"Greek National Pride" blog

Γ.Πεταλωτής: Δεν κάνουμε κουμπαριές για να κάνουμε εξωτερική πολιτική μέσω αυτών


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη για «νέο-οθωμανική και αυτοκρατορική επίσκεψη Ερντογάν» επισήμανε ότι «θα ήθελα να μάθω κι εγώ αν αυτή η ρήση του συμβούλου του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι και η υπεύθυνη άποψη της ΝΔ».

Συνεχίζοντας ο κ.Πεταλωτής τόνισε ότι «η εξωτερική πολιτική ασκείται με περισσή σοβαρότητα, με πολύ μεγάλη πληρότητα ως προς τις στοχεύσεις και τις πολιτικές μας», ενώ πρόσθεσε πως «εμείς δεν κάνουμε κουμπαριές για να κάνουμε εξωτερική πολιτική μέσω αυτών, εμείς βάζουμε το θέμα της εξωτερικής πολιτικής εκεί που πρέπει, χωρίς φοβίες, με ξεκάθαρες θέσεις», «Έχουμε βάλει συγκεκριμένο πλαίσιο σε αυτή την επίσκεψη, με συγκεκριμένες αποφάσεις που θα ληφθούν, με συγκεκριμένες υπογραφές συνεργασιών και δεν υπάρχει κανένα θέμα παρερμηνείας της θέσης μας, ούτε στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, ούτε σε καμία άλλη πτυχή των διεθνών μας σχέσεων».

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα του τύπου που αποδίδουν στη ΝΔ, σχετικά με την περίοδο αδυναμίας που βρίσκεται η Ελλάδα λόγω της κρίσης και τη συγκυρία της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «το να κρυβόμαστε σήμερα, επειδή έχουμε οικονομικά προβλήματα, θα είναι σφάλμα και βλάβη για τα εθνικά συμφέροντα», ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση κάνει επιθετική εξωτερική πολιτική και διεκδικεί τα δίκαια της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος είπε ότι «οι εξωτερικές σχέσεις με τους γείτονές μας δεν έχουν να διαταραχτούν, ούτε μπορούμε να φοβόμαστε σε τίποτα, παρά την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «εάν κρυβόμαστε υπηρετούμε ακριβώς το να γινόμαστε επιρρεπείς στο να μας υπολογίζουν όλο και λιγότερο».

Σχετικά με το αν θα γίνει συζήτηση για συνεκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων, που «κάποιοι πιστεύουν» ότι υπάρχουν στο Νότιο Αιγαίο, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι θα δημοσιοποιηθεί το πλαίσιο των συζητήσεων και οι υπογραφές των συμφωνιών που θα γίνουν. «Θεωρητικά η μείωση των εξοπλισμών είναι ένα εξαιρετικά θετικό δόγμα και για τις δύο πλευρές», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζήτηση για μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, ενώ πρόσθεσε πως «αυτό που έχει πει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι με λόγια δεν μειώνονται οι εξοπλισμοί. Χρειάζονται έργα, χρειάζονται πράξεις ώστε να μπορούμε κάποτε να μιλάμε για μείωση εξοπλισμών και αυτές οι πράξεις θα γίνουν φυσικά από την Τουρκία γιατί γνωρίζουμε και τη συμπεριφορά της».

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αν ζητήθηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην διαμείνει σε ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος, εξαιτίας των διαδηλώσεων, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι αυτά είναι ζητήματα που αδικούν την ουσία και επισήμανε ότι το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει ο Τούρκος πρωθυπουργός και θα γίνουν όλες οι εργασίες των ελληνοτουρκικών συναντήσεων, είναι το κεντρικότερο σημείο της Αθήνας.

ΠΗΓΗ

1 thoughts on “Γ.Πεταλωτής: Δεν κάνουμε κουμπαριές για να κάνουμε εξωτερική πολιτική μέσω αυτών

  1. Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ
    ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ
    ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΩΣ ΜΟΥΛΑΡΙΑ.

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ:

    «ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ
    ΑΝΔΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;»

Σχολιάστε