"Greek National Pride" blog

«Μύθους του Αισώπου» για τους εξοπλισμούς αφηγείται η κυβέρνηση


#ΑΜΥΝΑ #ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ #ΥΕΘΑ

Η κοροϊδία στα θέματα Άμυνας και αμυντικής βιομηχανίας δεν έχει τέλος από την παρούσα κυβέρνηση, που φόρτωσε με κάμποσα δις τις πλάτες των φορολογούμενων, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα εξοπλίσει επαρκώς την χώρα…

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στο Παρίσι, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό ‘Αμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί την έκθεση ‘Αμυνας και Ασφάλειας, Eurosatory 2024, όπου θα περιηγηθεί το ελληνικό και το κυπριακό περίπτερο και θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλη Πάλμα. Γενικότερα, θα έχει επαφές για την εμβάθυνση των συνεργασιών της Ελλάδας σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας καινοτομίας και έρευνας».

Η Ελλάδα παρήγγειλε τρεις γαλλικές φρεγάτες και αγοράζει μαχητικά αεροσκάφη Rafale …σε συσκευασίες των έξι! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ζήτησε την παραμικρή βιομηχανική επιστροφή από αυτά τα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ. Τα ναυπηγεία της χώρας δεν επωφελούνται και η Ελληνική Αεοροπορική Βιομηχανία, έχει μείνει με το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των F-16, που όμως είχε υπογραφεί επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στο θέμα του Στόλου ,μετά από την επιλογή των Belharra , επικρατεί κατάσταση τραγελαφική! Την μία εβδομάδα «μοιράζουν ειδήσεις» για το ένα πρόγραμμα και μετά από λίγα 24ωρα για κάποιο άλλο!!! Τέτοια προχειρότητα και ερασιτεχνισμός δεν έχει υπάρξει ποτέ! Τώρα πάλι «πουλάνε» το αδιανόητο σενάριο περί επαναξιολόγησης των αμερικανικών φρεγατών-καραβοφάναρων LCS !

Να υπενθυμίσουμε τι συμβαίνει στα ΕΑΣ; Για ποια «εμβάνθυση των συνεργασιών της Ελλάδας σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας καινοτομίας και έρευνας», μιλά το ΥΠΕΘΑ;

Όλα αυτά καλύπτονται με μεγαλοστομίες περί…καινοτομίας για την οποία λένε ότι ο κ.Δένδιας θα έχει επαφές στο Παρίσι! Με ποιους και για ποιο πρόγραμμα; Ακόμη και οι πιο αδαείς έχουν καταλάβει ότι άλλα λεφτά για την Άμυνα δεν σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για να ακριβολογούμε δεν σκοπεύει να δώσει για προγράμματα που θα εξυπηρετούσαν πραγματικά τις εθνικές αμυντικές ανάγκες της χώρας. Ο κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του θα πορευθούν με εξαγγελίες περί «ευρωπαϊκών θόλων» που δήθεν θα μας προστατεύσουν και φυσικά με τα «κλειδωμένα» από το Τέξας F-35, για τα οποία η Ελλάδα θα πληρώνει 350 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τη στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές.

Σχολιάστε