Uncategorized

Φιλικές δηλώσεις Μεντβέντεφ προς Γεωργία


ROSIA'S PROEDROSΟ Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στο ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης στην ήτναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τον οποίο χάθηκαν τουλάχιστον 27 εκατομμύρια στρατιώτες και άμαχοι.

«Ο κοινός αγώνας κατά των εισβολέων Ναζί αποτελεί μια από τις πιο αξιομνημόνευτες και ηρωικές σελίδες των ρωσο-γεωργιανή φιλία εδώ και πολλούς αιώνες», τόνισε ο Μεντβέντεφ στην ομιλία του.

«Η κοινή ιστορική κληρονομιά μας, οι παραδοσιακές σχέσεις καλής γειτονίας και συντροφικότητας αποτελούν μια σταθερή βάση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στους λαούς μας που δεν υπήρξαν ποτέ εχθροί», υπογράμμισε.

Εξάλλου, ο ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε τις αυξανόμενες απόπειρες παραποίησης των ιστορικών γεγονότων όσον αφορά το ρόλο της Ρωσίας στη νίκη των συμμάχων κατά της ναζιστικής Γερμανίας.

«Συναντούμε όλο και πιο συχνά παραποίηση των ιστορικών γεγονότων. Δεν θα επιτρέψουμε την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων του λαού μας», τόνισε.

Οι ρωσικές Αρχές ετοιμάζουν νομοσχέδιο που προβλέπει ποινικές διώξεις για τις περιπτώσεις αναθεώρησης της ιστορίας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Μόσχα καταδικάζει τη στάση των βαλτικών χωρών, οι οποίες μιλούν για κατοχή από το σοβιετικό στρατό και όχι για απελευθέρωσή του

περισσότερα εδώ

Σχολιάστε