"Greek National Pride" blog

Ηχηρά μηνύματα προς Άγκυρα και Τεχεράνη από την Αθήνα – Όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Ισραηλινό ΥΠΑΜ


Πολύ πιθανή ακόμα και στρατιωτική κίνηση του Ισραήλ κατά του Ιράν – Ισραηλινός ΥΠΑΜ: Η Τεχεράνη είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει πέντε πυρηνικές βόμβες

Μια πολύ σημαντική συνάντηση είχε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε προεκλογικούς ρυθμούς ωστόσο η ενίσχυση των συμμαχικών δεσμών δεν σταματά.

Ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ δέχτηκε σήμερα στο ελληνικό «Πεντάγωνο» τον Ισραηλινό ομόλογό του Ιώβ Γκάλαντ ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τις συνομιλίες, οι δύο Υπουργοί επαναβεβαίωσαν τους ισχυρούς και διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και την στρατηγική αμυντικής σχέση των δύο χωρών για την ασφάλεια και την άμυνα τους, αλλά και για την σταθερότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής.

Δεν είναι τυχαίο πως πέρα από τα αντιdrone και άλλα οπλικά συστήματα όπως οι SPIKENLOS που αποκτά η Αθήνα από το Τελ Αβίβ επίκειται και η έλευση του πρώτου προωθημένου εκπαιδευτικού Μ346 στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας στη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και η δυναμική της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και Ισραήλ, τα οποία καταδεικνύονται με την υλοποίηση σημαντικών, αμοιβαίως επωφελών, προγραμμάτων, στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας και κοινών ασκήσεων καθώς και η κοινή επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος από την εποχή των σεισμών ακόμα είχε διατηρήσει τις επιφυλάξεις του ως προς το φιλικό πρόσωπο που εμφάνισε η Τουρκία, επεσήμανε μεταξύ άλλων στα όσα είπε στην σύντομη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί: «Ο επιθετικός αναθεωρητισμός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην περιοχή μας και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη διεθνή έννομη τάξη».

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ εξήρε το ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Έλληνας ομολόγός του στη διάρκεια της θητείας του ώστε να ενισχυθούν εμπράκτως και αδιαμφισβητήτως οι αμυντικοί δεσμοί ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ σημείωσε ότι οι πρόσφατες συζητήσεις ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες αντικατοπτρίζουν το βάθος και τις προοπτικές που έχουν οι δεσμοί των δύο χωρών. Ο κ. Γκάλαντ αναφέρθηκε στη συνεργασία Αθηνών – Τελ Αβίβ στην άμυνα, τις πληροφορίες, τα βιομηχανικά έργα και σε άλλους τομείς, γεγονός το οποίο συνεισφέρει στην ασφάλεια και την οικονομία των δύο πλευρών, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό παράδειγμα της διμερούς συνεργασίας τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συνεργασία στο επίπεδο των πληροφοριών που οδήγησε στη σύλληψη δύο τρομοκρατών που σχεδίαζαν να προσβάλουν ισραηλινούς στόχους στη χώρα μας.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι ο δεσμός Ελλάδος – Ισραήλ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και δεσμεύθηκε προσωπικά για την περαιτέρω επέκταση αυτής της συνεργασίας ώστε να αντιμετωπισθούν από κοινού προκλήσεις και να οικοδομηθεί ένα πιο λαμπρό μέλλον για τους λαούς των δύο χωρών.

Ο Ιώβ Γκάλαντ, δεν παρέλειψε από την Αθήνα, να στείλει και δύο πολύ αυστηρά μηνύματα προς Ιράν και Παλαιστίνιους αποκαλύπτοντας παράλληλα πως η Τεχεράνη είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει όχι μία αλλά πέντε πυρηνικές βόμβες καθώς έχει στην κατοχή της εμπλουτισμένο πυρηνικό υλικό κατά 20 με 60% και επεσήμανε πως ο εμπλουτισμός στο επίπεδο του 90% θα αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την περιοχή. Τόνισε δε πως το Ισραήλ θα πράξει ότι θεωρεί απαραίτητο χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα! 

Παρόντες στην υποδοχή και τις συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντριπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης και ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Νόαμ Κατζ (Noam Katz).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s