"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Μυστικές Υπηρεσίες

Συγκροτήθηκε η Διακλαδική Μονάδα Υποστηρίξεως Πληροφοριακών Επιχειρήσεων


upourgeio_ethnikis_amunas6.medium

Την επιτυχή ολοκλήρωση της αρχικής επιχειρησιακής αξιολογήσεως (“Initial Operational Capability”/IOC) της Διακλαδικής Μονάδος Υποστηρίξεως Πληροφοριακών Επιχειρήσεων (ΔΙΜΥΠΕ) ανέφερε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο πρώτος διοικητής της Μονάδος Συνταγματάρχη (ΠΖ) Αλέξανδρο Ανδρούτσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα parapolitika.gr πρόκειται για την πρώτη δημόσια αποκάλυψη της συγκεκριμένης Μονάδος από τότε που συγκροτήθηκε και της οποίας ο ρόλος στο σύγχρονο πεδίο της «κυβερνομάχης» είναι καθοριστικής σημασίας.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο Διοικητής της ΔΙΜΥΠΕ ενημέρωσε τον Στρατηγό Κωσταράκος για τις λεπτομέρειες της αρχικής επιχειρησιακής αξιολογήσεως της Μονάδος του, προσφέροντάς του παραλλήλως και τον θυρεό της.

Η ΔΙΜΥΠΕ παρέχει σε διακλαδικό επίπεδο εκπαίδευση στο προσωπικό όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων για θέματα συλλογής, αναλύσεως και εκμεταλλεύσεως των στρατιωτικών πληροφοριών, που συλλέγονται από όλες τις πηγές, παρέχοντας έτσι απολύτως εκπαιδευμένο προσωπικό στη διάθεση του ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται, πως ήδη λειτουργεί το ΓΕΕΘΑ η Διακλαδική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών όπως έχουμε παρουσιάσει μέσα από το defencenews.gr.

πηγη

Σχολιάστε