολυπολικό κόσμο που βλέπουμε να αναδύει μπροστά μας

Ηενίσχυση των νησιών μας με εκσυγχρονισμένο υλικό μαζί με μια αλλαγή στο σύστημα Εφεδρείας, είναι μονόδρομος τα επόμενα χρόνια λόγω των τουρκικών βλέψεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα E-amyna σε κοινωνικό δίκτυο υπάρχουν πληροφορίες ότι,“η συντριπτική πλειοψηφία των Τεθωρακισμένων Οχημάτων M1117, των Αντιαρματικών Συστημάτων Πολλαπλού Ρόλου Spike NMT με οργανικά Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη Orbiter 3 και των Ταχύπλοων Σκαφών Μεταφοράς Προσωπικού MUNIN S-1200 Armored κατευθύνεται στην ΑΣΔΕΝ, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην άμυνα των νήσων του Αιγαίου. Ακολουθούν σύντομα η αναβάθμιση των συστημάτων Πυροβολικού και Αεράμυνας, αν όλα πάνε καλά”.

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά υλοποιηθούν τελικά, αν και θα ήταν ευχής έργο για την ασφάλεια των νησιών μας, αλλά εφόσον επιβεβαιωθούν, τότε θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα για να ελέγξουμε το Αιγαίο ολοκληρωτικά.

Έχοντας στην ηπειρωτική πλευρά της χώρας μας τις μονάδες κρούσης ( Αερομεταφερόμενες μονάδες, Ταξιαρχία Πεζοναυτών κά), και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενισχυμένες μονάδες αποτροπής αποβάσεων όλων των ειδών( και με χερσαία πυραυλικά συστήματα και άλλα κόλπα), τότε μένει στην νέα υπό δημιουργία ελληνική αρμάδα, να “οργώνει” ανενόχλητη στο Αιγαίο, που είναι και η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος μας.

Μιλάμε για μια τριπλή εξασφάλιση του Αιγαίου, που είναι η θάλασσα που στηρίζει γεωπολιτικά, ενεργειακά και στρατιωτικά το σημερινό ελληνικό κράτος.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και την μια τρομερή ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αεροσκάφη F-35, F-16V και RafaleF3R, τότε θα “κλειδώσουμε” το ελληνικό Αρχιπέλαγος από κάθε τουρκική επιβουλή, όπως και αν παρουσιαστεί αυτή, ειδικά μετά την κατασκευή του ελικοπτεροφόρου Anadolou, το οποίο δημιουργεί  ομάδα μάχης πολεμικών πλοίων και προηγμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Κάθε επιχειρούμενη επιθετική προσπάθεια της Τουρκίας, που θέλει επιστροφή στα δήθεν οθωμανικά εδάφη, θα βρει απέναντι της μια τριπλή “αμυντική γραμμή” που θα σταματά και θα εξουδετερώνει τα σχέδια αυτά.

Με βάση την κατάσταση στην γειτονική χώρα, και τις υπόγειες κινήσεις του ισλαμικού καθεστώτος Ερντογάν ( που εκτιμάται ότι θα κερδίσει έτσι και αλλιώς τις εκλογές), με Κίνα και Ρωσία, θα δούμε πιθανόν, πολύ σύντομα ένα τουρκικό “ τελεσίγραφο” ανάλογο αυτού των Ιταλών το 1940, στο Αιγαίο αυτήν την φορά.

Τότε, η ελληνική πλευρά, που λογικά θέλει να αποφύγει να δώσει και την παραμικρή αφορμή στην Άγκυρα, θα αναγκαστεί να απαντήσει στα τουρκικά σχέδια με πολύ θόρυβο για να δώσουμε τέλος σε αυτήν την ομηρεία που μας έχει επιβάλει η Άγκυρα εδώ και χρόνια.

Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι ο Ερντογάν, μετά τις εκλογές ( και την πιθανή νίκη του) θα επιδιώξει μεθοδικά να αρπάξει την παραμικρή ευκαιρία και να επιδιώξει μια αναμέτρηση με την Ελλάδα, ( κύριος αντίπαλος του), στο Αιγαίο, το τονίζουμε αυτό, διότι οι δηλώσεις ότι » θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» δεν αφορούσαν οθωμανικά νταηλίκια, αλλά εδράζονται σε πολεμικά σχέδια που έχουν ετοιμάσει εδώ και χρόνια και τα οποία έχουν επικαιροποιήσει πλέον οι Τούρκοι .

Φυσικά το καθεστώς του ΑΚΡ θα επιδιώξει πρώτα να υποχωρήσει η ελληνική πλευρά και να δεχθεί αναίμακτα την διχοτόμηση του Αιγαίου, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πράξει κάτω από το βάρος της λαϊκής αντίδρασης.

Οι Τούρκοι δεν θέλουν να διχοτομήσουν το Αιγαίο, για να εκμεταλλευθούν μόνο τους υδρογονάνθρακες, αλλά για να αποκτήσουν στρατιωτική εξουσία στο θαλάσσιο διάδρομο σε ευθεία γραμμή από τα Στενά του Βοσπόρου μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, συνδέοντας την τουρκική παρουσία στην Κατεχόμενη Κύπρο μέχρι το Σουέζ.

Έτσι θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη γεωπολιτική αξίας τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για την Ρωσία.

Η Δύση όμως θέλει το Αιγαίο ελεύθερο, ειδικά από τους Τούρκους, που έχουν την δική τους ατζέντα σε έναν νέο πολυπολικό κόσμο, ο οποίος δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας.

Η Ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο είναι δύο υδάτινες περιοχές τεραστίου ενδιαφέροντος για τις αποκαλούμενες δυτικές δυνάμεις, που έχουν σκοπό να τις ελέγχουν, για να κλείνουν τον ρωσικό στόλο στα αγκυροβόλια του, όποτε το θελήσουν.           

Οι ΗΠΑ μέσα σε αυτά τα σχέδια, θέλουν όντως μια κυβέρνηση Κεμαλιστών στην Τουρκία, με στόχο την επαναφορά της χώρας στο δυτικό μαντρί, μόνο που το ΑΚΡ, έχει ριζώσει στην τουρκική κοινωνία πολύ βαθιά, και δεν σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία, ακόμα και αν φύγει από το προσκήνιο ο Ρ.Ν. Ερντογάν.

Η σημερινή γειτονική χώρα έχει γυρίσει οριστικά σελίδα και επιδιώκει μεγαλεία και εξουσίες που της έχουν αφαιρεθεί με την συνθήκη της Λωζάννης, για αυτό και πολεμάει αυτήν την συνθήκη με τόσο λύσσα.

Το τέλος όμως αυτών των “ ιδεών” είναι πάντα το ίδιο

Η Τουρκία “ φιλοξενεί” πολλούς λαούς εντός της, με προεξάρχοντες τους Κούρδους, που θα αποκτήσουν κράτος, ενώ το χτύπημα των Δυτικών στο Ανατολικό ζήτημα αυτήν την φορά θα είναι “ θανατηφόρο”, για να μην ξανασχοληθούν ποτέ ξανά με το πρόβλημα που ονομάζεται Τουρκία. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s