"Greek National Pride" blog

Αμερικανική βοήθεια 2 δις δολάρια-Συζητήσεις για παραχώρηση των ελληνικών S-300 σε Ουκρανία και παράδοση πυραύλων Patriot


Oι ελληνικοί πύραυλοι S-300 θα έχουν σύντομα θέμα ανταλλακτικών και υποστήριξης λόγω του εμπάργκο της Αθήνας στην Μόσχα

Οι ΗΠΑ θέλουν να “φορτώσουν” την ουκρανική αεράμυνα με  ρωσικούς πυραύλους που διαθέτουν χώρες της Ευρώπης, μέσα σε αυτές και η Ελλάδα. 

“Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας υπό τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πάνω από 2 δισεκατομμύρια για να ανανεώσει τα οπλικά συστήματά της και σε αυτό το πλαίσιο επανέρχονται οι συζητήσεις για παροχή στην Ουκρανία των S-300 και παράλληλη παραλαβή συστημάτων Patriot”, αναφέρει η δημοσιογράφος Λένα Αργύρη στην ert,news.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία 5Φόβοι Πριγκόζιν: Η Ουκρανία θα προχωρήσει στην αντεπίθεση στα μέσα Μαΐου- Προειδοποιεί ότι αυτό θα είναι «τραγωδία» για τη Ρωσία

Τρομερό παρασκήνιο σχετικά με τους ελληνικούς S-300 και την Ουκρανία και το παράθυρο που ανοίγει για την χώρα μας

Οι Αμερικανοί θέλουν να πετύχουν με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, να ξεφορτωθούν τους ελληνικούς S-300 από την Κρήτη, για να δοθούν στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας, ενόψει των καταιγιστικών εξελίξεων που θα δούμε το επόμενο διάστημα.

Με την ευκαιρία της επικείμενης ουκρανικής επίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων με επίκεντρο το Μπαχμούτ, τέθηκαν στο τραπέζι οι ελληνικοί πύραυλοι S-300, για τους οποίους το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε σύντομα θέμα ανταλλακτικών και υποστήριξης, λόγω του εμπάργκο της Αθήνας στην Μόσχα.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα δημοσιογράφο στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί πιέζουν και την Ελλάδα να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και να στείλει στην Ουκρανία τους ρωσικής κατασκευής αμυντικούς πυραύλους S-300 που βρίσκονται στο οπλοστάσιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι έχει ήδη βοηθήσει την Ουκρανία, σύμφωνα με τις δυνατότητές της, αλλά ειδικά στο θέμα των S-300 θέλει απτές αποδείξεις ανταλλαγής τους με εκσυγχρονισμένα συστήματα Patriot, σε εύλογο χρονικό διάστημα.

«Η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες της Συμμαχίας που διαθέτει ρωσικά οπλικά συστήματα, για τα οποία υπάρχει σκέψη να δοθούν στους Ουκρανούς, όπως οι πύραυλοι S-300», αναφέρουν πολλές πηγές.

Ο κύριος λόγος που οι ΗΠΑ και η Ουκρανία αναζητούν ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους είναι η ικανότητά τους να ενσωματωθούν ταχύτατα στο ουκρανικό οπλοστάσιο, εντοπίζοντας ταυτόχρονα πολλούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων πυραύλων Κρουζ της Ρωσίας.

Οι Αμερικανοί έχουν τα σχέδια τους στην Ουκρανία, ενώ θέλουν αμερικανικά όπλα να βρίσκονται στην ΝΑ Ευρώπη, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει και μιας πιθανής κρίσης με την Ρωσία, η οποία στέλνει Πολεμικά πλοία με πυραύλους Caliber στην περιοχή μας.

Μια ενδεχόμενη κρίση σε ΝΑ Αιγαίο και Μεσόγειο ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις δεν είναι σίγουρα και το καλύτερο σενάριο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για κανέναν, ωστόσο είναι κάτι που υπάρχει ως ενδεχόμενο αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει στην επιφάνεια  το θέμα των Στενών του Βοσπόρου και της Μαύρης θάλασσας. 

Η κρίση της Ουκρανίας εξαπλώνεται με μαθηματική ακρίβεια σε Βαλκάνια και Μεσόγειο, περιοχές συμφερόντων ΗΠΑ-Ρωσίας και αυτό είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού. 

Το τι θα πράξει η Τουρκία σε αυτό το τρομερό σενάριο είναι αποκλειστικά θέμα της Άγκυρας, αλλά η χώρα μας οφείλει να διασφαλίσει την λειτουργικότητα και το μέλλον όλων των οπλικών συστημάτων που διαθέτει στα χέρια της, αναμένοντας και την συμφωνία με τα τρομερά μαχητικά αεροσκάφη F-35 A, που θα αλλάξουν πλήρως την ισχύ μας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ουσία όμως εδώ για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι καθαρά θέμα επιβίωσης για τους ρωσικούς πυραύλους που διαθέτει, αφού αν τους αφήσουμε μερικά χρόνια ακόμη στο ελληνικό οπλοστάσιο, θα γίνουν μουσειακό είδος, για αυτό οφείλουμε να δράσουμε σύμφωνα με τα συμφέροντα μας και μόνο για αυτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s