"Greek National Pride" blog / χιούμορ

9 thoughts on “«από το 1989, μισθοί και συντάξεις με δάνεια»…

  1. Δυστυχώς ο ελληνικός λαός είναι επιρρεπής στον λαϊκισμό στα παχιά λόγια και τις εύκολες λύσεις.

  2. Ακριβώς,αγαπητέ φίλε,αλλά παντα…φταινε οι «αλλοι»
    Χαιρομαι που σε βλεπω εδώ..

  3. KAI META MOU LETE POU SIXTIRAW TO DIMOSIO.

    VRE OUST. NA TA POULISOUN OLA NA ISIXASOUME APO TO KARKINOMA TIS ELLINIKIS KOINONIAS POU MAS PIGE STON PATO ME EYTHINI OLON MAS KI LEGETE DIMOSIOS TOMEAS.

    OLA TA LEYTA STOUS IDIOTES POU DOULEYOUN PRAGMATIKA KAI OXI STOUS KSISARXIDES VOLEMENOUS TOU DIMOSIOU KAI TON KLADIKON TO KATHE KOMMATOS.

  4. Konnan το να πουλήσουν το δημόσιο πλούτο της χώρας μισοτιμής (όπως πουλήθηκε η μηδέποτε έχουσα ατύχημα Ολυμπιακή για 170 εκ. στον «πατριώτη» κ.Βγενόπουλο) νομίζεις θα σώσει την Ελλάδα;Ο ελληνικός δημόσιος τομέας δεν διαφωνώ έχει παθογένειες τις οποίες όλοι ξέρουμε. Οι 400 χιλίαδες όμως παραπανήσιοι, κατά Στέφανο Μάνο, δημόσιοι υπάλληλοι κοστίζουν ετησίως στο ελληνικό κράτος 7,5 δις με ένα μέσο μισθό των 1500 ευρώ. Δεν είναι και τόσα πολλά τα χρήματα αν αναλογισθείς ότι η φοροδιαφυγή (που δεν μπορεί να κάνει ο δ.υ) ανέρχεται στα 36 δις, ποσό που έχοντάς το ετησίως δεν χρειάζεται να ξεπουλήσεις τίποτα. Αυτά όμως τα περί απολύσεως των πλεοναζόντων δ.υ είναι εκ του πονηρού. Εγώ είμαι 28 ετών, με πτυχίο,μεταπτυχιακό δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά,ξένη γλώσσα, Η/Υ …. και άνεργος.Αν στους τωρινούς 800 χιλίαδες ανέργους προσθέσεις τους πλεονάζοντες θα έχεις ένα στρατό 1,2 εκ ανέργων που θα παρακαλάνε για μια δουλειά όχι για 500-600 ευρώ αλλά για 350.Και θα φιλάνε και το χέρι του εργοδότη ευλογώντας την καλή τους τύχη. Όλη αυτή η κατάσταση κάνει μπαμ οτι είναι φτιαχτή από το κεφάλαιο πάνω στις πλάτες του απλού λαού και του απλού εργαζόμενου για να βγάλουν ακόμα περισσότερα ΥΠΕΡκέρδη.Η δημόσια περιουσία είναι ο πλούτος της χώρας μας και δεν πρέπει να τη ξεπουλήσουμε σε κανένα ρεμπεσκέ άπατρι κεφαλαιούχο.

  5. 4

    FILE SKEPTOMENE EXEIS ENA SORO PROSONTA KAI EISAI ANERGOS!!

    POSOI APO AYTOYS TOYS D.Y. EXOUN TA DIKASOU PROSONTA? ELAXISTOI. OI PERISOTTEROI KSEROYME POLI KALA METI «PROSONTA» MPIKAN.

    TO DIKO SOU TO PSOMI TRONE GIATI EIXAN «MPARMPA» KAI ESY EISAI STIN APEKSO.

    POS NA MIN YPARXOUN TOSOI ANERGOI AFOU OLI I NEOLAIA ANTI NA DIMIOURGISEI OLA AYTA TA XRONIA PERIMENE NA DIORISTEI?

    POSES EPIXIRISEIS TOU IDIOTIKOY TOMEA DEN EIXAN SINEXEIA GIATI OI NEOI ONOIREYONTAN MIA THESI STO DIMOSIO?

    EINAI ZIMIA STI NOOTROPIA TON NEON FILE MOU.

    DEN PROXOROYSE SE DIMIOYRGIA SXEDON KANENAS NEOS,I NEOLAIA ADRANOPOIHTHIKE PERIMENONTAS TO VOLEMA ME APOTELESMA TIN TERASTIA ANERGEIA POY ANEFERES.

    EIMAI ELEYTHEROS EPAGKELMATIAS FILE MOY KAI I EPITIXIA I DIKI MOY EDOSE DOYLIA KAI SE ALLOUS.

    ETSI PEZETE TO PAIXNIDI,KAPIOS DIMIOURGEI MIA DOULIA KAI AN EPITIXEI TRAVAEI KAI TOUS
    ALLOUS.

    MPOREI NA MIN VRISKEIS DOULIA…MPOREIS OMOS NA TI DIMIOYRGISEIS.
    AYTOYS TOYS PERISEYOUMENOUS 400-500 XILIADES
    D.Y. PIOS NOMIZEIS OTI TOUS PLIRONEI?

    TO KRATOS?

    KAI POU VRISKEI TO KRATOS TA LEFTA?

    APO FOROYS POU TOUS PLIRONOYME EMEIS.

    DILADI TOUS PLIRONOUME EMEIS.

    E VRE FILE DEN THELO NA PLIRONO TON KATHE XARAMOFAI.

    I DIMOSIA PERIOUSIA LES EINAI O PLOUTOS TI XORAS APO TON OPIO OMOS THREFONTE OLOI OI KIFINES KAI STON APLO LAO OXI MONO PLOUTOS DEN FTANEI ALLA YPERMETROI FOROI GIA NA SINEXISOUN OI KIFINES NA TRONE.

    O PLOUTOS TIX XORAS FILE MOU DEN EXEI ONOMA (DEH-OTE-OSE-KLP).

    O PLOUTOS TIS XORAS EINAI OI ANTHROPOI POU TON PARAGOUN POU MOXTHOUN KATHIMERINA POU SXEDIAZOUN TO AYRIO KAI OXI ENA TSOURMO KRATIKODIAITON KRIMENON PISO APO OPIADIPOTE DIMOSIA EPIXIRISI POU GIA NA PAROUN PROAGOGI PROSPATHOUN NA…(EDO GELAME) DIMIOURGISOUN YFISTAMENOUS POU ME TI SIRA TOUS THA DIMIOYRGISOUN KAI ALLOUS YFISTAMENOUS.

  6. Φίλε Konnan (Κωνσταντίνε;)1)Δεν παραγνώρισα τις δυσλειτουργείες του δημόσιου τομέα.Εγώ είμαι ο πρώτος που τις κατακρίνω και ο πρώτος που θέλει να αλλάξουνε.Αυτό που λές για τα προσόντα των περισσοτέρων υπαλλήλων είναι αλήθεια αλλά η λύση δεν είναι να απολύσεις 50άρηδες και μη επειδή σε ένα φαύλο σύστημα ειχαν μπάρμπα στη Κορώνη αλλά να δημιουργήσεις το θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίσει το πρόβλημα (bonus παραγωγικότητας, ταχύτερες προαγωγές κλπ).2)Διαφωνώ με τη θέση σου περί αδράνειας των νέων.Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων βγάζουν δ.υ και άρα οι νέοι απόφοιτοι στο δημόσιο μπορούν να εργαστούν και έχουν μάθει πως μπορούν να εργαστούν.Και πέραν τούτου δεν έχουν όλοι το κεφάλαιο ούτε την επιχειρηματική ικανότητα να κάνουν τη δική τους δουλειά.Εσύ ίσως να την είχες και μακάρι να πηγαίνουν καλά οι δουλειές σου.(Το συσχετισμό προσόντων μισθού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν θα το αναλύσω γιατί με την κρίση δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια άρνησης θέσεως.)3)Έχεις νομίζω και το λέω φιλικά μια εσφαλμένη άποψη περί μισθών στο δημόσιο και εύρυθμης λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων.Ποιός νομίζεις οτι αγοράζει τα προϊόντα που πουλάς αν όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι;Αν τους διώξουμε θα έχουν για να αγοράσουν από εσένα και αρα να είσαι επιτυχημένος και να έχεις άλλους στη δούλεψή σου;4)Για τα 36 δις που φοροδιαφεύγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες-επιχειρηματίες-εισοδηματίες-εφοπλιστές (δεν εννοώ εσένα, εσύ ίσως να είσαι σωστός) και κρατάνε πισω το κράτος σε επενδύσεις, μισθούς, εξοπλισμούς κλπ γιατί δεν λές κάτι;(Το ίδιο ισχυεί και για τις εισφορές που μειώνουν τις συντάξεις).Τα 7,5 δις που σου ανέφερα παραπάνω είναι ψίχουλα μπροστά στα 36.5)Εσύ πουλάς με χασούρα στην εταιρία σου;Πώς μπορείς να ζητάς από το κράτος να το κάνει;Να ξεπουλάει τον πλούτο έτσι;Έδωσε την Ολυμπιακή 175 εκ.Τόσο έκανε;Έδωσε τον ΟΤΕ μετά από ξεπούλημα της μετοχής του.Έδωσε τα ναυπηγεία για μερικά ψωροεκατομμύρια.Θέλει να δώσει τη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ, που μόνο από το μονοπώλιο που απολαμβάνουν θα έπρεπε να είναι σούπερ-κερδοφόρες.Τέλος πιστεύεις οτι αυτές οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν με σωστή διαχείρηση (όπως κάνεις εσύ στην εταιρία σου) να φέρουν έσοδα στο κράτος ή τουλάχιστον να μην του κοστίζουν;Εγώ το πιστεύω ακράδαντα.

  7. Οι νέοι έχουν μάθει από συνήθεια και καθοδήγηση από το κράτος πως μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο εννοώ.

  8. Από περιέργεια και μόνο!Εσύ τι μισθό θα προσφέρεις στο άνεργο (ναι,έναν από αυτά τα 1,2 εκ που πρέπει να έχει η Ελλάδα κατά εσε) όταν σου ζητήσει δουλειά μαζί με άλλους 100 πειναλέους.Πάνω από 350-400;

  9. 8

    DINO PERISOTERA IDI PAROTI MOY EXOUN DOSEI NOMIKA TI DINATOTITA NA KATEYASO.

    EGO DEN TO DEXOMAI GIATI TO THEORO KSEYTILA.

    7

    EM AYTO ENOO OTAN LEO OTI ADRANOPOIHSAN TI NEOLAIA.(FTAINE KAI OI GONEIS).
    TA NEA PAIDIA EXOUN TERASTIES DINATOTITES.

    NA MIN TOUS KLINOUN TA MATIA KAI NA MIN TA KATHILONOUN STI MIZERIA( NA VREIS MIA DOYLITSA NA VGAZEIS TA EKSODAKIA SOU KAI MEXRI EKEI).

    STI MEGALI TOUS PLIOPSIFIA TA PANEPISTIMIA VGAZOUN MORFOMENOUS ANTHROPOUS POU MPOROUN NA EKMETALEYTOUN TIS IKANOTITES TOUS AKOMA KAI SE ZITIMATA ASXETA TON SPOUDON TOYS.
    EINAI TROMERO LATHOS TON NEON POU GATZONONTE SE ENA PTYXIO…MPOROUN KAI XORIS AYTO.

    GIA TI FORODIAFIGI POU LES ME EKSERESI KAPIOUS POLI PLOUSIOUS OI YPOLIPOI FORODIAFEYGOUN ANAKGASTIKA LOGO YPSILIS FOROLOGIAS-EKTAKTON EISFORON-YPEROGKON ASFALISTIKON EISFORON KAI OTI ALLO STRAVO MPOREIS NA FANTASTEIS.

Σχολιάστε