Η Ελλάδα δεν διαφωνεί με την ιδέα τροποποίησης του συμφώνου σταθερότητας, απορρίπτει όμως τις Γαλλογερμανικές προτάσεις για δρακόντειες κυρώσεις εις βάρος των κρατών που το παραβιάζουν, ανέφερε ο πρωθυπουργός λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης για το ζήτημα συνόδου κορυφής, στις Βρυξέλλες.
«Οι κυρώσεις και η αφαίρεση ψήφου από κράτος – μέλος δεν είναι δημοκρατικά αποδεκτές», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μπαίνοντας στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
«Δεν έχουμε αντίρρηση για την αλλαγή της συνθήκης της Λισαβόνας. Πρέπει όμως να μελετήσουμε ένα μηχανισμό που σέβεται και την αυτονομία των κρατών», πρόσθεσε.
«Θέλουμε έναν ισχυρό μηχανισμό που να βάζει όμως και την αναπτυξιακή διάσταση, αλλά και την προστασία των εργαζομένων», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.