Ένα «ιερό μνημόνιο» παρέλαβαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στο μέγαρο Μαξίμου.
Ο «ευλαβικός κατάλογος» ή «οι 6 εντολές» όπως τις χαρακτήρισε κυβερνητικός παράγοντας, αφορούσε τα ανοικτά θέματα τα οποία η Εκκλησία ζητά να επιλυθούν. Το περίεργο είναι ότι σε συνθήκες κρίσης, η Ιερά Σύνοδος δεν φάνηκε να «βάζει πλάτη» αποδεχόμενη τις επιπτώσεις που έχει ήδη δοκιμάσει το σύνολο της κοινωνίας. Τι ζήτησαν ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και οι συν αυτώ;
1.Να εξαιρεθούν εφημέριοι-ιερείς από το 1 προς 5 που ισχύσει στις προσλήψεις στο Δημόσιο.
2.Να τύχουν φορολογικών ελαφρύνσεων.

Αν είσαι και Πάπας με την αραδα σου θα πας
Γιώργο προχώρα, άλλαξέ τα όλα!
Συνέλληνες! ! !
Τα υψηλόβαθμα στελέχη που απαρτίζουν την σημερινή επίσημη εκκ-ληστεία ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ να ξηλωθούν άμεσα από τις βασιλικές τους θέσεις ΚΑΙ να αντικατασταθούν ΑΜΕΣΑ από ΙΕΡΕΙΣ που πιστεύουν πραγματικά σε αυτό που κάνουν!
Θα επανέλθω σε αυτό το άρθρο!
.»Διαφωνούν με την «εικαζόμενη συναίνεση» στις μεταμοσχεύσεις. Ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει δηλώσει (λόγω του δραματικού προβλήματος ανεύρεσης μοσχευμάτων) εφεξής κάθε ένας θα θεωρείται δωροδότης οργάνων εκτός εάν εγγράφως δηλώσει το αντίθετο. Η Εκκλησία λοιπόν θεωρεί ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Ασχέτως εάν και η ίδια ακολουθεί την ίδια μέθοδο (π.χ βαφτίζεται υποχρεωτικά χριστιανός ορθόδοξος και εφόσον ενηλικιωθείς και το επιθυμείς μπορείς να αλλάξεις θρήσκευμα ή να δηλώσεις «άθεος»…).» θα μας τρελανετε..ιδιο ειναι να σε βαφτιζουν και ιδιο να σου αφαιρουν χωρις την θελιση σου τα οργανα σου? και αμα πεσω σε τιποτα λαμογια και με κανουν «κλινικα» νεκρο με το ζορι για να μου πολησουν τα οργανα?..κατα τα αλλα και η ηγεσια της εκλησσιας πρεπει να ανοξει το πουγκι της..»ο εχων 2 χιτωνας να δινει τον εναν»
Εσύ Αντώνη αν δεν θέλεις να δωρίσεις μετα θάνατον τα όργανά σου κάνε μια δήλωση πως δεν επιθυμείς να γίνεις δότης. Εγώ λυπάμαι περισσότερο τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη μόσχευμα και δεν βρίσκουν.Άραγε πόσους νεκρούς έχουμε σε τροχαία κάθε χρόνο που πεθαίνουν στο νοσοκομείο και στέλνονται στα νεκροτομεία αντί σε ένα χειρουργείο όπου θα μπορούσαν με το θάνατό τους να δώσουν ζωή;