"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητικοί οι βουλευτές στην άρση ασυλίας.


Γιωργος Σ. Μπουρδαρας

Κοινοβουλευτική ασπίδα για δύο βουλευτές υψώθηκε χθες από την πλειοψηφία των συναδέλφων τους: Σε ψηφοφορία που έγινε, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις της εισαγγελικής αρχής για άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Πρόκειται για τους κ. Αργ. Λαφαζάνη (ΠΑΣΟΚ) και Γρ. Αποστολάκο (Ν.Δ.). Για τον πρώτο ζητήθηκε η άσκηση δίωξης για εξύβριση και για τον δεύτερο, για εξύβριση και απειλή. Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την ολομέλεια ήταν αρνητική έναντι του αιτήματος για άρση της ασυλίας. Περισσότεροι από 200 συντάχθηκαν και λιγότεροι από 10 ψήφισαν υπέρ της άρσης.

Στον αντίποδα: Η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισε θετικά ως προς ανάλογη αίτηση της εισαγγελικής αρχής για άλλους δύο βουλευτές: τους κ. Θωμ. Ρομπόπουλο (ΠΑΣΟΚ) και Κ. Καραγκούνη (Ν. Δ.).

Οι δύο τελευταίοι, σε αντίθεση με τους πρώτους που σιώπησαν, κατά τη χθεσινή διαδικασία και προ της ψηφοφορίας ζήτησαν τον λόγο και αν και υποστήριξαν ουσιαστικά ότι κακώς διώκονται, ζήτησαν από τους συναδέλφους τους να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας τους, ώστε να μην υπάρχουν σκιές σε βάρος τους.

ΠΗΓΗ

2 thoughts on “Αρνητικοί οι βουλευτές στην άρση ασυλίας.

  1. αυτο το ευτραπελο με την ασυλια πρεπει να τελειωσει.
    ολοι ισοι απεναντι στο νομο.

    σε τι διαφερεται απο μια δικτακτορια;

  2. Δεν έχουν διδαχθεί τίποτε οι πολιτικοί μας. Δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της οργής, και νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν να μας ξεγελάσουν και πάλι.
    Αμ δε!

    Έσεται ήμαρ!

Σχολιάστε