"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΗΠΑ / ΙΣΡΑΗΛ

Τελικά η Αμερική είναι υπέρ ή κατά του Ισραήλ;


obama_islam

Όλοι μας μεγαλώσαμε ακούγοντας ότι η Αμερική είναι ο μεγάλος προστάτης των Εβραίων. Ότι το Ισραήλ το προστατεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ότι οι Άραβες δεν μπορούν να του κάνουν κακό αφού το προστατεύει η Υπερδύναμη. Ότι οι έννοιες Εβραίος και Αμερική ταυτίζονται.

Ή μήπως όχι;

Ήταν θυμάμαι στις αρχές της δημοσιογραφικής μου καριέρας στα μέσα της δεκαετίας του ’80 όταν μιλώντας με στέλεχος του State Department για το αγαπημένο μου θέμα – διαφορές και ομοιότητες Ελλήνων και Εβραίων – και αναφερόμενος σε αυτό που όλοι οι Έλληνες πιστεύουμε ότι δηλαδή οι Εβραίοι της Αμερικής μονιασμένοι διοικούν την Υπερδύναμη προς όφελος του Ισραήλ σε αντίθεση με τους Έλληνες που, αν και είναι σε καίρια πόστα, λόγω της μεταξύ τους διχόνοιας δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν την Ελλάδα, άκουσα τα εξής που πραγματικά τότε με εξέπληξαν:

 

‘Κακώς νομίζεις ότι οι Εβραίοι διοικούν την Αμερική. Την Αμερική διοικούν οι Αγγλοσάξονες οι οποίοι χρησιμοποιούν τους Εβραίους τόσο εσωτερικά εκμεταλλευόμενοι το επιχειρηματικό τους μυαλό όσο και διεθνώς εκμεταλλευόμενοι την ύπαρξη του Ισραήλ ως εχθρού μέσα στον Αραβικό κόσμο.’

Πάντοτε σκεπτόμουνα αυτήν την άλλη θεωρία αλλά τώρα με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο μου έχει καρφωθεί κυριολεκτικά στο μυαλό.

Ιδιαίτερα όταν άκουσα σύσσωμη την κυβέρνηση του Ισραήλ να μη συμφωνεί με την Αμερικανική στάση – που δεν διαφωνεί με μια Ισλαμοποίηση του Αιγύπτου – και τους αρθογράφους στο Τελ Αβίβ να βάζουν πηχυαίους τίτλους στις εφημερίδες «A Bullet in the Back from Uncle Sam.»

Πέτρος Δίπλας

4 thoughts on “Τελικά η Αμερική είναι υπέρ ή κατά του Ισραήλ;

  1. Το ισραήλ έχει δυο ομάδες κρούσης, η πρώτη με τους Lobbyists και τους φιλοεβραιους στην γερουσία που δίνει την μάχη της, και η δεύτερη η αόρατη με πλήθος φανερών και μυστικών οργανώσεων υπό έλεγχο, που είναι και η δυνατότεροι.
    Οι εβραίοι άλλοτε θέλουν να δείχνουν δυνατότεροι από ότι είναι (στρατιωτικά) άλλες φορές όπως αυτή του άρθρου αδύναμοι, γιά να αποκομίσουν ακόμη περισσότερη δύναμη.
    Τον νέγρο που βάλανε μπροστάρη όπως και τους προηγούμενους, είναι σκέτοι θεατρίνοι.

  2. 1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ !!
    ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΟΙ εβραιοι, ΧΑ !

Σχολιάστε