
Ένα δημοσίευμα τη Pravda για την επιβίωση των Σκοπίων, αναδημοσιεύουμε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα Σκόπια μπορεί να είναι το επόμενο θερμό σημείο του πλανήτη.
Σ΄ όλο το δημοσίευμα τα Σκόπια ,αναφέρονται ως «Μακεδονία».
«Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μπορεί να γίνει το επόμενο θερμό σημείο στον κόσμο.
Πρόσφατα, το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους διαχειριστές του Facebook να μπλοκάρουν τα προφίλ των χρηστών που υποκινούν εθνοτικές διαμάχες.
Δεν αποκλείεται η χώρα σύντομα να γίνει πεδίο μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε “Σλαβομακεδόνες” και αλβανούς.
Στα μέσα Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της χώρας των Σκοπίων μια φιλονικία ξέσπασε μεταξύ “Μακεδόνων” και Αλβανών.
Στους τελευταίους δεν άρεσε το γεγονός ότι μια ορθόδοξη εκκλησία θα χτιστεί στο κέντρο της πόλης. Ως αποτέλεσμα, οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών που προσπάθησαν να βάλουν τάξη, τραυματίστηκαν .
Μετά το συμβάν το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από το Facebook να απενεργοποιήσει το προφίλ και τις σελίδες των ομάδων που προκαλούν εθνοτικό μίσος.
Η αστυνομία τόνισε ότι το δίκτυο χρησιμοποιείται από εξτρεμιστές για την προώθηση του μίσους και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, η οποία μπορεί να απειλήσει τη κρατική υπόσταση.
Οι ανησυχίες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν βάση. Περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού από τα δύο εκατομμυρία της χώρας είναι Αλβανοί. Οι χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας» που εκδόθηκαν στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο προκαλούν.
Η “Μακεδονία” αποσχίστηκε από τη Γιουγκοσλαβία ειρηνικά, αλλά οι Αλβανοί αντιμετωπίζουν τη κυριαρχία της με επιφυλάξεις. Οι σχέσεις μεταξύ Σλάβων και Αλβανών έχουν γίνει πιο περίπλοκες, και στο τέλος, η κατάσταση μπορεί να γίνει εκρηκτική.
Τον Φεβρουάριο του 2001, τα μέλη του Αλβανικού Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN), είχαν ξεκινήσει στρατιωτικές ενέργειες . Μόνο έξι μήνες αργότερα με πίεση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η Συμφωνία της Οχρίδας που υπεγράφη, αναφέρει ότι στις περιοχές όπου ο αλβανικός πληθυσμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 20 τοις εκατό, η γλώσσα τους λαμβάνει επίσημη θέση. Αλβανοί πολιτικοί έχουν προσχωρήσει στην κυβέρνηση της “Μακεδονίας”, και ένα εθνικής εμβέλειας κανάλι στην αλβανική γλώσσα εκπέμεπει.
Ήταν ουσιαστικά “ομοσπονδιοποίηση” της “Μακεδονίας”. Ωστόσο, αυτές οι παραχωρήσεις δεν ηρέμησαν τους Αλβανούς εθνικιστές. Συνέχισαν την πίεση στις τοπικές αρχές και το 2005 κέρδισαν το δικαίωμα να υψώσουν την αλβανική σημαία στις περιοχές όπου ο αλβανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.
Μερικοί από τους πολιτικούς τους, δεν διστάζουν να υποστηρίζουν στις δηλώσεις τους ότι “οι αλβανικές περιοχές της Μακεδονίας πρέπει να ενταχθούν στο Κοσσυφοπέδιο, και αργότερα, ίσως, στην Αλβανία”.
Ένας νέος γύρος σύγκρουσης ξέσπασε το 2008, αμέσως μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Ο Θάτσι, ζήτησε την πλήρη ισότητα των δύο γλωσσών.
Αρχικά, ο πρόεδρος Νικόλα Γκρουέφσκι αντιστάθηκε, αλλά η πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ τον ανάγκασε να συμφωνήσει σε όλα. Ωστόσο, οι Αλβανοί δεν είναι ικανοποιημένοι και πάλι . Από τότε υπήρξαν σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των “Μακεδόνων” και Αλβανών.
Μία από αυτές έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες.
Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει τον αλβανικό εθνικισμό γιατί δεν έχει επιλυθεί το θέμα της ονομασία της. Η γειτονική Ελλάδα που θα μπορούσε να έχε γίνει σύμμαχος στην επίλυση του αλβανικού ζητήματος δεν αναγνωρίζει τη χώρα που ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η διαμάχη για το όνομα είναι σε εξέλιξη από το 1993, αλλά ακόμη δεν έχει επιλυθεί. Ως αποτέλεσμα, οι Έλληνες είναι κατά της εισόδου της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
«Το θέμα έχει συζητηθεί για πολύ καιρό, και δεν είναι σαφές πόσο σύντομα θα επιλυθεί», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Putyatin, ένας ιστορικός. «Ωστόσο, μέχρι σήμερα ακόμη και με την παρέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν έχει προχωρήσει αυτή η διαδικασία προς τα εμπρός
Βαζω στοιχημα οτι λιγο πριν γινει το μπουμ στη βαρντασκα θα τρεξουμε να τους δωσουμε το μακεδονικο φιλι της ζωης , γιατι οπως και να το κανουμε αλλο να μου το παιρνεις και αλλο να στο δινω εγω laaaarge !!!
Η ΜΟΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!! 🙂
Τι εχουν να πουν για το δημοσιευμα των «φιλων» μας των Ρωσων οι ηλιθιοι ακροατες του Λιακοπουλου που απο την προπαγανδα εγιναν περισσοτερο ρωσωφιλοι και απο τον Πουτιν?
Ε ΒΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΟΒΑΡΟ !!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΜΠΡΑΒΟ Σ ΤΑΥΡΟ ΣΩΣΤΟΣ
Με δεδομένο πως η Γιαλαντζί «Μακεδονία» είναι εχθρικό προς την Ελλάδα κράτος επιθυμώ την καταστροφή του, δηλαδή την ενσωμάτωση των εδαφών του σε Αλβανία και Βουλγαρία, με τους πολίτες του πρόσφυγες και μειονοτικούς στις 2 δύο αυτές χώρες.
Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, δεν τους χρειαζόμαστε αυτούς και τα εδάφη τους.Μας φτάνει η Θράκη με τους «Έλληνες πολίτες» που ξέμειναν στα εδάφη μας).
Να και μια φορά που βλέπω τον Αλβανικό αλυτρωτισμό με καλό μάτι!
(βέβαια μακρυά απ την Ελλάδα, μην τους γ….. το μ…… που τους πέταγε).
Η οποιαδήποτε ενσωμάτωση εδαφών υπο τις παρούσες συνθήκες θα ήταν τραγικό λάθος μιας και θα δημιουργούσες μειονότητα απο το πουθενά με απρόβλεπτες μελλοντικές επιδράσεις.
Το καλύτερο ειναι απλά να τους αφήσουμε μα σφαχτούν μεταξύ τους ……θα έρθει μια μέρα που θα παρακαλάνε να αποκαλούνται Έλληνες…..το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να μας κυβερνούν και Έλληνες.
MOΛΩΝ ΛΑΒΕ !!!!
Κατούρα και λίγο βρε Επώνυμε…
Η Πράβδα είναι κυβερνητική κίτρινη φυλλάδα και ως τέτοια λειτουργεί…σε 6 μήνες θα τα γυρίσει πάλι…μπορεί και σε 6 ώρες..ανάλογα με τα κέφια του Κρεμλίνου!
Χέστηκα για την Πράβδα φίλε!!
casius
Τις μαλακίες σου στο «orthodoxipisti» που είσαι και mod, επειδή γλείφεις τον admin
Όχι εδω….