ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ


Ο Εθνικός μας Ύμνος


 

ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ

Στίχοι Εθνικών Εμβατηρίων

 

 

 

25η Μαρτίου – Ελληνική Επανάσταση –

Ο Θούριος του Ρήγα Φερραίου Βελεστινλή – Νίκος Ξυλούρης

 

Σημαία

ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

O Ναύτης του Αιγαίου

Αεροπόρος

ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ »ΓΙΟΙ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ»

Εύζωνας

Μακεδονία ξακουστή

ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΟΥ

Πίνδος

Η Ελλάδα Ποτέ Δεν Πεθαίνει

Εμβατηριο Παυλου Μελα

41 thoughts on “

 1. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ
  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ
  ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΩ ΣΑΝ
  ΓΙΟΣ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΛΕΜΗΣΕ
  ΣΤΟ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ
  ΤΟ 1974 ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2 ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠ)ΤΗΣ
  ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΤΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΑΩ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
  ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

 2. Ολοι μας οι καποιας «ηλικίας» που υπηρετήσαμε στις ενδοξες Ε.Δ. της χώρας μας,α ν α τ ρ ι χ ι ά ζ ο υ μ ε και δακρύζουμε στο άκουσμα των στρατιωτικών Θούριων και εμβατηρίων.

 3. ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ !!!!
  ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ !!!!! ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 4. ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ.
  ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 49 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΛΑΙΩ ΠΟΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.

 5. Πίσσα και πούπουλα στους εθνοπροδότες,τουρκόφιλους καιπροσκυνημένους πολιτικούς.Στο Γουδί και οι 300!

 6. ΜΕ Τ’ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!

 7. Λες να ξύπνησε! Μπα δεν νομίζω!
  Είναι προσβεβλημένος από την αθεράπευτη νόσο της θρησκοπληξειας!

 8. Tί είπες;;Για θρησκοπληξία;;;Δεν την έχω ακουστά αυτήν την λέξη!!Πάντως στο βίντεο που εμπεριέχεται στον παρακάτω κωδικό θα δείς την κατάντια πολλών θρησκόπληκτων!!!!Θα γελάσει κανείς με την ψυχή του!!!!Πώπω!!Ρεζιλίκια για την χώρα μου!!!Αλλού βέβαια είναί ακόμη χειρότερα!Στην Ισπανία κάπου ένας σκύλος ούρησε σε έναν τοίχο, και επειδή τα ούρα του σχημάτισαν μια άγια μορφή στον τοίχο πήγαν πολλοί πιστοί ρωμαιοκαθολικοί και ανάψαν λαμπάδες και προσκυνούσαν τα σκυλίσια ούρα στον συγκεκριμένο τοίχο!!!

 9. Γεια σου απροσκύνητε συνέλληνα Γιάννη!
  O Βολτέρος έλεγε «Ο τσαρλατανισμός γεννήθηκε την μέρα που ο πρώτος κατεργάρης, συνάντησε τον πρώτο βλάκα»,
  Αν από τότε οι κατεργάρηδες πολλαπλασιάστηκαν, σκέψου πόσο εξαπλώθηκαν οι βλάκες!

 10. Ευχαριστώ για το βίντεο ping.
  Το πέτρινο άγαλμα του θεού Πάν, είναι σαφώς καλύτερο από μια κακόγουστη ζωγραφιά με εβραίους μαυριδερούς καμπουρομυτες.

 11. Ρε συ Pingback ρε μάγκα δεν σου μίλησα ποτέ έτσι!Εσύ γιατί με προσβαλείς;!Δεν έχω βρίσει ποτέ καμία θρησκεία αλλά δεν μου αρέσει να βλέπω Έλληνες συμπολίτες μου να περπατάνε στα τέσσερα και να γίνονται περίγελος με τα πλάνα αυτά σε ολόκληρο τον κόσμο που βλέπει τα βιντεάκια του youtube!Και για να σου δείξω πως δεν προσβάλω καμία θρησκεία αν και αισθάνομαι πλέον άθεος παραθέτω το παρακάτω βίντεο με τους ήρωες από τα καρούλια του άγιου όρους!Eπίσης!Το ξέρει κανείς πως οι Άγιοι πατέρες της ορθόδοξης εκκλησίας καταδικάζαν την πτωματολατρεία δηλαδή την λειψανολατρεία σε οικουμενική σύνοδο που καταδίκαζε και τις αιρέσεις;Το γνωρίζουν αυτό το τελευταίο οι της εκκλησίας και οι θεολόγοι αλλά δεν το λένε στον κόσμο γιατί θα χάσει την πίστη του!!Επίσης στην παλαιά διαθήκη στην Βίβλο της ορθοδοξίας απαγορεύεται και για τους χριστιανούς το χοιρινό(γουρουνίσιο κρέας )!Δεν απαγορεύεται μόνο για τους μουσουλμάνους!Νομίζω το γράφει στην αγία γραφή!Εγώ δεν θα ενστερνιστώ ποτέ τη φράση του ..πίστευε και μή ερεύνα!!!Δειτε το παρακάτω βίντεο:

 12. Η παλαιά διαθηκη … Βίβλος της ορθοδοξίας ;;;;;
  Άσε μας ρε παλικάρι μου….. δεν σου τα είπανε καλά….
  ή μάλλον δεν σου τα προπαγανδησανε καλά…..

 13. Ναι ρε!!Βλασφήμησα τα θεία!!Που είδες την προσβολή κατά της θρησκείας;Το βιντεάκι δεν βλαστημα ούτε τον Χριστό ούτε την Παναγία αλλα τα βάζει κυρίως με την επίσημη εκκλησία του πλούτου και τις κοροιδίες της!Πλουτίζουν περιφέρωντας τάχα θαυματουργές εικόνες και θαυματουργά καταδικασμένα από τους άγιους πατέρες λείψανα!Γιατί δεν διαβάζεις λίγο τους κανόνες των αγίων πατέρων της ορθοδοξίας που καταδικάζουν την λειψανολατρεία;Αυτοί οι κανόνες υπάρχουν στην βιβλιοθήκη της θεολογικής σχολής Αθηνών!!Θες να πω και άλλα που ανακάλυψα;

 14. Και το χοιρινό στην ορθοδοξία απαγορεύεται!Απο ΓΟΧ έχω μάθει αυτό το πράγμα που αυτοί τουλάχιστον πιστεύουν αυτό που πιστεύουν έχοντας ευρευνήσει αρκετά καλύτερα την ορθόδοξη θρησκεία!!!

 15. Πατέρας του χριστιανισμού είναι ο ίδιος ο Ιησούς και κανένας άλλος!
  Η βίβλος είναι των εβραίων και η παλαιά διαθήκη το ίδιο!
  Οι παραπομπές που γίνονται από την καινή στη παλαιά έχει να κάνει περισσότερο με την χρονολογική σειρά του πράγματος!
  Χριστιανισμός = ‘’Πιστεύω στα λόγια του Χριστού’’
  Ούτε σε γιαχβέδες ούτε σε κανέναν άλλον!
  Ο ίδιος ο χριστός αποκάλεσε του εβραίους «γεννήματα φιδιών»!!!
  Για ποιον «εβραιοχριστιανισμό’’ μιλάμε ;

  Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα για να ασχοληθούμε!!
  Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ΑΟΖ, Ισραήλ, Τουρκία, Πτώχευση, Επερχόμενη επίθεση Τουρκίας, ΓΑΠ και το κακό συναπάντημα και εσείς ασχολείστε με θρησκείες ;;;;;;;;;;

 16. Pingback
  Όλοι αυτοί με τους οποίους «πλακώνεσαι» μιλάνε εκ του αφαλούς!
  Ο zanglos είναι βολεμένος στην Σουηδία, ο Σταυρός βολεμένος στην Γερμανία και ούτο καθ’εξής…
  Ο πόλεμος με την Τουρκία δεν τους αγγίζει διότι βρίσκονται μακριά!
  Απολαμβάνουν μια άνετη ζωή σε αυτές τις χώρες και έχουν ανώτερο βιοτικό επίπεδο χάρη στους μισθούς που παίρνουν επειδή οι χώρες αυτές έχουν καλύτερη οικονομία.
  Αν έρθει ο zanglos να ανοίξει εδώ την επιχείρησή του τον βλέπω σύντομα να βάζει λουκέτο και να ζητιανεύει στην πλατεία Αριστοτέλους με ακορντεόν ή στην πλατεία Ναβαρίνου παρέα με τα πρεζόνια και αυτό γιατί με φορολογία 45% επι του ετήσιου τζίρου του, την καταβολή των εισφορών των υπαλλήλων του, τους λοιπούς άλλους φόρους και την πολύ πεσμένη εξαγωγική δύναμη της Ελλάδας, θα μπει μέσα με το κεφάλι και θα «βαρέσει κανόνι»!!!
  Ο δε Σταύρος (καρδιολόγος εκ Γερμανίας) αν έρθει στην Ελλάδα σε ελληνικό νοσοκομείο να εργαστεί , από τον πρώτο κιόλας μήνα θα αρχίσει να παίρνει φακελάκια γιατί ο μισθός που δίνει το ελληνικό κράτος στους γιατρούς δεν θα του φτάνει ούτε να πληρώσει τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η. του σπιτιού του!
  Καυχήθηκε μάλιστα ότι πέρασε την ζωή στο του διάβασμα στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου που σπούδαζε, λες και στην Ελλάδα δεν δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις για να μπουν στην ιατρική σχολή και τα πτυχία που δίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμιο τα δίνουν έτσι, με το κιλό και χωρίς εξετάσεις, οι οποίες προϋποθέτουν τρελό διάβασμα.
  Του κυρίου αυτού του ήρθαν όλα βολικά στην ζωή και δεν περίμενε 3 έως 5 χρόνια μετά την απόκτηση του πτυχίου του να μπει σε νοσοκομείο για να κάνει την ειδικότητά του και μόνο!
  Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε κάποια ανάρτηση λέει χαρακτηριστικά με περίσσιο θράσος : «σας βάρεσε η ανεργία στο κεφάλι» προς στους υπόλοιπους εν ελλάδι σχολιαστές!
  Ο κύριος αυτός, που πολύ σωστά τον αποκάλεσες «λαζογερμανό» ζει στην δική του πραγματικότητα και κόσμο!!!
  Και αφού λοιπόν έλυσαν τα προβλήματά τους όλοι αυτοί οι «λαζοευρωπαίοι» (όπως τους είπες), κάθονται τώρα και ασχολούνται με τους άλλους, τις θρησκείες κλπ.
  Γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς πια με αυτούς, αφήνοντάς τους να λένε ο,τι θέλουν χωρίς να τους απαντάς! Δεν αξίζει τον κόπο!

  Φιλικά

  Υ.Γ.
  Συμφωνώ μαζί σου 100% στο ότι έχουμε σοβαρότερα προβλήματα και να προσθέσω ότι το Αιγαίο είναι μια πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί !

 17. Εγώ πάντως είμαι Λαμία με καταγωγή από την όμορφη Καλαμάτα!Αν κανένας έχει λογαριασμό στο youtube ας κάνει και κανένα report αναφορά δηλαδή στο κανάλι του PastitsiosGR που προσβάλει άνθρωπο, σε βιντεάκια που έχει ανεβάσει ο οποίος δεν μπορεί να του απαντήσει διότι έχει φύγει από την ζωή από το 1994.Ε όχι και να βρίζουμε πεθαμένους!Οτι και να πίστευαν!!Ντροπή !Για όσους θεωρούν άγιο τον Παίσιο!
  Εύχομαι όμως να μην γίνει τίποτε άσχημο στο Αιγαίο!

 18. Χρονια πολλά μαύρο πρόβατο, αλλα χαλάρωσε λιγάκι! Μη μας αποπαίρνεις έτσι με την καλημέρα! Συζήτηση κάνουμε και αλλάζουμε γνώμες!
  Αντάλλαξα με τον Γιάννη δυο κουβέντες να γελάσουμε με αυτόν που θα μπει στη πόλη με το άρμα του και έσκασε και ο ping και ξεκίνησε η συζήτηση!
  Αλλα και αν λέμε κάτι για να μαθαίνεται εσείς θα χριστιανόπουλα σε τι πλάνη είστε, δεν βλάπτει, καλο κάνει!

 19. »να μαθαίνεται εσείς θα χριστιανόπουλα σε τι πλάνη ειστε»;;;;;;;;

  Η πλάνη του σιωνισμού zanglos που έχετε περιπέσει εσύ και οι ομοϊδεάτες σου είναι αυτή που σε έκανε να δεις τον Χριστιανισμό έτσι!!!
  Γνωρίζουν οι εβραίοι πολύ καλά ποια είναι η Αχίλλειος πτέρνα μας και πατανε σε αυτήν!
  Από την αρχαιότητα οι έλληνες φαγώνονταν μεταξύ τους και έτσι δημιούργησαν το δωδεκάθεο και άλλα, ώστε να τρωγόμαστε ακόμα και σήμερα!
  Ο σιωνισμός έχει κάνει ό,τι χειρότερο για την ανθρωπότητα και το μεγαλύτερο κακό είναι ότι όταν οι άνθρωποι των εβραίων έκλεψαν τις βιβλιοθήκες της Αλεξανδρείας, της Κυρήνειας και της ρώμης οι σοφοί της Σιών που εργάζονταν μυστικά μέσα σε αυτές για μια εικοσαετία πήραν μαζί τους 11.000 τόμους πριν την τελική καταστροφή. Σε αυτά τα βιβλία κρύβονται τρομερά μυστικά και οι εβραίοι τα έκρυψαν για να εμποδίσουν την πρόοδο της ανθρωπότητας, ενώ είπαν ότι τα «έκαψαν οι χριστιανοί»
  ‘’Ω, τι πιο βολικό από τους Χριστιανούς’’!!!
  Αυτά τα ιερά βιβλία της γνώσης οι εβραίοι όπως ήταν φυσικό τα αξιολόγησαν και τα εκμεταλλεύτηκαν με κάθε τρόπο.
  Όπως πχ. ο Bayer διαβάζοντας όλα τα βιβλία του Ιπποκράτη έφτιαξε την «ασπιρίνη» και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της πλανήτη!
  Πήραν την ατομική βόμβα, τον τετραγωνισμό του κύκλου και τόσα αλλά που αναφέρονται ξεκάθαρα στον Αριστοτέλη και στα κείμενα διαφόρων άλλων αρχαίων ελλήνων συγγραφέων.
  Οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες επιστήμονες και κλέφτες είναι οι Εβραίοι. «Μόνο αν εξαφανίσουμε τα κείμενα», σου λένε, και μιλάμε για ένα εκατομμύριο τόμους, «μόνο αν τα βουτήξουμε για πάρτη μας θα κάνουμε δουλειά».
  Φρόντισαν να κρατήσουν τα πρωτότυπα για τον εαυτό τους, διότι αυτά τα χρειάζονταν, και σιγά-σιγά άρχισαν να βάζουν χέρι στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπως και στις άλλες βιβλιοθήκες. Με τον πιο συνωμοτικό τρόπο οργάνωσαν την πολιτισμική τους επιδρομή.
  Οι Εβραίοι ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν, δεν έκαψαν βιβλιοθήκες αλλά μόνο έκλεβαν! Διέδωσαν εντέχνως το παραμύθι ότι οι χριστιανοί έκαιγαν τις βιβλιοθήκες για να σταματήσει η όποια αναζήτηση των χειρόγραφων της γνώσης, κάνοντας όλη την ανθρωπότητα να τα θεωρεί «καμένα» (πάντα κάποιος άλλος είναι ο «μπροστινός» για τους Εβραίους)!!!!
  Από εκεί και πέρα ήταν ελάχιστα τα «ελεύθερα» (γιατί υπάρχουν και «φυλακισμένα» πάρα-πάρα πολλά) γραπτά που έμειναν, κάπου 2.500 με 3.500 τόμοι. Απίστευτες και οφθαλμοφανείς οι πλαστογραφίες (αλήθεια τι προσπαθούσαν να καλύψουν, να κρύψουν, οι πλαστογράφοι;)
  Όποια κείμενα, δηλαδή, που έχουμε στα χέρια μας, τα λεγόμενα πρωτότυπα, δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό είναι παραχαραγμένα ή παραλλαγμένα. Μετά από αυτό τι γίνεται; Κάθε φορά που πέφτουμε σε ανακάλυψη παπύρων επί τόπου εξαφανίζονται, (μαζί και οι αρχαιολόγοι) για δεκαετίες. Είναι φοβερό. Στην Αγγλία έχουν αίθουσες ολόκληρες γεμάτες από κείμενα αρχαίων Ελλήνων και στα Ελληνικά μουσεία ούτε ένας πάπυρος.
  Ο Αρχαιολόγος Ε. Μπεξής τα έχει καταγγείλει όλα αυτά για τα χειρόγραφα και τους μπαζωμένους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και κάθε εξαφάνιση αρχαιολογικού ευρήματος από τους ίδιους τους έλληνες αρχαιολόγους!
  Το Βατικανό είναι «φορτωμένο» με χιλιάδες συγγράμματα μη διαθέσιμα στο κοινό. Κλεμμένη γνώση βαθειά καλά κρυμμένη μακριά από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους!!
  Ευτυχώς που διασώθηκαν και μερικά στις μονές του Αγίου Όρους, από την Σιωνιστική λαίλαπα!!
  ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΟΤΙ «ΚΑΗΚΑΝ» ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΥΤΩ!!!!
  Οι σιωνιστές δεν θα με κάνουν να στραφώ εναντίον του Χριστιανισμού, όση προπαγάνδα και να κάνουν!!!
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΕΓΩ!!!!

 20. Θέλουν να πιστέψουν σε κάτι κάποιοι;Να ασπαστούν μια θρησκεία!δυστυχώς στη Ελλάδα έχουμε βάπτιση νηπίων με το ζόρι λόγω κατεστημένου μην πεί κάτι κακό ο τριγύρω κοσμάκις εναντίων κάποιου αβάπτιστου παιδιού όπως θα καεί στην κόλαση, ενισχύοντας την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας που βρίσκει πάτημα και πλουτίζει εις το όνομα του Ιησού Χριστού!Ασπαστείτε ρε παίδες όποια θρησκεία θέλετε αλλά πρώτα να ευρευνήσετε λίγο πιό εξονυχιστικα το τι πρεσβεύει η θρησκεία που ασπάζεστε και να ευρευνάτε πριν πιστεψετε κάπου!Πότέ μην έχετε ως βάση στη ζωή σας το :πίστευε και μη ερεύνα!Θα σας εκμεταλευτούν σίγουρα έστω έμμεσα!!Το βλέπουμε με τους μεγαλοδεσποτάδες!!

 21. Η εκκλησιαστική περιουσία έγινε από δωρεές! Δεν πήρε τίποτα με το έτσι θέλω!!
  Το ‘’πίστευε και μη ερεύνα’’ το είπαν και το λένε οι Ιησουίτες και όχι οι ορθόδοξοι!
  Ο Χριστός είπε: ‘’μελετάτε τας γραφάς’’ με απλά λόγια είπε ΨΑΞΤΕ!!!
  Οι καθολικοί, ακόμα και αυτοί έχουν αρκετά σοβαρούς θεολόγους ώστε να πετάξουν τέτοια ΚΟΤΣΑΝΑ!!!
  Η προπαγάνδα των Σιωνιστών έχει ‘’πιάσει’’ για τα καλά!!! Δυστυχώς!!!

 22. με όλον τον σεβασμό!!Έχεις αναρωτηθεί γιατί οι Οθωμανοί δεν πείραξαν το Πατριαρχίο της Κωνσταντινούπολης το 1453 μετά την Άλωση;Αντίθετα του έδωσαν προνόμια και μάλιστα πολλά θά λεγα!Και κάτι άλλο τώρα:
  Πως επί 400 χρόνια τουρκικής κατοχής της χώρας μας διατηρηθήκαμε Έλληνες και διατηρήσαμε και την ελληνοφωνία μας;Το ξέρετε πως η Ελλάδα βρισκόταν κολλητά στον μητροπολιτικό χώρο των Οθωμανών Τούρκων που είναι η Κωνσταντινούπολη και η Μικρα Ασία!Δεν θα μπορούσαν οι Τούρκοι νομίζετε αν ήθελαν να μας εκτουρκίσουν εξισλαμίζοντας μας;Πολύ άνετα παρακαλώ όπως έγινε εύκολα στην μικράασια!Αντίθετα επέτρεψαν να λειτουργούνε οι χριστιανικοί ναοί!!Δεν μας εκτούρκισαν διότι δεν τους συνέφερε τότε!Οι χριστιανοί τους κατέβαλαν πολλούς φόρους πολύ περισσότερους από τους μουσουλμάνους και αποτελούσαν γι αυτούς τα φτηνά εργατικά χέρια!Ένα παράδειγμα που διάβασα πρόσφατα ήταν η περίπτωση της Κύπρου όταν αυτή κατακτήθηκε από τους Τούρκους νομίζω το 1570 η 1669!Λιγο καιρό αργότερα οι Κύπριοι στην πλειοψηφία τους προσπάθησαν με το έτσι θέλω να γίνουν μουσουλμάνοι ώστε να αποκτήσουν προνόμια και να γίνουν αφέντες!!Κάποιοι τα κατάφεραν και έγιναν μουσουλμάνοι και αφέντες!Και ποιος δεν θα θελε να είναι ένας προνομιούχος αφέντης;Όποιος πει όχι τότε λέει ψέμματα!Οι Τούρκοι στους περισσότερους όμως είπαν πως η οικονομία τους δεν αντέχει άλλους αφέντες και οι περισσότεροι θα έπρεπε να παραμείνουνε χριστιανοι!Και έτσι παρέμειναν!Η διατήρηση του χριστιανισμού στα τουρκοκρατούμενα εδάφη απέφερε πολλά έσοδα στους Οθωμανούς!Γι αυτό κυρίως διατηρήθηκε το οικουμενικό πατριαρχίο με τα προνόμιά του!Ο Πατριάρχης δεν ήθελε με τίποτε να επαναστατήσουν οι πράγματι σκλαβωμένοι χριστιανικοί λαοί της βαλκανικής, ήταν ο εφιάλτης του τέτοιο ενδεχόμενο αφού θα έχανε πολλά απο τα προνόμια που του παραχώρησε ο Σουλτάνος!Και θα μου πεί κάποιος πως μας διατήρησε Έλληνες το κρυφό σχολείο!Αυτό είναι ένας μύθος της εκκλησίας εξαιτίας των παραπάνω λόγων που ανέφερα.Δεν είχε λόγο ύπαρξης το κρυφό σχολιο!Ο αγώνας του 1821 ήταν ένας αγώνας κυρίως ταξικός από πλήθη που δεν άντεχαν την πολύ σκληρή ζωη που τους επέβαλαν οι μουσουλμάνοι με την βοήθεια του πατριαρχίου της Κωνσταντινούπολης!Και φυσικά έπρεπε να γίνει η επανάσταση το 1821!Οι μουσουλμάνοι ήταν αφέντες και οι χριστιανοί ήταν σκλάβοι!Και οι της εκκλησίας λένε πως ο ελληνικός λαός τους χρωστάει από το 1821 πολύ κεφάλαιο και μάλιστα με τόκους!Και το κοινωνικο έργο που έχει κάνει είναι ψίχουλα μπροστά στην τερατώδη περιουσία των πάνω από 15 δισεκαττομυρίων που διαθέτει!Και για να μην πει κάποιος πως είμαι κατά του χριστιανισμού παραδέχομαι άσχετα με τα προαναφερθέντα, τους παλαιοημερολογήτες ιερείς και δεσποτάδες που ζούν λιτά και ταπεινά τους έχω γνωρίσει και είναι αξιαγάπητοι!Οπως και πολλοί απο το ποίμνιό τους!Πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία της πλουτοκρατίας!Δεν ψέλνουν για να πάρουν χρήματα με το τσουβάλι και να έχουν ακριβές κατοικίες και πολυτελή αυτοκίνητα!Άσχετα αν δεν με εκφράζει πιά ο χριστιανισμός!Οι Φλωρίνικοι είναι οι παλαιοημερολογήτες ορθόδοξοι που ανέφερα!

 23. ΓΙΑΝΝΗ,
  ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ ΜΑΣ…???
  ΓΙΑΒΑΣ ΓΙΑΒΑΣ,ΓΚΑΡΝΤΑΣ, ΜΠΑΞΕ ΤΣΙΦΛΙΚ, ΤΣΟΓΛΑΝ-ΟΓΛΟΥ, ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ, ΓΚΙΑΟΥΡ, ΜΠΑΞΙΣ…
  ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ??? ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ, ΕΝΤΑΞΕΙ ??

 24. Nα χαιρόμασττε και τον αγαπητό οικουμενικό πατριάρχη που εκφράζει απόλυτα την πολιτική του οικουμενικου πατριαρχίου από το 1453 παρακαλώ:

 25. Αυτούς τους ιερείς τους παραδέχομαι όμως!Δεν ζουν μεσα στην χλιδή!Τουλάχιστον αυτοί δεν εκμεταλεύονται την πίστη του κοσμάκι που τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα!Αν και πολλοί από αυτούς λένε πως μόνο στο παλαιο ημερολόγιο σώζεται κάποιος!Αυτό το παραβλέπω!

 26. Κανείς τους δεν εκμεταλεύενται την πίστη του… κοσμάκη
  Ο …κοσμάκης μόνος του πηγαίνει!

 27. Ποιός κοσμάκης πηγαίνει μόνος του;Ελάχιστοι πάνε εκκλησία πρωινά Κυριακές!Εδώ πολλοί παπαδες πρόσφατα απείλησαν με απεργία έτσι και τους μείωναν τον μισθό που λαμβάνουν από το δημόσιο!Γνωρίζω περίπτωση παπά που είπε σε μια θεία μου πως έγινε παπάς μόνον και μόνο για να λύσει το πρόβλημά του δηλαδή μονο για τα λεφτά και πως δεν πιστεύει στο λειτούργημα του ορθόδοξου ιερέα!Ο Ιερώνυμος απείλησε επίσης το ελληνικό κράτος πως θα προσφύγει στα ευρωπαικά δικαστήρια αν φορολογηθει η εκκλησία!Αρχιερείς μεσα στην χλιδή και στα πλούτη!Με τι καρδιά ο άλλος να πάει στην εκκλησία ακούγοντας αυτά τα αίσχη;!Ως απάντηση έχω το παραπάνω βίντεο στο σχόλιο 37.!!

 28. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ..ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ -ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΟΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΟ ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥΣ.!!ΖΗΤΩ Η Ε Λ Λ Α Δ Α ΜΑΣ!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΤΣΑΛΙΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!! ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ !! ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΤΟΥΣ !!

 29. ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΟΤΙ Η ΦΡΑΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΥΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΡΟΥΣ Η ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑΤΕ…ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΡΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s