"Greek National Pride" blog / Πολιτισμος / Τουρκία

Τουρκία του Ερντογάν:Οκτώ χρόνια φυλακή επειδή …φίλησε τη γειτόνισσά του!


Γείτονας ο οποίος φίλησε την γειτόνισσα του στην σκάλα τιμωρήθηκε για ¨σεξουαλική επίθεση κατά τρόπο που θα διαταράξει την ψυχική κατάσταση¨ με 8 χρόνια φυλακή.
Με τον νέο Τουρκικό Ποινικό Κώδικα, έρχονται συνεχώς ειδήσεις για βαριές ποινές σε περιπτώσεις σεξουαλικών αδικημάτων

ΕΡΖΕΡΟΥΜ
: Άντρας που φίλησε στα χείλη την γειτόνισσα του, τιμωρήθηκε με 8 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση. Το περιστατικό παρενόχλησης συνέβη στις 7-6-2008 στην περιοχή του Παλαντόκεν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 41χρονη Ν.Ζ. βγαίνοντας από ο διαμέρισμα της και ενώ πήγαινε προς τα πάνω, κατέβαινε από τον 4ο όροφο ο Ν.Τ. πατέρας πέντε παιδιών.

 

Με βάση τα λεγόμενα του Ν.Τ. συνάντησε στη σκάλα την Ν.Ζ. την φίλησε και έφυγε, και αυτή από πίσω του, του φώναξε ¨ελεεινέ, σκύλε και νταβατζή¨. Τότε λέει πως της έκανε νόημα με το χέρι να σωπάσει και έφυγε.

¨Ακούμπησα στο χέρι¨

Στην κατάθεση του στο 3ο Κακουργιοδικείο ο δικαζόμενος Ν.Τ. ανέφερε πως ¨Κατεβαίνοντας από τα σκαλιά το χέρι μου ακούμπησε το χέρι της Ν.Ζ. Ακολούθως άρχισε να με βρίζει. Για να καλύψει αυτές τις βρισιές με συκοφαντεί. Έχω υποβάλλει μήνυση¨.

Σύμφωνα με την έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, η ψυχική υγεία της Ν.Ζ. διαταράχτηκε λόγω του περιστατικού. Το δικαστήριο βρίσκοντας ένοχο τον κατηγορούμενο τον τιμώρησε με 10 χρόνια φυλάκισης για ¨σεξουαλική επίθεση κατά τρόπο που διαταράσσει την σωματική και ψυχική υγεία.¨ Λόγω λευκού ποινικού μητρώου, η ποινή έπεσε στα 8 χρόνια και 4 μήνες.

Ο δικηγόρος του Ν.Τ. υπέβαλε έφεση.
Στο μεταξύ η γυναίκα που υπέβαλε την μήνυση, τιμωρήθηκε με 3 μήνες φυλάκιση για τις βρισιές που απηύθυνε στον άντρα, κατά το περιστατικό.

Η δικηγόρος Χουλιά Γκιουλμπαχάρ λέει πως οι ποινές παλιότερα για τέτοιου είδους επιθέσεις ήταν πολύ χαμηλές, αλλά πως με τον νέο Ποινικό κώδικα οι ποινές αυξήθηκαν.

tourkikanea.wordpress.com/

2 thoughts on “Τουρκία του Ερντογάν:Οκτώ χρόνια φυλακή επειδή …φίλησε τη γειτόνισσά του!

  1. Εδώ στην Ελλάδα είχαν σύρει στα δικαστήρια πριν μερικά χρόνια μία ανήλικη 13 ετών γιατι έκανε ορθοπεταλιές χωρίς….δίπλωμα!!!Δηλαδή οδηγούσε ποδήλατο χωρίς….δίπλωμα οδήγησης!!!Σε καποιο ελληνικό νησί καταγράφηκε το περιστατικό αυτό!!Παντού υπάρχουν και τα παράξενα όπου σχεδόν και να πάς!!!

Σχολιάστε