"Greek National Pride" blog

Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα υπάρχει γιατί δεχθήκαμε να κάνουμε τεράστιες απώλειες εδαφών- Το ίδιο κάνουν σήμερα οι Κύπριοι


Απίστευτα επικίνδυνη και ανιστόρητη δήλωση από το επικεφαλής του Μερα25 κ.Γιάνη Βαρουφάκη

Ησύγχρονη Ελλάδα υπάρχει γιατί οι εθνικοαπελευθερωτές μας δέχτηκαν τεράστιες απώλειες εδαφών. Σήμερα, οι Ελληνοκύπριοι προτείνουν να κάνουν παραχωρήσεις σε έναν τουρκικό στρατό κατοχής προς το συμφέρον της ειρήνης και της επανένωσης. Κηρύττουμε αυτό που ασκούμε, δηλώνει ο επικεφαλής του Μερα25 κ.Γιάνης Βαρουφάκης. 

Προσπαθήστε να μην αμελήσετε μια καλή συζήτηση. Λέγοντας τεράστιες απώλειες εδάφους εννοούσα ότι οι εθνικοαπελευθερωτές μας αποδέχτηκαν μια Ελλάδα που ΔΕΝ περιλάμβανε τα κύρια ελληνικά αστικά κέντρα. π.χ., η Σμύρνη (σήμερα Σμύρνη), όπου η συντριπτική πλειοψηφία ήταν Έλληνες ή ακόμη και η Θεσσαλονίκη (που εντάχθηκε στην Ελλάδα σχεδόν έναν αιώνα αργότερα).

Όσο μιλάνε ορισμένοι πολιτικοί τόσο εξοργίζουν τους δοκιμαζόμενους εδώ και 15ετία Έλληνες πολίτες.
Επαναλαμβάνουμε, ότι η οικονομία, η ενέργεια, η παιδεία, η υγεία και άλλοι κρίσιμοι τομείς της χώρας θα βελτιωθούν στην χώρα μας, από τις επόμενες κυβερνήσεις λόγω των εξορύξεων και άλλων παραγόντων.

Αν όμως λέμε, αν, χάσουμε και ένα μέτρο ελληνικής γης, τότε χαθήκαμε ως έθνος.

Θα επιχειρήσουμε αντεπίθεση και ανακατάληψη σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, και αυτό καλό θα ήταν να γνωρίζουν ειδικά οι υπερφίαλοι γείτονες μας Τούρκοι. Υπενθυμίζουμε ότι ο νικητής των δημοσκοπήσεων στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Τουρκίας, είχε καταδικάσει  την δέσμευση του Ερντογάν να «έρθει ξαφνικά μια νύχτα». 

Ένας πραγματικός ηγέτης, υποστηρίζοντας, ότι θα επαναλάμβανε την εισβολή της Τουρκίας το 1974 στην Κύπρο και απλά θα καταλάμβανε τα «κατεχόμενα» νησιά της Ελλάδας χωρίς απειλές ή προειδοποιήσεις. Ο Μπαχτσελί , εταίρος του Ερντογάν είχε δηλώσει ενώπιον της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ότι η «κυριαρχία, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, η θαλάσσια δικαιοδοσία και ο εναέριος χώρος» πολλών ελληνικών νησιών «αναμφίβολα και νομικά» ανήκουν στην Τουρκία.“Η Τουρκία δεν έχει να χάσει τίποτε άλλο από έναν πόλεμο με την Ελλάδα παρά μόνο να πάρει εδάφη”, αναφέρει Τούρκος απόστρατος του ναυτικού Σεμίχ Τσετίν, τονίζοντας πως ο σύγχρονος ελληνικός πολιτικός χάρτης δημιουργήθηκε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα.

«Υπάρχουν τρεις χιλιάδες ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Δεν μπορεί η Ελλάδα να τα προστατεύσει όλα» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τσετίν.

Οι Τούρκοι, οι οποίοι στοχοποιούν συνέχεια τα νησιά μας, στα οποία έχουν καρτέρι καταγράφοντας κάθε κίνηση, έχουν κύρια επιδίωξη να δυσφημίσουν κυρίως την χώρα μας, και δευτερευόντως να προκαλέσουν οτιδήποτε άλλο.
Σε περίπτωση ενός σεναρίου ελληνοτουρκικής διένεξης όμως, αν οι Τούρκοι επιχειρούσαν να κτυπήσουν κρίσιμες υποδομές και εγκαταστάσεις των ελληνικών δυνάμεων με UCAV, σε συνεργασία με την τουρκική πολεμική αεροπορία, θα τους ανέμενε η ελληνική αντι-drone “ομπρέλα”, αλλά και οι πύραυλοι αέρος-αέρος των ελληνικών αεροσκαφών Rafale F1 και F-16V, οι οποίοι από πολύ μεγάλη απόσταση μπορούν να διαλύσουν τα όνειρα τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s