"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Μηχανισμούς προβοκάτσιας καταγγέλλει το ΚΚΕ…


… προκειμένου να ανακοπούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις.

«Οι μηχανισμοί του συστήματος και όλοι οι υποστηρικτές της άγριας επίθεσης της πλουτοκρατίας κατά του λαού τρόμαξαν από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες του ΠΑΜΕ που μαζί με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, γυναικείες και άλλες οργανώσεις συντάραξαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τρόμαξαν, γι’ αυτό έβαλαν εμπρός τον μηχανισμό της προβοκάτσιας με στόχο να ανακόψουν τη λαϊκή αντεπίθεση».

Τις επισημάνσεις κάνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις σημερινές διαδηλώσεις στην Αθήνα και τους τρεις νεκρούς από μολότωφ στην Τράπεζα Marfin.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η πυρπόληση της τράπεζας στη Σταδίου με τρεις νεκρούς και των κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας είναι έγκλημα με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτές οι ενέργειες είναι χρήσιμες σε αυτούς που επιχειρούν με το ψέμα και τη συκοφαντία να υποτάξουν το λαό». Το ΚΚΕ καταγγέλλει «σε όλο τον ελληνικό λαό ότι το προβοκατόρικο σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ μπροστά στη Βουλή.

Ομάδα προβοκατόρων αρπάζοντας σημαίες του ΠΑΜΕ επιχείρησε με συνθήματα και ενέργειες να παρασύρει διαδηλωτές σε έκτροπα, ώστε να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Η άμεση παρέμβαση της περιφρούρησης της διαδήλωσης τους αφόπλισε και τους απομόνωσε, ενώ τα μεγάφωνα της διαδήλωσης τους κατήγγειλαν».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «την ύπαρξη σχεδίου μαρτυρά η συκοφαντία που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ λίγο μετά κατά του ΚΚΕ, εντός της Βουλής, ισχυριζόμενος ότι το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στην Βουλή και να την κάψουν. Το ίδιο και οι διάφορες συκοφαντίες που εξαπέλυσαν κατά του ΚΚΕ κανάλια και ραδιόφωνα μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ έδειξαν ότι το οργανωμένο περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα μπορεί να εκφράσει και να μετατρέψει σε πολιτική ταξική δύναμη τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποκρούσει τα σχέδια προβοκάτσιας, εκφοβισμού του λαού, από όπου και αν προέρχεται».

Τέλος το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό «να δώσει με την πάλη του ακόμα πιο αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και στους συμμάχους της, στους μηχανισμούς καταστολής, προβοκάτσιας και συκοφαντίας του λαϊκού κινήματος. Εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των τριών εργαζομένων. Όλοι αύριο στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, να μην περάσει η προβοκάτσια και η συκοφαντία».

Παφίλης: «Δεν έχει ο λαός άλλο τρόπο…»

Είναι μονόδρομος ο αγώνας και ο θυμός του εργαζόμενου λαού, απάντησε στον πρωθυπουργό στην Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Ο εργαζόμενοι, είπε, δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση μετά το 1974, κάτι που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω σε εργασιακό μεσαίωνα και συνθήκες γαλέρας:

«Δεν έχει ο λαός άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά μπορεί να ξεχωρίσει τον οργανωμένο πολιτικό αγώνα από τις προβοκάτσιες και ποιοι ωφελούνται από αυτές. Ωφελούνται αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό. Εμείς λέμε την αλήθεια και περιφρουρούμε τις διαδηλώσεις και τους αποκρούσαμε».

Ο κ. Παφίλης έκανε λόγο για σχέδιο από φασιστοειδή μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, με σκοπό, όπως είπε, να μας μπλέξουν: «Εν ονόματι αυτών δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες. Δεν θα δεχθούμε να γονατίσει ο κόσμος, όταν εσείς τον στέλνετε με φρούδες ελπίδες στην ανεργία. Είναι μονόδρομος αυτό ο αγώνας, απαιτώντας να αποσυρθεί αυτή η πολιτική», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Για το θέμα της «υπακοής στο Σύνταγμα» τόνισε ότι το κόμμα του το έχει καταψηφίσει κι προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να το αλλάξει, όπως και το πολιτικό σύστημα.

ΠΑΜΕ: Καμία προβοκάτσια δεν θα μας αποθαρρύνει.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ για τη σημερινή πορεία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς εργάτες, εργάτριες, νέους, νέες, άνεργους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα. Συμμετείχαν ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τις απειλές τους εκβιασμούς. Ξεπερνώντας τα τρομοκρατικά διλλήματα περί πτώχευσης. Ξεπερνώντας την ανοιχτή απεργοσπασία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τα ψέματα και τις συκοφαντίες ενάντια στο ΠΑΜΕ.

Δόθηκε μια μαζική μεγαλειώδη απάντηση στην αντεργατική πολιτική. Η Εργατική Τάξη και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα απορρίπτουν τα μέτρα και την αισχρή προπαγάνδα που τα συνοδεύει. Χαιρετίζουμε όλους όσους συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η εργατική τάξη μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τις γυναίκες καταδίκασαν και καταψήφισαν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Η κυβέρνηση πρέπει να τα πάρει πίσω. Δεν νομοιμοποιούνται στη συνείδηση του λαού.

Το ΠΑΜΕ διαδήλωσε συντεταγμένα και περιφρουρημένα και απέκρουσε σχέδια προβοκάτσιας. Καταγγέλλει την προσπάθεια υπονόμευσης και προβοκαρίσματος των αγώνων της Εργατικής Τάξης από τους κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς που θύματα τους είναι και οι τρεις νεκροί.

Καλεί τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από κάθε προβοκάτσια και να δώσουν βροντερή απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους αύριο στην συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 6.00 μ.μ. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και καμία προβοκάτσια δεν θα μας αποθαρρύνει.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 thoughts on “Μηχανισμούς προβοκάτσιας καταγγέλλει το ΚΚΕ…

  1. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ……ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ 1944-1949.

Σχολιάστε