"Greek National Pride" blog / OIKONOMIA

Αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας


Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρόβλεψε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2011 θα κυμανθεί μεταξύ -2,5 και -3%. Σε ομιλία του στη Λεμεσό ο κ. υπουργός ανέφερε ότι φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι -4%.

Τόνισε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης είναι η διαφάνεια. Επίσης σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, στο περιθώριο του ‘Limassol Economic Forum ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε έκκληση στους Έλληνες πολίτες να δώσουν ψήφο ευθύνης στην κυβέρνηση, στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει το 2010 τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει γίνει από οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης και επεσήμανε ότι οι αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης σε αυτή τη δύσκολη περίοδο » είναι οι σωστές και δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα».

 

«Δεν έχουμε λήξη συναγερμού», τόνισε και επεσήμανε ότι «πρόοδος υπάρχει και αυτή φαίνεται».

Ωστόσο, σημείωσε ότι » εξακολουθούν όμως οι δυσκολίες, αλλά αυτό που προέχει και είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να συνεχιστεί αυτή η δουλειά».

Επίσης, δήλωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ‘σκοπεύει να συνεχίσει στο δρόμο τον οποίο έχει πάρει και θέλει όσο το δυνατό μεγαλύτερη στήριξη των πολιτών σε αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού και βεβαίως αυτό επανέλαβα εγώ σήμερα» .

Σε ερώτηση, κατά πόσο θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως ‘ο Πρωθυπουργός είπε καθαρά ότι δεν είναι πρόθεση μας να πάμε σε πρόωρες εκλογές, αλλά ότι θα συνυπολογιστεί το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών (αυτοδιοικητικές εκλογές), γιατί είναι κρίσιμο το αποτέλεσμα, ώστε να μπορέσει η χώρα να συνεχίσει το δρόμο τον οποίο έχει πάρει’.

Πρόθεση μας, συνέχισε, είναι να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας και ‘αυτό που ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες είναι μια ψήφο ευθύνης σε δυο εβδομάδες, μια ψήφο που θα έχει δυο χαρακτηριστικά, προφανώς το αυτοδιοικητικό, να επιλεγούν δηλαδή οι πιο κατάλληλοι για να υλοποιήσουν μια τεράστια μεταρρύθμιση που είναι ο ‘Καλλικράτης’ και, ταυτόχρονα, να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για να μπορέσει η Ελλάδα να μπει επιτέλους σε ένα δρόμο προοπτικής’.

Για τα spreads ο υπουργός παρατήρησε ότι » δείχνουν ακριβώς το πρόβλημα που θα είχε η ελληνική οικονομία εάν βρισκόμασταν και πάλι, ως αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά δυσμενούς αποτελέσματος στις εκλογές, κάτι το οποίο δεν πιστεύουμε ότι θα συμβεί, στην κατάσταση που βρισκόμασταν πριν παρθούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν».
Είναι η πρώτη φορά, επεσήμανε, που η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το κρίσιμο σημείο, και πρόσθεσε «είναι η πρώτη φορά που διακυβεύονται τόσα πολλά, είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και πήρε τις σωστές αποφάσεις, είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ριζικής αλλαγής της αυτοδιοίκησης και άρα θα χρειαστεί και τους κατάλληλους ανθρώπους¨».

Οσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε πως αναμένονται πρώτα τα τελικά αποτελέσματα διεξοδικής ανάλυσης για τα στατιστικά στοιχεία του 2009, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ‘ακόμα και μετά από αυτήν την αναθεώρηση, η Ελλάδα θα καταφέρει το 2010 την μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει γίνει από οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης’.

πηγη

2 thoughts on “Αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

  1. Παράθεμα: ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ! | Διαιτες

  2. »Αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας»

    Τι πίνεις και δεν μας δίνεις….

Σχολιάστε