"Greek National Pride" blog


Διαγωνισμός Κιλιτσντάρογλου-Ερντογάν για απόβαση σε ελληνικό νησί-Αποφοιτούν συνέχεια στελέχη των ΤΕΔ από το κέντρο αποβατικών επιχειρήσεων

Το τουρκικό κέντρο αμφίβιων επιχειρήσεων «δουλέυει» νυχθημερόν για να προετοιμάσει εκατοντάδες Τούρκους υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς αποκλειστικά σε αμφίβιες επιχειρήσεις με στόχο τα νησιά μας

Πραγματικά, η πρόσφατη προεκλογική κόντρα Κιλιτσντάρογλου και Ερντογάν, αποτελεί  μνημείο τουρκικής φιλοσοφίας και κυρίως κουλτούρας, με τους δύο πολιτικούς να κοντράρονται ανηλεώς μπροστά στις κάμερες,  ποιος θα εισβάλει πρώτος σε ελληνικό νησί στο Αιγαίο, θεωρώντας αποκλειστική ενέργεια της τουρκικής πλευράς, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-amyna σε κοινωνικό διαδίκτυο, ο Κιλιτσντάρογλου, κατηγορεί με οθωμανική υποκρισία τον Τούρκο πρόεδρο ότι » ενώ δήθεν δηλώνει  ότι θα εισβάλει σε ελληνικό νησί “ μια νύχτα ξαφνικά”, επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα, ενώ ο Ετσεβίτ δεν είπε τίποτα και αφού Τούρκοι πεζοναύτες εισέβαλαν στην Κύπρο, τότε έκανε ανακοίνωση ότι οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στο νησί”.

Επίσης σχετικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο, τα συμφέροντα της Άγκυρας σε Συρία, Κυπριακό,  Μαύρη Θάλασσα και Καύκασο, ο Κιλιτσντάρογλου δεν διαφέρει  σε τίποτα απολύτως από τον “ κακό” Ερντογάν.

Αυτός ο ιδιότυπος διαγωνισμός εθνικιστικής κουλτούρας εποχής Οθωμανών Σουλτάνων, μπορεί να παρουσιάζεται στο τουρκικό εκλογικό ακροατήριο ενόψει εκλογών, στην ουσία όμως αποτελεί κύρια πολιτική της Άγκυρας, είτε είναι οι Κεμαλιστές στην εξουσία, είτε οι Ισλαμιστές, όπως σήμερα.

Όλοι τους επιζητούν μια ευκαιρία, ένα νεύμα της δύσης, για να μπουκάρουν σε κάποιο ελληνικό νησί, αγνοώντας την παρουσία των ελληνικών δυνάμεων σε αυτά, θεωρώντας αυτές ως μικρή απειλή για τα σχέδια τους.

Τα νησιά του Αιγαίου είναι στο στόχαστρο των Τούρκων εδώ και πολλά χρόνια, θεωρητικά, πρακτικά όμως, εδώ και Τρία  χρόνια, οι τουρκικές αποβατικές δυνάμεις ασκούνται με περίσσεια ζήλια σε αποβατικές επιχειρήσεις όλων των τύπων, ως το κύριο δόγμα του τουρκικού στρατού ξηράς

Κέντρο αποβατικών επιχειρήσεων στην Σμύρνη στην οποία μετέβη και το ελικοπτεροφόρο Anadolou

“Οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το 9ο κύκλο ομαδικής εκπαίδευσης αμφίβιων επιχειρήσεων που υλοποιεί η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Αμφιβίων και Ασφαλείας, έλαβαν τα πτυχία τους στην τελετή αποφοίτησης”, αναφέρει η σελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Πρόσφατα είχαμε την παράδοση τουρκικών αμφίβιων οχημάτων  Armored Amphibious Assault Vehicle (ZAHA), στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών στην Φώκαια ( Σμύρνη) με τα πιο σύγχρονα αποβατικά οχήματα, με αποστολή φυσικά τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μιλάμε για συνολικά 27 οχήματα, εκ των οποίων τα 23 είναι μεταφορείς προσωπικού, τα 2 οχήματα διοίκησης και ελέγχου και τα 2 οχήματα διάσωσης, που θα παραδοθούν στην αποβατική Ταξιαρχία των Τούρκων με τους γνωστούς “Κροκόδειλους” στην Σμύρνη, η οποία θα είναι κύρια μονάδα χρήσης τους

Η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Τούρκων είναι μια ειδική μονάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων
Η Ταξιαρχία, συγκροτήθηκε με ειδικά επιλεγμένο προσωπικό, συμμετέχει σήμερα σε πολλές επιχειρήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Το κύριο καθήκον της στον πόλεμο είναι να αποβιβάσει στο εχθρικό έδαφος από την θάλασσα τις δυνάμεις της με στόχο να δημιουργήσει και να κρατήσει ισχυρό προγεφύρωμα.

Καταλαμβάνοντας την εχθρική ακτή, οι μονάδες της τουρκικής Ταξιαρχίας, διασφαλίζουν ότι τα στρατεύματα που έρχονται από πίσω μπορούν να αποβιβαστούν στην εχθρική περιοχή με ασφάλεια.

Η μασκότ της είναι ο Κροκόδειλος, ένα πλάσμα που μπορεί να ζήσει τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.
Ανήκοντας στην γνωστή σε όλους μας 4η Στρατιά του Αιγαίου, η τουρκική Ταξιαρχία  Πεζοναυτών και η Διοίκηση Αμφιβίων Πλοίων, ανήκουν από κοινού στην Διοίκηση Ομάδας Αμφιβίων Αποστολών με κύρια αποστολή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δομή Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της τουρκικής 4η Στρατιάς:

    • 1ο Τάγμα Πεζοναυτών
    • 2ο Τάγμα Πεζοναυτών
    • 3ο Τάγμα Πεζοναυτών
    • Αμφίβιο Τάγμα Υποστήριξης
    • Λόχος υποστήριξης
    • Απειλή για τα νησιά μας τα τουρκικά αποβατικά

Μετά την ολοκλήρωση παράδοσης των 27 ZAHA στους Τούρκους Πεζοναύτες στα τέλη του 2022, η Τουρκία θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 500 ανδρών περίπου σε μια διαδρομή, δηλαδή ενός Τάγματος πεζοναυτών.

Το παραπάνω συνιστά πολύ μεγάλη απειλή για τα νησιά μας στο Αιγαίο και ιδιαίτερα για εκείνα τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα μικρασιατικά παράλια, αφού πλέον τα ZAHA έμφορτα με πεζοναύτες θα μπορούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αιφνιδιαστικά και χωρίς να επιβιβαστούν σε αρματαγωγό ή στο  αμφίβιο πλοίο πολλαπλών χρήσεων «Anadolu», να επιτεθούν σε  ένα ή και περισσότερα από τα μικρονήσια μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s