ΔΙΕΘΝΗ

«Τυχαία» σύγκρουση κινεζικού υποβρυχίου με αμερικάνικα σόναρ.


Image5

Κινεζικό υποβρύχιο πιστεύεται ότι συγκρούστηκε κατά λάθος με σειρά υποθαλάσσιων συσκευών ηχοεντοπισμού που είχε ποντίσει πολεμικό των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN την  Παρασκευή επικαλούμενο αξιωματούχο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Το συμβάν, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι, σημειώθηκε την Πέμπτη κοντά στον κόλπο Σούμπικ, στα ανοικτά των Φιλιππίνων. Το καταδρομικό USS John S. McCain είχε ποντίσει και έσερνε πίσω του συσκευές ηχοεντοπισμού, ωστόσο «αντιμετώπισε πρόβλημα. . . τα σόναρ υπέστησαν ζημιά», είπε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τηλεφωνικά.

Ο εκπρόσωπος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δεν επιβεβαίωσε ότι κινεζικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με τα σόναρ και τους προκάλεσε ζημιές. Περιορίστηκε να δηλώσει ότι το καταδρομικό δεν υπέστη ζημιές και δεν επλήγη από άλλο σκάφος ούτε σημειώθηκε σύγκρουση.

Πάντως, σύμφωνα με το CNN, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ δε θεωρεί το συμβάν εσκεμμένη κίνηση από μέρους του Πεκίνου για την παρενόχληση των πολεμικών που επιχειρούν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε