Κύπρος

Λύση μέσα στο 2009 για το Κυπριακό θέλουν οι ΗΠΑ.


Image11

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν λύση στο κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία για επαφές ενημερωτικής φύσης.

Ο κ. Μπράιζα είχε χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και το σύμβουλο του προέδρου Χριστόφια, Γιώργο Ιακώβου.

Σε δηλώσεις του, ο κύριος Μπράιζα ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαδραματίζουν κανένα ρόλο στην διαπραγματευτική διαδικασία, παρά μόνο ενδιαφέρονται για επίτευξη λύσης, δίκαιης και βιώσιμης, η οποία θα επανενώνει την Κύπρο στη βάση διζωνικής και δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Είναι πολύ χρήσιμο να κατανοήσω, είπε, τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και να ενημερωθώ για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Δεν έχουμε κανένα σχέδιο ή πρωτοβουλία, εκτός αν τα δυο μέρη μάς το ζητήσουν, πρόσθεσε ο Αμερικανός υφυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για τη συμφωνία αναφορικά με την διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε