"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Προσκύνησαν» Τούρκοι και Γερμανοί: Παράδειγμα η Π.Α. για όλους!


«Αστεράκια» είδαν οι Γερμανοί πιλότοι των Eurofighter Typhoon και οι Τούρκοι των F-4E 2020 Terminator, από τις απανωτές «σφαλιάρες» που έφαγαν από την 343 Μοίρα «Αστέρι» της 115 Π.Μ. του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας από τις 2 μέχρι τις 27 Μαΐου 2011.

Έχασαν όλες τις αερομαχίες από τα τέσσερα ελληνικά F-16 Block 52+, και οι δύο Έλληνες πιλότοι αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι πιλότοι της άσκησης.

Κάτι που κάνει πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα:

Η 343 είναι Μοίρα με ειδίκευση στις αποστολές SEAD, δηλαδή καταστολής αεράμυνας.

Οι γερμανικές, ισπανικές και γαλλικές μοίρες που κατανίκησε είναι ειδικευμένες Μοίρες σε αποστολές αέρος-αέρος!

Τουλάχιστον κάποιος «παίρνει πίσω» το αίμα του ελληνικού λαού που του έχουν ροφήξει οι γκαουλάϊτερ της τρόϊκας, της Γερμανίας προεξαρχούσης.

Αυτό που εντυπωσίασε τους ξένους είναι ότι τα ισπανικά και γερμανικά Eurofighter Typhoon δεν είχε καμία ελπίδα απέναντι στα ελληνικά F-16, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά διέθεταν καλύτερο ραντάρ και έκαναν χρήση της υπερηχητικής ταχύτητας χωρίς την χρήση μετακαυστήρα.

Για τα τουρκικά αεροσκάφη δεν το συζητάμε: Μόλις ερχόντουσαν σε επαφή ραντάρ με τα ελληνικά μαχητικά ήταν «kill» με συνοπτικές διαδικασίες!

«Αυτό είναι δαίμονες δεν είναι πιλότοι» σχολίασε Ισπανός συνάδελφός τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όπου φυσιολογικά, μετά απ’όλα αυτά. ο πρώτος και ο δεύτερος πιλότος ολόκληρης της άσκησης (συνολικά ψηφίζονται τρεις) εκλέχθηκαν από την ελληνική ομάδα!

Μάλιστα τους ψήφισαν ακόμα και οι Τούρκοι, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Τα στελέχη της 343Μ κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής (Air to Air), ενώ σε αποστολές Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας-Suppression Enemy Air Defense (SEAD) εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές Harm εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο: Δεν συμμετείχαν σε όλες τις ασκήσεις, λόγω της αναγκαστικής καθήλωσης για διερεύνηση του ριναίου σκέλους τους, αφού στην ίδια χρονική περίοδο είχαμε το ατύχημα στον Άραξο.

Πρώτος και κατακτητής του τίτλου «The Warrior of the TLP Course» ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και  δεύτερος ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ενώ και ο τρίτος θα έβγαινε Έλληνας, αλλά για ευνόητους λόγους εκλέχθηκε ένας Πολωνός.

Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις από: τη Γαλλία τέσσερα Mirage 2000 και δύο Alpha Jet, την Πολωνία τέσσερα F-16 και τέσσερα Mig-29, τη Γερμανία δύο Eurofighter και δύο Tornado, το Ηνωμένο Βασίλειο δύο Hawk, την Ισπανία δύο Eurofighter και την Τουρκία δύο F-4E.

H Ιταλία διέθεσε δύο αεροσκάφη, ένα ελικοφόρο και ένα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέσθηκαν αποστολές AI, OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, DEAD, No Flying Zone, CAS, PR και CSAR ημέρας και νύχτας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

20 thoughts on “«Προσκύνησαν» Τούρκοι και Γερμανοί: Παράδειγμα η Π.Α. για όλους!

  1. Σχεδόν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία, τόσοι πολλοί άνθρωποι,δεν χρωσταγαν τόσα πολλά, σε τόσο λίγους ανθρώπους!

    Κάτι παρόμοιο νομίζω, είχε πει ο Τσόρτσιλ αναφερόμενος στην Βασιλική Αεροπορία ΡΑΦ κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο!

    Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα γενναία παλικάρια, της πολεμικής μας αεροπορίας!

    Υ/ΓΥπενθύμιση για πρώτη παράγραφο: Οι αριθμητικώς πολλοί είναι όλος ο Ελληνικός λαός που διαβιεί εντός Ελληνικής επικράτειας και οι αριθμητικώς λίγοι, είναι οι μαχητικοί πιλότοι της πολεμικής μας αεροπορίας!

  2. …ειναι πασιφανες οτι με τοση εξασκηση που κανουν οι δικοι μας εναντι των τουρκων στο αιγαιο και την αριστη εκπαιδευση και καταρτιση που διαθετουν, τα αποτελεσματα ειναι νομιζω απολυτως φυσιλογικα!!!….
    ….οι τουρκοι να ξερετε οτι σεβονται πολυ το ναυτικο μας (λογω προιστοριας), φοβουνται απεριοριστα την αεροπορια μας (βλεπε κειμενο και οχι μονον) και τους προβληματιζει ο στρατος μας ( ειναι πραγματι απειρος και αδουλευτος ή μηπως κρυβουμε κανενα ασσο στο μανικι??)

  3. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΚΡΗ!!!.ΚΑΙ Ο ΛΕΟΝΙΔΑΣ 300 ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ.ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ.

  4. Μπράβο παλληκάρια μας! Να μας κάνετε τουλάχιστον εσείς υπερήφανους!
    ΖΗΤΩ Η Π.Α. – ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!!!

  5. Δεν κάνουν και μια αποστολή καταστολής κουραδοάμυνας με στόχο την Βουλή των Ανθελλήνων. Εκεί να δείτε χέσιμο οι εθνοπατέρες!

  6. Η Ελλαδα ειναι η γη του φωτος και οι Ελληνες οι εκλεκτοι των θεων. Αδερφια μην πτοειστε απο τον οικονομικο και πολιτιστικο πολεμο που δεχομαστε απο τους εξω αλλα και απο τους μεσα.
    Μην ξεχνατε αδερφια ποιοι ειμαστε, σε εμας οφειλετε ο κοσμος που ζουμε σημερα. Ειμαστε Ελληνες περηφανοι. Ζητω το εθνος!


  7. Δειτε αυτο και γραφτε τα συναισθήματα σας, για μενα το μυαλο εχει πιο πολλυ δυναμη απο τα μεγαλυτερα οπλα, αρκει να χρησιμοποιηθει σωστα.

  8. Μπράβο στα παλλικάρια και απο μένα παιδιά.
    Νομίζετε ότι είναι τυχαίο που όταν περνούσαν Ελληνικά F-16 πάνω από την Κύπρο το 1996, μας καταλάμβαναν ρίγη συγκίνησης;
    Διότι όπως καταλαβαίνετε, πάνω απ΄όλα μετρά η ψυχή και η πίστης και όχι μόνο ο μηχανικός εξοπλισμός. Οι Έλληνες πιλότοι έχουνε να υπερασπίσουνε ιδανικά, αξίες και κληρονομιά που επιβάλλουν εκδήλωση ηρωϊσμού και αυτοθυσίας. Οι άλλοι, μισθοφόροι που είναι οι πλείστοι……Νομίζω με καλύπτει ο @2 για τα υπόλοιπα.

  9. @14
    Τρομερό, πανέξυπνο βίντεο!!!!
    Στο μεταξύ βλέπουμε πόσο αρέσουν οι κίωνες και στους σκηνοθέτες,επειδή δίνουν την αίσθηση του επίσημου, του κυβερνητικού κτιρίου,του Μουσείου.
    χαχα!!στο μεταξύ ο καιρός ήταν βροχερός!!
    Το έχω κάνει ήδη share στο facebook!!!
    Ο Αλκιβιάδης έχει δίκιο, εξάλου αυτό είναι η δικαιολογία/παρηγοριά του αδύναμου.
    Ο συδυασμός δυνατού/ευφυούς μυαλού και ισχρυρών όπλων έιναι αυτός που «σκοτώνει».
    Πιστεύω πως διαθέτουμε και απο τα δύο.

  10. Μπράβο στα παιδιά της Π.Α.
    Μην ξεχνούν, όμως ότι οι εχθροί του έθνους μας είναι εντός των τειχών.
    Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

  11. Μραβο ρε παιδια να σας χαιρομαστε ολοι.
    Ειστε παληκαρια

Σχολιάστε