"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Προκαλώ τον Πρωθυπουργό να απαντήσει!..


Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, πλέον!.. Ο Ελληνικός λαός, από την ημέρα που ανήλθε στην εξουσία ο Γιώργος Π. ζει στην αβεβαιότητα και υπό το κράτος του φόβου.

Με κάθε συνέπεια που εκπορεύεται από τους δύο εφιαλτικούς αυτούς «συντρόφους» στην καθημερινότητά του.

Διότι δεν είναι δυνατόν να παραχθεί οποιοδήποτε αξιόπιστο και ουσιαστικό έργο, από την στιγμή που ο πολίτης νιώθει την ανασφάλεια και τον φόβο να συνοδεύουν τις επιδόσεις του σε οποιοδήποτε τομέα. Ακόμη και στην φροντίδα των του οίκου του.

Θα μπορούσαν, όμως, τα πράγματα να είναι διαφορετικά από την στιγμή που οι προηγούμενες κυβερνήσεις – και ειδικά αυτές της Νέας Δημοκρατίας όπως τουλάχιστον διακηρύσσει ο Γιώργος Π. – έφεραν τον τόπο στο χείλος του γκρεμού;

Να μια ερώτησις που αμέσως θα προέκυπτε  μέσα σε ένα ακροατήριο, όχι απαραιτήτως «πασοκικό».

Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει τον βρόγχο του ΔΝΤ και της ΕΚΤ καθώς οφείλουμε πάνω από 300 δισεκατομμύρια στους διεθνείς τοκογλύφους και κάθε χρόνο το χρέος αυτό προσαυξάνεται με φοβερούς τόκους κ.λ.π.;

Απάντησις:

Κατ’ αρχήν να τελειώνει αυτή η μπούρδα των κυβερνητικών στελεχών και κυρίως του Γιώργου Π. ότι για το χρέος αυτό ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία. Ευθύνονται όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις. Και πρωτίστως αυτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτες και χειρότερες αυτές που γνωρίσαμε υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου. ΑΥΤΟΣ ρήμαξε τα Ασφαλιστικά Ταμεία «δανειζόμενος» (διάβαζε ΔΑΝΕΙΚΑ κι ΑΓΥΡΙΣΤΑ) το σύνολο των αποθεματικών τους προκειμένου να κάνει τον ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ στον κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο δίδοντας αυξήσεις στις αποδοχές τους ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ. Κι έτσι άρχισε ο Γολγοθάς των Ταμείων για να καταλήξουμε σήμερα στις φοβερές και τρομερές «λύσεις»  που δίδει ο κ. Α. Λοβέρδος, προκειμένου να διασωθούν, όσο μπορούν, δηλαδή, πλέον να διασωθούν. Αρχισε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ΙΚΑ και το ΝΑΤ για να ακολουθήσει το ΤΕΒΕ, αλλά και κάθε άλλο υγιές (τότε) ταμείο, για να καταστούν προβληματικά στον υπερθετικό βαθμό.

Αυτή την κατάστασι, συν τα πεπραγμένα του Κώστα Σημίτη, αλλά και του κ. Καραμανλή στην συνέχεια με δάνεια επί δανείων από κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της διεθνούς αγοράς κληρονόμησε ο Γιώργος Π., ο οποίος όμως (ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ) δεν είχε κανένα λόγο να γελοιοποιήσει την χώρα σε όλες τις συντεταγμένες του πλανήτη, μάλιστα δεν συνέτρεχε ο ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟΣ λόγος περί ΔΗΘΕΝ χρεωκοπίας της χώρας και ως εκ τούτου έπρεπε να τεθούμε υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ. Ναι, βεβαίως, χρωστάμε – όλες οι χώρες χρωστούν – αλλά δεν υπήρχε λόγος να προσφύγουμε στις «δολοφονικές» υπηρεσίες του ΔΝΤ. Και πολύ περισσότερο να διασυρθούμε και να γελοιοποιηθούμε διεθνώς από τον νυν Πρωθυπουργό (ατυχώς) της Ελλάδας Γιώργο Π. Διότι μόνον οι χρεωκοπημένες χώρες τίθενται υπό την «προστασία» του ΔΝΤ και επαναλαμβάνω η χώρα μας δεν είχε χρεωκοπήσει.

Υπήρχαν άλλες λύσεις στο πρόβλημά μας. Υπήρχε ο δανεισμός π.χ. από τους Κινέζους και μάλιστα με πολύ λογικούς όρους (σ.σ. αυτό που ζητούσαν οι Κινέζοι ως αντάλλαγμα ήταν, βασικώς, η εξυπηρέτησις των πλοίων τους με τα Κινεζικά εμπορεύματα μέσω των Ελληνικών λιμένων) πράγμα που δήλωσε δημόσια και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας προ πενταμήνου. Αλλά και τούτο να μην συνέβαινε οι ίδιοι αυτοί που μας δάνειζαν θα φρόντιζαν να μην χρεωκοπήσουμε διότι… ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ θα έχαναν τα χρήματά τους!

Χώρια από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ΠΟΤΕ δεν θα άφηναν να συμβεί κάτι τέτοιο, από την στιγμή που έχουν απόλυτη γνώσι και συναίσθησι του τι σημαίνει γεωπολιτικώς η Ελλάς για την Ευρώπη. Η Ελλάς που είναι το ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΡΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ.

Ο νυν Πρωθυπουργός της Ελλάδος (ατυχώς) όμως φρόντισε με κάθε τρόπο να υπαχθούμε στο φοβερό καθεστώς του ΔΝΤ και της  ΕΚΤ απλούστατα για να διασφαλίσει τις οφειλές μας προς τους διεθνείς τοκογλύφους καθ’ όσον τα χαρτιά που αυτοί είχαν στα χέρια τους (κυρίως ομόλογα) δεν εθεωρούντο απόλυτα ασφαλής τρόπος για την είσπραξι των χρηματικών ποσών που τους οφείλουμε.

Και έπραξε, ο Γιώργος Π., προκειμένου να εξασφαλισθούν  οι διεθνείς τοκογλύφοι, τούτο: Προχώρησε σε καταμέτρησι και αποτίμησι της κτηματικής περιουσίας του Κράτους, υπέγραψε το Μνημόνιο όπου ΣΑΦΩΣ αναφέρεται ότι Ο ΠΙΣΤΩΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΜΗΜΑ Ή ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΦΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ!!!

Γιατί ο Γιώργος Π. έπραξεν ούτω, ας απαντήσει ο ίδιος. Είχε κάποιο κέρδος από την διασφάλισι των χρημάτων των διεθνών τοκογλύφων; Ας απαντήσει ο ίδιος. Γνωρίζει ότι ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πληρώσουμε τα χρέη αυτά και πέραν της ανασφάλειας και του φόβου που ήδη μας διακατέχει, θα καταστραφούμε; Ας απαντήσει ο ίδιος. Τον προκαλώ.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

ΠΗΓΗ

19 thoughts on “Προκαλώ τον Πρωθυπουργό να απαντήσει!..

  1. Σωστές οι επισημάνσεις του αρθρογράφου, πρέπει όμως να προσθέσουμε κάτι, που είναι πολύ σημαντικό:

    Το κακό για την Ελληνική οικονομία δεν ξεκίνησε επί Α. Παπανδρέου το 1981. Οι καταστροφικές επιλογές (εθνικοποιήσεις κλπ.), ξεκίνησαν από τη δεκαετία το ’70 από τη ΝΔ, με κορυφαίο λάθος – εγκληματικό για τη χώρα και την ανάπτυξή της – το νόμο για τα πανωτόκια που έκανε ο κ. Έβερτ, αν θυμάμαι σωστά το 1980.

    Εξ’ αιτίας αυτού του νόμου δημιουργήθηκαν οι περίφημες «προβληματικές» επιχειρήσεις – όσες δεν έκλεισαν – ενώ το χρήμα συγκεντρώθηκε στις τράπεζες.

    Φυσικά εξίσου εγκληματικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που εκολούθησαν, φρονώ όμως ότι οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του ’80 είναι μεγαλύτερες (όσο πιο ενωρίς καταργείτο αυτός ο νόμος τόσο το καλύτερο).

    Από εκεί και πέρα, οι αυξήσεις που έδωσε το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη του τετραετία ήταν σωστές και αναγκαίες, διότι το επίπεδο διαβίωσης του απλού Έλληνα ήταν τριτοκοσμικό. Οι αυξήσεις αυτές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θετικά για την οικονομία αν δεν υπήρχε η τροχοπέδη της ανάπτυξης (πανωτόκια, κοινωνικοποιήσεις, προπαγανδισμός νοοτροπίας «περιμένοντας τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ» κλπ.). Αντί το κράτος να σταματήσει τον κατήφορο – καταργώντας τα πανωτόκια, κλπ. – πήρε λάθος μέτρα (π.χ. οργανισμός στήριξης προβλξματικών).

    Τέλος, οι παλινοστούντες καλώς πήραν σύνταξη. Ίσως να μην έπρεπε να ενταχθούν στο ΝΑΤ αλλά σε κάποιο δικό τους ταμείο – προσωπικά από τότε πίστευα ότι πρέπει να υπάρχει ένα και μόνο ταμείο ασφάλισης, αλλά τέλος πάντων – όμως θεωρώ λάθος το να παρέμεναν ανασφάλιστοι. Και φυσικά, το μεγάλο φαγοπότι στα ταμεία έγινε πολύ αργότερα, μετά το 2000.

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    Άλλα ήταν τα λάθη του.

  2. Η τελευταία φράση μου («άλλα ήταν τα λάθη του») αναφέρεται στον Α. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του τη δεκαετία του ’80. Θα επεκταθώ σε άλλο σχόλιό μου, επειδή το θέμα είναι μεγάλο.

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  3. Στο προηγούμενο σχόλιό μου επικεντρώθηκα μόνο στην παράγραφο εκείνη που αναφερόταν στη δεκαετία του 1980. Στο σήμερα:

    Συμφωνώ, ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις σχετικά με τις εναλακτικές λύσεις. Τόσο για την Κίνα, όσο και για την Ρωσία.

    Κυρίως όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις σχετικά με το γιατί ο κ. Γ. Παπανδρέου φρόντισε να εξοργίσει τους Ρώσους – με μια σειρά κινήσεων – αλλά και γιατί τόσο αυτός όσο και η κυβέρνηση στο σύνολό της από τον Οκτώβριο άρχιζαν να φωνάζουν «πτωχεύουμε», χωρίς να κάνουν τίποτε μέχρι το Μάιο, εκτός από το να παρακολουθούν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας να εκτοξεύονται στα ύψη – απλά για να φωνάζουν «πτωχεύουμε» δυνατότερα.

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  4. το ποιο γελοιο και ερασιτεχνικο αρθρο που εχω διαβασει.
    ο κος που το εγραψε η μισθωμενος ειναι η δεν εχει βγαλει το γυμνασιο.

    καταρχην ολοι πια ξερουμε ποιος ευθυνετε για τα χρεη μας ποια.
    οι κυβερνησεις της μεταπολιτευσης,σωστο.
    οχι ομως ο Ανδρεας Παπανδρεου,οχι με την λογικη που λεει ο τυχαιος κος ζαφειροπουλος,και εξηγω.
    συνενοχος ειναι και ο λαος που τον ψηφισε 3 φορες,αρα του αρεσε αυτη η κραιπαλη.
    Γιατι ηταν η μοναδικη φορα που δανειστικε το κρατος αλλα τα λεφτα φτασανε στους πολιτες.δεν τα εφαγε ο Αντρεας με την αυλη του,τα εφαγε ο ελληνικος λαος.τοτε ολοι φτιαξανε εξοχικα πηρανε αυτοκινιτα κτλ.
    το εαν δεν τα διαχειρηστικαν σωστα οι πολιτες δεν τους φταιει κανεις….που ειναι οι αγροτοσυνδικασιτες οτε που οι συναιτερισμοι περναν λεφτα με το τσουβαλι,και αντι να τα κανουν παραγωγη τα καναν μπουζουκια;;;;
    που ειναι οι εργατοπατερες οταν εδινε αφειδως αυξησεις να ανεβασουν την παραγωγη,αλλα τα κανανε συνδικαλισμο και μπουζουκια.
    και ποσα αλλα……………….

    δευτερον δεν μας γελοιοποιησε κανεις,την αληθεια ειπε ο ανθρωπος.θα μου πεις γιατι να την πει;;
    αλλα βλεπεις ειναι σαν τους κεραταδες,δεν τους πειραζει που γαμιετε η γυναικα τους,τους πειραζει που το ξερει ο κοσμος.γιαυτο δεν προκειτε να παμε ποτε μπροστα,γιατι και εμεις σαν λαος ειμαστε υποκριτες.

    τριτον, ποιες λυσεις υπηρχαν,επισημα;;;;;;
    δεν θες την σκλαβια λες του ΔΝΤ,αλλα ευχαριστως θα καθοσουνα στους κινεζους;;;
    κανεις δεν δανειζει τσαμπα.
    χρεωκοπημενη ειμαστε απλα προσπαθει να μην επισημοποιηθει γιατι τοτε θα δεις τι θα πει κατοχη.
    εισαι μεσα στα συμβουλια και λες οτι δεν θα αφησουν την ελλαδα να χρεωκοπησει;;;;ποσο καραγκιοζης εισαι.χεστηκαν για την ιστορια ν αξερεις οτι αμα χρεωκοπησεις δεν γλιτωνεις τα χρωστουμενα απλα δεν στα παιρνουν σε χρημα σταπαιρνουν σε ειδος…..

    τεταρτον,αυτο που διασφαλισε ο πρωθυπουργος πρωτιστος με την μη καταρευση ηταν ολους εμας….που γιατα παιχνιδια αλλων θα χαναμε τις πολλες η λιγες καταθεσεις μας.

    πεμπτον αν και δεν συμφωνω σε πολλα,στα περισσοτερα που κανει η τωρινη κυβερνηση,αν και δεν με πειθει καθολου η ελλεινη αντιποτιτευση μειζων η ελλασων,δεν μπορω να μην εκνευριζομαι και στην δικη μας την υποκρισια.

    και εκτον κε Σωτήρη Ζαφειρακόπουλε,τετοις ανιδεος μαλακας που εισαι ο πρωθυπουργος δεν προκειτε να σου απαντησει.
    χεσμενο σε εχει.

  5. Κ Ζαφειρακόπουλε,η προδοσία της χώρας,είναι γεγονός,και άρχισε από την εκλογική νίκη του μητσοτάκαρου,και ακόμα συνεχίζετε με φανερό τρόπο ποιο φανερό δεν γίνετε,η ληστοσυμμορίτισσα {παρέα},τωρινή και προηγούμενες,με την ενεργό συμμετοχή-ενοχή των εθνικών πατέρων μας ,και εν γνώσει του κ, προέδρου της Ελληνικής δημοκρατίας,που επισήμως σιωπά δεν ξέρω γιατί,και σαν πρόεδρος όλων των Ελλήνων παρακαλείτε να απαντήσει-πάρει θέση, σε μόνο ένα ερώτημα σε ένα δικαιούμενο Έλληνα πολίτη,τι απαντάει ακριβώς στην δημόσια ενημέρωση-συζήτηση που είχε με την κυρία Μπενάκη υπουργό της δικαιοσύνης ,περί απώλειας εθνικών εδαφών χάριν της ειρήνης,δεν των ενημερώνουν οι υπεύθυνοι του, για τα ερωτήματα μέσω των blogs, δεν έχουμε δικαίωμα μιας απάντησης αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,παραβιάζεται το ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΎΝΤΑΓΜΑ ναι η όχι,επιθυμώ μια απάντηση.ΚΩΣΤΑΣ Π.Χ. Έλληνας ληστοφορολογούμενος και με δικαιώματα,κύριε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.-

  6. Καλησπέρα σε όλους.

    Αυτό το σενάριο με το δανεισμό από τους Κινέζους ή εναλλακτικά και τους Ρώσους όπως κάποιοι είπαν παλιότερα,

    με ένα και μοναδικό σκοπό, να γλυτώναμε από το ΔΝΤ, μου θυμίζει μια ιστοριούλα.

    Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν ήταν η ανεπρόκοπη Ελενίτσα. Όσα λεφτά είχε τα έτρωγε, βαριόταν να δουλέψει, ήταν και …κακομαθημένη με συνέπεια η καθώς πρέπει οικογένεια της να την αφήσει στα κρύα του λουτρού, κοινώς να της κόψει το χαρτζιλίκι.

    Βγήκε λοιπόν στη γειτονιά η Ελενίτσα και άρχισε να «τρίβεται» και να ψάχνει διακαώς για να τη δήθεν δανείσουν. Στο τέλος βρέθηκαν ένας με δύο γείτονες που προσφέρθηκαν να την υποστηρίξουν οικονομικά για μερικά χρόνια, αλλά δεν μπορούσαν αν μη τι άλλο να περάσουν σε αυτούς απαρήτηρητα τα κάλη της…

    Υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως την Ελενίτσα δεν θα την παρενοχλούσαν τελικώς σεξουαλικά οι δυο γείτονες;

    Στη σύντομη αυτή ιστορία αν:

    – η Ελενίτσα σας θυμίζει τη χώρα μας,

    – αν η άστατη ζωή της, τη κακοδιαχείρηση των 35 τελευταίων ετών,

    – αν η καθώς πρέπει οικογένεια της, την Ε.Ε,

    – αν οι στοργικοί γειτόνοι τη Κίνα, τη Ρωσία,

    – και αν τα …κάλη της τα πετρέλαια του Αιγαίου, τις ΔΕΚΟ, τα λιμάνια και δεν ξέρω τι άλλο…

    απλώς είναι μία σύμπτωση, και ουδέ μία σχέση έχουν…με τη πραγματικότητα.

    Φιλικά / Λουκάς

  7. Λουκά καλησπέρα.
    Είναι ακριβώς όπως τα λες! Είχαμε όλες τις δυνατότητες τη δεκαετία του ’70 και του ’80 (αλλά και αργότερα μπορούσαμε) να δημιουργήσουμε ένα κράτος ισχυρό και σεβαστό απ’ όλους. Αντ’ αυτού, επιλέξαμε ένα κράτος που δεν παράγει τίποτε, που δε σέβεται ούτε τον εαυτό του ούτε τους πολίτες.

    Δεν είναι μόνο ότι δε δουλέυαμε (ή, πιο σωστά, δε δουλεύαμε όπως έπρεπε). Το σημαντικότερο είναι ότι σαν κράτος πνίξαμε κάθε δημιουργικότητα, κάθε έρευνα, κάθε καινοτομία – είτε επειδή κυλούσαν οι μίζες είτε επειδή βαυκαλιζόμασταν με ανόητες ιδεοληψίες… είτε και τα δύο.

    Θυμάστε το «Άρτεμις»; Τη «βόμβα λέϊζερ»; Μπορώ να αναφέρω κι άλλα που δεν είναι ευρέως γνωστά, και σε άλλους τομείς.

    Καταστρέψαμε κάθε βιομηχανική υποδομή με τα πανωτόκια και τις ανόητες φορολογικές πρακτικές.

    Είμαστε πολύ πίσω στην έρευνα και στις τεχνολογίες αιχμής τη στιγμή που έχουμε τα καλύτερα μυαλά στον πλανήτη – που διαπρέπουν διεθνώς. Αιτία; Οι ιδεοληψίες μας και οι γνωστές στρεβλώσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (αν δεν αλλάξουν μυαλά οι ιθύνοντες και οι λειτουργοί της, πολύ φοβούμαι ότι το τραίνο θα χαθεί οριστικά… έτσι κι αλλιώς, υπάρχει χάος ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια και στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου).

    Αν είναι δυνατόν, πιστέψαμε ότι αυτή η χώρα μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει μόνο με την παροχή υπηρεσιών, γενικότερα, και τον τουρισμό, ειδικότερα. Χωρίς καμιά αυτάρκεια, απόλυτα εξαρτημένοι από άλλα κράτη για όλα, ακόμη και για …αλάτι! (ή μήπως είναι ψέμα ότι εισάγουμε και αλάτι;)

    Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους.

    Τώρα, σ’ ότι αφορά τα …»κάλλη της Ελενίτσας», που λες, εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να ξέρω ποια συγκεκριμμένα είχε βάλει στο μάτι η Κίνα, ποια η Ρωσία (αν βέβαια δεν είχε κάνει πίσω από τον «πάγο» που της είχε βάλει η κυβέρνηση ή αν ήταν κάτι περισσότερο από τη βάση στο Αιγαίο που κατά περίεργη συγκυρία λίγο αργότερα δήλωσε ότι θα επιθυμούσε)και ποια τυχόν άλλοι επίδοξοι (…). Τα κάλλη που έβαλε στο μάτι το ΔΝΤ τα βλέπουμε όλοι, και νομίζω ότι σ’αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα πετρέλαια του Αιγαίου αλλά και άλλα που εμένα τουλάχιστον δε μου αρέσουν καθόλου.

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  8. Θέλω να σημειώσω σε ότι αφορά το σχόλιο του Ιουλιανού για το λαό που ψήφισε τον Αντρέα (όχι εμένα ε?) τρείς φορές γιατί του άρεσε η κραιπάλη ότι συμφωνώ αλλά ο πραγματικός ηγέτης δεν πρέπει να κολακεύει το λαό, να του κάνει τα χατήρια με δανεικά και να τον οδηγεί στην κραιπάλη. Αυτά τα κάνει ο δημαγωγός. Και ο Αντρέας (όχι εγώ πάλι) υπήρξε μέγιστος δημαγωγός. Θα συμφωνήσω και με τον Ιωάννη ότι το κακό ξεκίνησε πρίν τον Αντρέα, από τη μεταπολίτευση, όμως με τον Αντρέα γιγαντώθηκε. Να θυμηθούμε όλοι ότι το εθνικό γραμμάτιο που έληγε στις 19 Μαίου και εξαιτίας του οποίου θα πτωχεύαμε άν δεν πηγαίναμε στην τρόικα, δάνειο του Αντρέα ήταν, (από τότε, η παλιά αμαρτία που μας κυνηγούσε στοιχειωμένη). Θα διαφωνήσω με τον Ιωάννη για συντάξεις που δόθηκαν χαριστικά σε «παλλινοστούντες», ή «αδικημένους» που ποτέ τους δεν είχαν βάλει ένα ένσημο, βουλιάζοντας το ΝΑΤ και το ΙΚΑ. Αυτές τις νοοτροπίες πληρώνουμε ακόμα. Πχ, μας έμαθαν ότι είναι αυτονόητο ότι η υγεία (πρέπει να )είναι δωρεάν. Γι αυτό η υγεία σήμερα (το ΕΣΥ εννοώ, αλλά έχει πάρει η μπάλα και την ιδιωτική) έχει το χάλι της το μαύρο. Γιατί η υγεία είναι ακριβό αγαθό, κιόταν τη θέλεις εσύ τζάμπα,… καταλαβαίνεις τι θα πάρεις στο τέλος. (Λές και είναι χαζοί οι άλλοι, προηγμένοι λαοί που πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους). Το επί δεκαετίες σε αριστερές μαλακίες κολλημμένο μας μυαλό πρέπει σήμερα να ξεκολλήσει γρήγορα και με το ζόρι. Τα αγαθά κόποις κτώνται κι αν δεν δουλέψεις δεν θα φάς. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι ας την αντιληφθούμε, όσοι θέλουμε να επιβιώσουμε, κατ’αρχήν και να προκόψουμε στη συνέχεια.

  9. Ιωάννη, δε θέλω να το πώ, αλλά δε γίνεται να μην το πώ: Τη βλέπω σε μεγάλη παρτούζα την Ελενίτσα, δυστυχώς!

  10. ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ …ΓΕΡΜΑΝΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    (Έχω αφήσει και ένα άλλο μήνυμα σαν απάντηση στον Ιωάννη και πήγε αυτόματα στα spam γιατί είχα μέσα ένα link – ας είναι καλά το wordpress).

    A. Weber: Οι Έλληνες κατανάλωναν περισσότερα από όσα παρήγαγαν.

    «Αύξηση της παραγωγικότητας, ευέλικτες σχέσεις εργασίας και σταθεροποίηση στα δημόσια οικονομικά», είναι η συνταγή του προέδρου της Μπούντεσμπανκ για την Ελλάδα και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν υψηλά ελλείμματα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Ο Άξελ Βέμπερ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα οι εισροές κεφαλαίων χρησιμοποιήθηκαν για να διογκωθούν τα κυβερνητικά ελλείμματα αντί να διοχετευθούν σε επενδύσεις.

    Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με τις ανελαστικές σχέσεις εργασίας , είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί η εσωτερική ζήτηση σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνα που θα αντιστοιχούσαν στην αύξηση της παραγωγικότητας.

    Με άλλα λόγια οι Έλληνες όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταναλώσει περισσότερα από όσα δικαιολογούσαν οι οικονομικοί δείκτες, δανειζόμενοι χρήματα που θα έπρεπε να αξιοποιηθούν διαφορετικά. Ο επικεφαλής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας δε θεωρεί σωστό αυτό που προτείνουν οι Γάλλοι, οι οποίοι πιέζουν τη Γερμανία να αυξήσει τις εισαγωγές και την εσωτερική ζήτηση για να βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

    «Εάν η Γερμανία αποφάσιζε να αυξήσει τις εισαγωγές της σε ποσοστό 10%, τα ελλείμματα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα δεν θα μειώνονταν παρά μόνο κατά 0,25%», παρατηρεί χαρακτηριστικά.

    http://www.bankingnews.gr

  11. Αυτό το απλό πράγμα που λέει ο Γερμανός που ξέρει πολλά, και που εγώ το καταλάβαινα από μόνος μου εδώ και δεκαετίες, γιατί δεν το καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος ακόμα και σήμερα, μετά από το κράχ, και πολύ περισσότερο, (αν ο κόσμος είναι χαζός-που είναι, δεν εξηγείται αλλιώς, εκτός αν εγώ είμαι μεγαλοφυία), γιατί δεν το καταλαβαίνει η κυβέρνηση να αφήσει τις βλακείες και να φέρει επενδύσεις παραγωγικές και καινούργιες δουλειές στη χώρα..χθές?

  12. Γεια σου Ανδρέα,

    είναι έτσι όπως τα λες.

    Αν η χώρα δεν πάρει μπροστά σε ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον.

    Και αν θες τη προσωπική μου άποψη φίλε …δεν υπάρχει γενικώς μέλλον.

    Στατιστικά να το βάλεις, μαθηματικά να διαβάσουμε, το σύστημα (αφήνω έξω πολιτικούς συνδυασμούς & ονόματα) που έγινε η αιτία να καταταρρεύσει οικονομικά (και όχι μόνο) η χώρα σήμερα …ηγείται της προσπάθειας επανένταξης της στην υγιείς οικονομική Ευρωπαϊκή «κοινωνία». Που και αυτή είναι τρόπος του λέγειν ή ακόμη και για γέλια …υγιείς.

    Κοινώς ηγείται όσον αφορά την εξυγίανσή της.
    Και ερωτώ εγώ ο ηλίθιος.

    Αν προσλάβει μια ιδιωτική εταιρία έναν Οικονομικό Διευθυντή και αυτός βρε αδερφέ για κάποιους λόγους δεν ανταποκριθεί ο άνθρωπος στις προσδοκίες της εταιρίας, στους οικονομικούς στόχους, και κατ’ επέκταση στα νούμερα που δεν σηκώνουν και …κουβέντα.

    Ερωτώ: Η εταιρία θα τον κρατήσει με σκοπό να την εξυγιάνει; ή θα τον απολύσει και μάλιστα θα χαθεί και από προσώπου γης επαγγελματικά;

    Ερωτώ: Αν εγώ ανοίξω ένα κατάστημα ή μια βιοτεχνία με το οτιδήποτε και βρεθώ οφειλέτης στους προμηθευτές μου, στο ΙΚΑ, κλπ…

    θα έχω ή όχι νομικές κυρώσεις;

    Την ίδια ώρα τα Υπουργεία χρωστάνε στην ΔΕΗ, χρωστάνε στο ΙΚΑ και όπου κάποιος μπορεί να φανταστεί.

    Τα κόμματα επίσης έχουν ταμεία και είναι κατά-χρεωμένα.

    Και να συνεχίσω…

    και ο σημερινός πρωθυπουργός έχει ευθύνες. Δεν ήρθε χθες στο προσκήνιο. Τα ήξερε πριν αναλάβει. Αφήνω που ήταν ΥΠΕΞ, επί Σημίτη. Γνώριζε. Δεν έπεσε με αλεξίπτωτο όταν ΦΩΝΑΖΕ …»ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ».

    Για τη ΝΔ, εντάξει τι να πει κανείς. Αλλά και για ποιον από τους σημερινούς 300 να πεις. Όχι να εξυμνίσεις, απλώς να πεις μια καλή κουβέντα…

    Η χώρα αιμορραγεί, και την ώρα που η χώρα αιμορραγεί εμείς τραβιόμαστε στους δρόμους και γκαρίζουμε για νομοσχέδια που ισχύουν στην Ε.Ε.

    Δεν θέλουμε; να φύγουμε λοιπόν από την Ε.Ε και να κάνουμε το δικό μας κουμάντο.

    Με τους δημοσίους υπαλλήλους να είναι περισσότεροι από τους ιδιωτικούς, να έχουμε κλειστά επαγγέλματα, να παίρνουμε σύνταξη στα 40 μας και μετά να αρμενίζουμε το πέλαγος…

    Λοιπόν ή θα βάλουμε μυαλό και θα χαράξουμε πορεία ή θα μαλακιζόμαστε και οι ασύδοτοι θα μας δουλεύουν.

    Γιατί το δυστύχημα θα είναι για εμάς, όταν αντιληφθούμε μια μέρα, πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, και πως απλώς τα κάνουν γιατί τους περνάει μιας και είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.

  13. Επίσης η απάντηση που είχα για τον ΙΩΑΝΝΗ και πέρασε αυτόματα στα spam (το γνωρίζω το πρόβλημα από τότε που συμμετείχα στο ιστολόγιο) είναι το παρακάτω δημοσίευμα:

    Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. 40 – 40 τα ποσοστά και 20% ο …
    θείος Σαμ.

    Του ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

    «Πίτα» 9 τρις εκατομμυρίων δολαρίων με… μπόλικο πετρέλαιο από τα βάθη του Αιγαίου ετοιμάζονται να απο­σπάσουν οι Τούρκοι υπό τις ευλογίες των Αμερικανών!

    Από τη γιγαντιαία ατζέντα που απο­κάλυψε η «PRESS Time» ότι θα έχει η συνάντηση Γ. Παπανδρέου – Ερνιογάν στις 14 και 15 Μαΐου, ένα είναι το θέ­μα που θα ξεχωρίζει: Τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Με την Ελλάδα να βρίσκεται πεσμένη στο καναβάτσο από τις συνέπειες της κρίσης, ο Τούρκος πρω­θυπουργός ουσιαστικά ζητάει να ανοί­ξουν οι πόρτες της χώρας μας για ιη γείτονα και να συνεκμεταλλευτούμε τον μαύρο χρυσό που κρύβει στα έγκα­τα του το Αιγαίο. Κάπως έτσι λύνειαι το θέμα της υφαλοκρηπίδας, των χωρικών υδάτων, τελειώνουν τα casus belli.Ίσως γι’ αυιό και οι συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν μιλάνε για «ιστορική επίσκεψη». Γι’ αυτους βέβαια.

    Για εμάς όμως με τι γράμματα θα γραφτεί στην ιστορία:

    Η φόρμουλα για τη συνεκμετάλ­λευση του πειρελαίου έχει ήδη βρε­θεί. 40% από τα έσοδα στην Ελλάδα. 40% στην Τουρκία και 20% σε ένα αμερικανικό κονσόρτσιουμ το οποίο μαζί μεΈλληνες εφοπλιστές θα ανα­λάβει την εξόρυξη του μαύρου χρυσού.’Εχουν μάλιστα αγοράσει ήδη τα πρώτα γεωτρύπανα.

    Δεκαεπτά στον αριθμό. Σκοπός της συνάντησης Παπανδρέου – Ερντογάν είναι να δημι­ουργηθεί ένα Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας αναμεσα στις δύο χώρες, το οποίο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για μια ευρύτερη συνεργασία και να ανοί­ξει μια νέα σελίδα στις ελληνοτουρ­κικές σχέχεις. Στο επίκεντρό της θα εί­ναι το πετρέλαιο.

    Το πάγιο αίτημά τους.

    Οπως παραδέχονται και οι δυο πλευρές η εκμειάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στο Αιγαίο είναι ουσιαστικά το μεγάλο «αγκάθι» στις σχέ­σεις των δύο χωρων. Η πάγια απαίτη­ση της Τουρκίας τα τελευταία 35 χρό­νια είναι η συνεκμετάλλευση, με ιη χώρα μας να αρνείται σθεναρά, υπε­ρασπίζοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Τουρκία δεν είχε διστάσει να απειλήσει ακόμη και με πόλεμο αν η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όπως προβλέπει το Δί­καιο της Θάλασσας, γιατί αυτό θα της έδινε ουσιαστικά την αποκλειστικό­τητα εκμετάλλευσης στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Παράλληλα έθεσε σε λειτουργία ένα μακροχρόνιο σχέ­διο, με διαρκείς παραβιάσεις και κλιμακωτές αμφισβητήσεις της Ελληνικότητας του Αιγαίου.

    Σήμερα με τα δημοσιονομικά προ­βλήματα να έχουν στραγγαλίσει τη χώ­ρα μας, θεωρούν ότι είναι πιο εύκολο να γίνουν υποχωρήσεις, για να πε­ράσουν συμφωνίες που να ακροβα­τούν στα όρια της «εθνικής συνείδη­σης» των Ελλήνων.

    Ποιοι μένουν «απέξω»;

    Για το «big deal» υπήρχαν προτά­σεις από εταιρείες της Γαλλίας, της Ρω­σίας και των ΗΠΑ. Οι δυο πρώτες, όμως «έμειναν απέξω» και όπως επι­βεβαιώνουν έγκυρες δημοσιογραφι­κές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί. Απομένουν μόνο οι υπο­γραφές οι οποίες αναμένεται να πέσουν στη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα, στις 14 και 15 Μαίου.

    Το ραντεβού «έκλεισε» στην τηλε­φωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Ερντογάν στις 16 Απριλίου. Ο Ταγιπ Ερντογάν θα έρθει στη χώρα μας συνοδευόμενος από ένα επιτελείο 10 υπουργών για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, επικεντρωμένη στη συνεκμειάλλευση των κοιτασμάτων πετρε­λαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο Πέλιαγος. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου πει «ναι», τότε η Τουρκία θα ανοίξει συνεργασία σε όλους τους άλλους τομείς. Η αξία των ενεργειακών αποθεμάτων εκτιμάται στα 9 τρις δολάρια.

    Βρίσκονται όμως σε μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα το κόστος εξόρυξης να εί­ναι μεγάλο και να απαιτούνται τεχνο­λογικά εξελιγμένα γεωτρύπανα. Μέ­χρι πριν από μερικά χρόνια, όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν χαμηλή, η εκ­μετάλλευση του πετρελαίου στο Αιγαίο ήταν ασύμφορη. Τώρα όμως που έχει ανέβει η παγκόσμια ζήτηση, λόγω και της ραγδαίας ανάπιυξης της Κίνας, η τιμή του κυμαίνεται σταθερά σε υψη­λά επίπεδα καθιστώντας την άντληση υδρογονανθράκων από μεγάλο βάθος πιο κερδοφόρα από ποτέ.

    Έτσι αποφασίστηκε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο Αιγαίο να το αντλήσει ένα αμερικάνικο κονσόρτσιουμ σε συνεργασία με Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι θα προμηθεύσουν τα απαραίτητα για την εξόρυξη και την εκμετάλλευση πλοία. Τα έσοδα θα τα μοιραστούνε με τις δύο χώρες. Από 40% θα λάβουν η Ελλάδα και η Τουρκία, ενώ το υπόλοιπο 20% οι εταιρείες εκμετάλλευσης.

    Εφημερίδα: “PRESS TIME” – ΣΕΛ.23 (08.05.2010)

  14. φιλε Ανδρεα,θα σου πω κατι.
    σαν λαος δεν αντεχουμε την δικια μας αποτυχια πρωτιστος.
    και εξηγουμε.
    οι τωρινες κυβερνησεις που δανειστικαν και τα εφαγαν οι γιοι ταχυδρομων και οι αυλες των κυβερνωντων μπλε και πρασινες τους λεμε απατεωνες και σκιζουμε τα ιματια μας μπροστα και πισω απο τις καμερες…..
    την 8ετια 81-89 που δανειστικε το κρατος και τα φαγαμε εμεις…λεμε οτι ηταν δημαγωγος ο πρωθυπουργος.

    τη θελω να πω,οτι δεν μας το βρισκουν πουθενα.εμεις το εχουμε το προβλημα τελικα.

    τοτε ηταν η πρωτη φορα που ο λαος ειδε χρηματα στην τσεπη του,ηταν η πρωτη φορα που το κρατος εμπιστευτικε τους πολιτες του και τους εδωσε την διαχειριση και ξερεις τι εγινε;;;;;αυξηθηκαν κατα 500% οι εισαγωγες στα ειδη πολυτελειας.
    τοτε για πρωτη φορα δοθηκανε χρηματα σε αγροτες για μηχανηματα,για τυποποιηση,για εγκαταστασεις και για δες σημερα ποσοι συνετερισμοι λειτουργουν και ποσα δανεις εχουν.
    ξερεις γιατι,γιατι καποιοι φαγαν τα λεφτα και μετα γιναν και δεξιοι και κατηγορουσαν αυτων που τους εφτιαξε.

    τοτε για πρωτη φορα ειδαμε δωρεαν υγεια με το ΕΣΥ,πρωτοπορο προγραμμα σε ολο τον κοσμο,η αμερικη το 2009 ψηφισε για δωρεαν υγεια,και εμεις τι καναμε;;;κοιταγαμε πως θα εχουμε ανασφαλιστους εργατες,οι οικοδομοι ζηταγαν τα λεφτα στο χερι και να μην τους κολανε ενσημα, αφηναμε τα βιβλιαρια υγειας στα φαρμακεια και γραφανε αφειδος φαρμακα με την ανοχη μας..και ποσα αλλα θα γραφω μεχρι το βραδυ.

    ολα αυτα τα λεω οχι για να κανω τον τιμητη του Α.παπανδρεου αλλα για να καταδειξω τελικα οτι οι μεγαλυτεροι φταιχτες ειμαστε εμεις,και οτι παθαινουμε το παθαινουμε γιατ το αξιζουμε,γιατι μονοι μας χαντακοσαμε το μελλον μας,μονοι μας σηντυρουσαμε το πελατειακο συστημα,μονοι δεν διεκδικισαμε κατι καλυτερο,μονοι μας ειμαστε της θεωριας ο καθενας το κουπι του,και αμα ελεγε και κανεις κατι διαφορετικο τον κοιταγαμε και περιεργα.
    και το κακο ειναι οτι μεγαλωσαν ετσι και οι νεωτερες γενιες.

Σχολιάστε