"Greek National Pride" blog / ΛΙΒΥΗ

«Ηττήθηκε» η αεροπορία του Καντάφι


Η αεροπορία του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι «δεν υπάρχει πλέον ως πολεμική δύναμη», δήλωσε ο διοικητής των βρετανικών αεροπορικών επιχειρήσεων Γκεγκ Μπάγκουελ.

Όπως ανακοίνωσε, μιλώντας από αεροπορική βάση στη νότια Ιταλία, οι συμμαχικές δυνάμεις θα μπορούν πλέον να πατούν «σχεδόν ανενόχλητες» πάνω από τη Λιβύη.

«Παρακολουθούμε τους αθώους πολίτες της Λιβύης και τους προστατεύουμε από επιθέσεις. Έχουμε υπό συνεχή παρακολούθηση τις χερσαίες δυνάμεις της Λιβύης και επιτιθέμεθα εναντίον τους όποτε απειλούν αμάχους ή πραγματοποιούν επιθέσεις σε κέντρα πληθυσμών», όπως είπε.

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι συμμαχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη της Μισράτα, που πολιορκείται από τις δυνάμεις του Καντάφι. Τα κυβερνητικά στρατεύματα φέρονται να υποχώρησαν αρχικά, ωστόσο κάτοικοι ανέφεραν ότι ελεύθεροι σκοπευτές συνέχισαν να τους απειλούν από τις στέγες κτηρίων της πόλης.

Πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι εναντίον της Ζιντάν και της Αζνταμπίγια.

Την ίδια ώρα, πλοία χωρών-μελών του ΝΑΤΟ έχουν αρχίσει να περιπολούν στα ανοιχτά της Λιβύης προκειμένου να εφαρμοστεί το εμπάργκο όπλων που έχει αποφασίσει να επιβάλει ο ΟΗΕ εναντίον του καθεστώτος Καντάφι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαβουλεύσεις στο ΝΑΤΟ σχετικά με την ηγεσία της επιχείρηση επιβολής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη. Η Τουρκία έχει εκφράσει δισταγμό σχετικά με την ανάληψη ηγετικού ρόλου από το ΝΑΤΟ.  πηγη

Σχολιάστε