ΕΛΛΑΔΑ

Τζαμί και κοιμητήριο ζητούν οι Μουσουλμάνοι


MO S O Y L M A N OIΕπιτακτικά επανέρχεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αθήνα μετά τις ταραχές της περασμένης εβδομάδας μεταξύ μεταναστών και Αστυνομίας. Ακόμη, οι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων ζητούν εκ νέου τη δημιουργία τζαμιού και κοιμητηρίου, ενώ την άποψή τους επικουρούν και ειδικοί επιστήμονες, εκτιμώντας ότι έτσι θα τεθεί κάποιος έλεγχος σε ό,τι σήμερα λέγεται στα δεκάδες παράνομα, αυτοσχέδια τεμένη της Αθήνας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών υποστηρίζει ολόθερμα την ιδέα αυτήν, παρ΄ ότι επί μακαριστού Χριστόδουλου  είχαν εκφραστεί αμφιβολίες και επιφυλάξεις αποκλειστικά για το τζαμί.Η υπόθεση του τεμένους αλλά και του νεκροταφείου, αν και βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη εδώ και χρόνια, παραμένει στάσιμη. Σε ό,τι αφορά το τζαμί το 2006 είχε ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (ΥΠΕΠΘ) που προέβλεπε την ανέγερσή του στην περιοχή του Ελαιώνα, σε έκταση 36 στρεμμάτων, όπου σήμερα στεγάζονται οι αποθήκες του Πολεμικού Ναυτικού. Ωστόσο, αν και το ΥΠΕΠΘ θα αναλάμβανε με δικές του δαπάνες τη δημιουργία του τεμένους, το πρόβλημα «κόλλησε» στο υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Ναυτικού. Ετσι, ελλείψει θεσμοθετημένου και επίσημου χώρου λατρείας, οι 700.000 μουσουλμάνοι της Αττικής προσφεύγουν για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις τους σε δεκάδες αυτοσχέδια τζαμιά.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το «αλαλούμ» του σχεδίου για την κατασκευή μουσουλμανικού νεκροταφείου. Επειτα από σχετικό αίτημα της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων το 2005 η Εκκλησία της Ελλάδος είχε παραχωρήσει 30 στρέμματα στο Σχιστό για τη δημιουργία μουσουλμανικού κοιμητηρίου. Πρόσφατα όμως αποκαλύφθηκε ότι ο Οργανισμός Αθήνας είχε διατυπώσει τις επιφυλάξεις του ως προς την καταλληλότητα της έκτασης, αλλά τώρα επανεξετάζει το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα

One thought on “Τζαμί και κοιμητήριο ζητούν οι Μουσουλμάνοι

  1. Οι επόμενες ενέργειες των λαθρομεταναστών, η έρευνα της αστυνομίας για το Κοράνι και μία έκπληξη: η ταυτότητα του φιλήσυχου λαθρομετανάστη που έκανε την καταγγελία! Αυτή την στιγμή ομάδες λαθρομεταναστών μαζί με συμμορίες αναρχικών έχουν καταλάβει χώρους στην ΑΣΟΕΕ και στο Πολυτεχνείο και μπορείτε να καταλάβετε τί σημαίνει αυτό. Την ίδια στιγμή οι έρευνες τις αστυνομίας κρίνουν ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ τις φήμες για το σκίσιμο του Κορανίου που διέδωσε ο κύριος Κούλογλου και πλήθος ακόμα «προοδευτικών» δημοσιογράφων!

    Όσον αφορά τον Ιρακινό υπήκοο που έκανε την καταγγελία… συνελήφθη μαζί με 2 ιερόδουλες! Ζήτω ο «αντιρατσισμός»!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s