"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΙΣΡΑΗΛ

ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΣΧΟΛΙΟ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να προταθούν και να γίνουν στα πλαίσια της συνεργασίας ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ. Πολλά από αυτά δεν πρέπει να λέγονται και δημόσια.

Μπορούν να γίνουν χωρίς να προκαλέσουν τοπικούς ή περιφερειακούς ανταγωνισμούς .Ειδικά σε θέματα ΑΜΥΝΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Απαιτείται συνέπεια-χρόνος-σχεδιασμός-ψυχραιμία και πνεύμα συνεργασίας. Εμμένω στη θέση μου ότι λέχθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα στη συνάντηση ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ. Και ας μην επικεντρωνόμαστε στο Παλαιστινιακό/Μεσανατολικό.

Εκεί το λέω χρόνια «τα κλειδιά και τα αντικλείδια τα έχουν οι ΗΠΑ». Υποβοηθητικός είναι ο ρόλος των άλλων κρατών. ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ. ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ και ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ.

Θα μπορούσα να έγραφα κάποια πράγματα για το τι θα μπορούσε να γίνει στον τομέα συνεργασίας των δυο χωρών. Πχ στο θαλάσσιο χώρο νότια του ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ. Πχ σε προστασία ενεργειακών στόχων. Πχ σε θέματα συνεργασιακής αεράμυνας από το ΙΣΡΑΗΛ μέχρι την ΚΡΗΤΗ. Πχ σε ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας και με ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ που ασκούνται τα τελευταία χρόνια οι Ισραηλινοί. Πχ σε θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ και μετατροπής της γνωστής ΑΣΚΗΣΗΣ «ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ» από ΤΟΥΡΚΙΑ-ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ σε ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ. Μπορούν πολλά… Προς στιγμή θα σταματήσω εδώ. Απαιτείται και λίγο ενεργοποίηση της φαντασίας…

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε