"Greek National Pride" blog / ΔΙΕΘΝΗ

Ρομπότ –φρουροί στην κορεατική μεθόριο


Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Νοτίου Κορέας στις 13 Ιουλίου, η ασιατική χώρα έχει αναπτύξει την πρώτη μονάδα ρομποτικών συστημάτων φύλαξης των συνόρων με τον Βορρά. Τα συστήματα αυτά έχουν την δυνατότητα να αποκαλύπτουν εισβολείς και να τους εξουδετερώνουν. Η πρώτη μονάδα, η κάθε μια από τις οποίες κοστίζει 330.000 δολάρια εγκαταστάθηκε τον προηγούμενο μήνα σε σημείο της μεθορίου, στην αποστρατικοποιημένη ζώνη και μετά από μια περίοδο επιχειρησιακών δοκιμών, ανέλαβε καθήκοντα. Το σύστημα που είναι μετακινούμενο, αλλά όχι και αυτοκινούμενο χρησιμοποιεί συστοιχία αισθητήρων θερμότητας και κίνησης για να αποκαλύψει τυχόν εισβολείς στον τομέα δράσης του και προειδοποιεί έναn κεντρικό σταθμό ελέγχου.

Η διαφοροποίησης με άλλα συστήματα του είδους είναι ότι ο χειριστής του μπορεί να διατάξει το ρομπότ να αναλάβει δράση με το πολυβόλο ή τον εκτοξευτή βομβίδων των 40 mm που διαθέτει, ενέργεια η οποία δεν απαιτεί περαιτέρω ανθρώπινη παρέμβαση.

Επόμενο βήμα θα είναι η δυνατότητα κίνησης της ρομποτικής μονάδας σε προκαθορισμένο διάδρομο, απαλλάσσοντας στρατιώτες από τέτοια καθήκοντα ρουτίνας. πηγη

 

One thought on “Ρομπότ –φρουροί στην κορεατική μεθόριο

  1. Η ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ (ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΙΧΜΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ) ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΤΗΝΩΔΗ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ.

Σχολιάστε