"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / Τουρκία

Ανησυχία Βενιζέλου για «θερμό» επεισόδιο με τη Τουρκία.


Βενιζέλος: Πρέπει να είμα­στε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μας έθεσε ζητήματα τα οποία συνιστούν απειλές.

 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

Ανήσυχος και απογοητευμένος εμφανίσθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, οτην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου στη θεσσαλονίκη.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Βε­νιζέλος μίλησε για ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρ­κία, λέγοντας ότι «πρέπει να είμα­στε προετοιμασμένοι για σημει­ακές κρίσεις οι οποίες αλλάζουν το διπλωματικό συσχετισμό δυνά­μεων σε πολύ μικρό χρόνο, φέρ­νοντας αλυσιδωτές εξελίξεις, κυ­ρίως στο επίπεδο των πολιτικών συσχετισμών. Αρα και στο επίπεδο της διπλωματίας και στο επίπεδο του Διεθνούς Δικαίου». Ο υπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα -άσκηση δημόσιας διπλωματίας και πρόσθεσε: – Ο Τούρκος πρωθυπουργός έθεσε ζητήματα τα οποία συνιστούν απειλές -.

Δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ευρώπη ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων καθώς αρκείται μόνο στο να ακολουθεί το άρμα του ΝΑ-ΤΟ και να το συμπληρώνει.

Αποδεικνύεται αδύναμη, όπως είπε, να υπερασπιστεί τη νομισμα­τική της ένωση αλλά και τα σύνορα της. Συγκεκριμένα ο υπουργός εξήγησε ότι «στα θέματα της νο­μισματικής και οικονομικής ασφά­λειας, η σχέση Ευρωπαϊκής Ένω­σης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι αντίστοιχη με τη σχέ­ση που έχει η Ευρώπη με το ΝΑΤΟ στα θέματα ασφάλειας·. Και δεν θεωρεί διαδικαστικό το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑ­ΤΟ μετέχει σε όλες τις συνεδριά­σεις του Συμβουλίου Υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υποστήριξε πως οι ασύμμετρες απειλές μπορούν να είναι οικονομικού και χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα». Και ότι «χωρίς παγ­κόσμια οικονομική διακυβέρνηση δεν μπορείς να διαχειριστείς όλα τα μεγάλα πολιτικά ζητή­ματα». Κρίνοντας τη συμπερι­φορά των Βρυξελλών υπο­γράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζει τη θεσμική και την πολιτική της αδυναμία. Ένας οικονομικός γίγαντας, μια κολοσσιαία αγορά, με κα­ταναλωτές που έχουν τεράστια αγοραστική δύναμη, δεν έχει τα αναγκαία πολιτικά και θεσμικά χαρακτηριστικά. Η ζώνη του ευρώ αποδεικνύεται πρωθύστερη και προβληματι­κή, γιατί δε συνοδεύεται από ομοσπονδιακού χαρακτήρα θεσμούς, πολιτική υποστήρι­ξης του κοινού νομίσματος. Δεν αρκεί μόνο να έχεις κοινό νόμισμα, απαιτείται κοινή δημοσιονομική πολιτική, κοινοτικός προϋπολογισμός και πολι­τικές άρσης των περιφερειακών ανισοτήτων». Για τον ΟΗΕ είπε: «Όλες οι μεγάλες δυνάμεις αποδέχονται μια έκπτωση του ρόλου του. Το Συμβούλιο Ασφαλείας πολλές φο­ρές λειτουργεί προσχηματικά ή ως Επιμηθεύς».

Εφημερίδα: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ – ΣΕΛ.8

3 thoughts on “Ανησυχία Βενιζέλου για «θερμό» επεισόδιο με τη Τουρκία.

  1. «χωρίς παγ­κόσμια οικονομική διακυβέρνηση δεν μπορείς να διαχειριστείς όλα τα μεγάλα πολιτικά ζητή­ματα»

    Εδώ το πάμε πάλι ! Όλ’αυτά είναι στάχτη στα μάτια , και οι Τούρκοι και οι «Έλληνες» πολιτικοί είναι στο κόλπο . Θέλουν την παγκοσμιοποίηση με κάθε μέσο !
    Δεν θα είναι και έκπληξη εάν μάθουμε ότι η διαμάχη Ισραήλ-Τουρκίας είναι ένα δόλωμα . Όλα να τα περιμένεις από άρρωστα μυαλά !

  2. Ολοι οι πολιτικοι ολων των χωρων θελουν την παγκοσμιοποιηση,διοτι εαν δεν την ηθελαν το συστημα δεν θα τους βοηθαγε αλλα θα τους κυνηγαγε,βεβεα να μην ειμαστε απολυτοι υπαρχουν και καπιοι που δεν ειναι ετσι αλλα ειναι λιγοι.
    Εαν παντως δημιουργηθει επεισοδιο μεταξυ Ελλαδας-τουρκιας τοτε αυτο θα αποφερει γεωγραφικη απωλεια εις βαρος μας γιαυτο και σε περιπτωση που συμβει κατι δεν πρεπει να υποχωρησουμε στο ελαχιστο.Ολοι θυμομαστε αλωστε που οδηγουν οι υποχωρησεις μας:Αττιλας α,Αττιλας β,Ιμια,Ηλιακης και αλλα τοσα.

Σχολιάστε