Νέος Αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού είναι από σήμερα, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ο αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης, μέχρι πρότινος Υπαρχηγός Στρατηγείου του ΓΕΕΘΑ.Το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου αποστράτευσε τον μέχρι τώρα αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γ. Καραμαλίκη, ο οποίος συμπλήρωσε δύο χρόνια στη θέση αυτή. Οι αρχηγοί των άλλων κλάδων παραμένουν ως έχουν.
Επίσης, αποστρατεύτηκε ο μέχρι τώρα αρχηγός στόλου, αντιναύαρχος Γ. Καραϊσκος, ο αντικαταστάτης του οποίου θα οριστεί με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).Επισης το ΚΥΣΕΑ μετά από εισήγηση του Υπουργού Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αποφάσισε :

ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ…………….
«Αυτοί του Ναυτικού δεν εχουν..κλπ»
Μα η δουλειά τους είναι να τα κάνουν…θάλασσα… Δημήτρης
Προσέχετε με τα σχόλιά σας γιατί αδικείτε τους ανθρώπους.Και ο απελθών Α/ΓΕΝ και ο νυν είναι εξαιρετικοί αξιωματικοί . Τα περί θάλασσας και περί διακλαδικότητας έχουν και τον αντίλογό τους.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο Πρίντζιπα,δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ’αυτου,απλώς πήγα να κάνω ενα λογοπαίγνιο,αλλά δεν έπρεπε.Για το μέγα θεμα της διακλαδικότητας πολλοί εχουν κατηγοριθεί ότι δεν το προωθούν όσο θα έπρεπε,μεχρι και για τον ΑΓΕΕΘΑ εχει ειπωθεί ότι σκεπτεταιπιο πολύ ως αεροπόρος και οχι ώς Α/ΓΕΕΘΑ.Εύχομαι να μη αληθεύει.Δημήτρης.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ……………………..
οπως λενε και οι αμερικανοι γιατο στρατο τους…..
Η αεροπορια κερδιζει τον πολεμο,οι πεζοναυτες κανουν καταληψη εδαφων………..και το ναυτικο τις δεξιωσεις.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ;;
ΑΠΟΡΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΘ ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ,ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟΙ.
Ναι κι’εγω συμφωνώ για τα μετάλια με τον Ιouliano,τα μετάλια επρεπε να κερδίζονται στο πεδίο της μάχης η σε εξαιρετικές περιπτώσεις γιατί διαφορετικά χάνουν την αξία τους και τη σημασία τους.Μου θυμίζουν τους «πριγκιπες» υιούς του τ.Βασιλεως που προσέρχονται σε δεξιώσεις με..μεγαλόσταυρους. Δημήτρης.
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΄΄ ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ΄΄ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΣΥΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΛΙΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΙΑΣ Η ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΑΘΜΟΥ Η ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ .
ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ……………
Τ παράσιμα σήμερα, σε καιρό ειήνης, υ παίρνουν οι αξιωματκοί με ΠΔ.Ειναι αχρηστα ; Αν καταργηθούν πρέπι να καταργηθούν από όλες τις χωρες . Αν τα καταργήει η Ελλάδα, θα φαίνονται οιΈληνες αξιωματικοί , στις συναντήσεις τους με τους ξενους, θα φαίνονται πως έχουν πέσει σε δυσμένεια .
ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. (ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ). ΕΤΟΣ 1912.17.ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΤΟΠΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΙΟ ΤΟΡΠΙΛΟΒΟΛΟ «11» ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΩΡΙΚΤΟ » ΦΕΤΙΧ ΜΠΟΥΛΕΤ «. ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΡΠΙΛΟΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ 27, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Ο ΥΔΡΑΙΟΣ Ν. ΒΟΤΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΤΟΡΠΙΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΒΥΘΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΑΣ.
Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΤΟΡΠΙΛΙΤΗ ΦΕΡΕΙ ΒΑΡΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΥΣ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ.
ΚΩΝ/ΝΟΣ Κ.
Κ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ ΑΝΑΛΆΒΑΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.
ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΟΝ Ε ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ, ΛΟΙΠΟΝ.
ΣΤΟΚΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.
Ανωνυμο πιλαφι γλυφτη της 20ης Φεβρουαριου 2010