Αλλαγή ρόλων μεταξύ αντιπροέδρου της κυβέρνησης και κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς ο μεν Γ. Πεταλωτής ανέλαβε τις επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δε Θ. Πάγκαλος τις κόντρες με τον Τύπο.
Χθες, μιλώντας στην Βήμα FM και αναφερόμενος στα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά την ομιλία της υφυπουργού Άννας Νταλάρα στου Ζωγράφου, ο κ. Πεταλωτής έδειξε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι μέλη του προσπάθησαν να ματαιώσουν την κομματική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ.
«Δεν δίνω σημασία, γιατί προέρχονται από απελπισμένους πολιτικά ανθρώπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από συνιστώσες που κάθε άλλο παρά με ειρηνικές διαθέσεις ενεργούν» πρόσθεσε.
Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης:
«Το νέο παραλήρημα του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στη γνωστή στρατηγική εκ μέρους της κυβέρνησης που σαν σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα ηθικό και πολιτικό ανάχωμα ανάμεσα στη ριζοσπαστική αριστερά και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που το εγκαταλείπει λόγω της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου».
Από την άλλη πλευρά του, ο κ. Πάγκαλος αντέδρασε οργισμένα στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», που παρουσίασε την εκ μέρους του αντιπροέδρου εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Μπιεννάλε της Βενετίας ως «ένα χλιδάτο και πανάκριβο τριήμερο στην πόλη των δόγηδων».
Υπό τον τίτλο «Πουλώντας ψέματα και σπέρνοντας το μίσος», ο κ. Πάγκαλος, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι πίσω από αυτού του είδους τις επιθέσεις κρύβεται η ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το μίσος που σπέρνει το σύστημα που διευθύνει ο 2ος όροφος της Συγγρού, μέσα από συγκεκριμένες εφημερίδες, διάφορα blogs και μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε παράνομα κανάλια, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ξεσπάσματα βίας, μεγαλύτερα απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αν νομίζουν ότι αυτό το μίσος, ενός λαϊκισμού χωρίς τέλος, μπορούν να το περιορίσουν στην κυβέρνηση, κάνουν λάθος. Κάθε μέρα παίρνει όλο και πιο ξεκάθαρα αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά».
Ο κ. Πάγκαλος διευκρινίζει, διέμεινε στο ξενοδοχείο «Gabrielli Sandwirth», με κόστος 425 ευρώ τη βραδιά, το οποίο χαρακτηρίζει ως «ιδιαιτέρως φθηνό για την πόλη και την εποχή».
«Βεβαίως», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πάγκαλος, «οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εφημερίδας «Δημοκρατία» θα ήταν ευχαριστημένοι αν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε διανυκτερεύσει μόνος του κάτω από μια γέφυρα, ώστε μετά να κυκλοφορήσει με τίτλο:
«Ξεφτίλισαν τον ελληνικό λαό σ’ όλο τον κόσμο – Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα ταξιδιού για την εκπροσώπηση στη Μπιεννάλε»!
«Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και πρέπει να αποφασίσει ψύχραιμα, γιατί οι αποφάσεις δεν θα καθορίσουν μόνο το παρόν, αλλά το μέλλον όλων και κυρίως των παιδιών μας», καταλήγει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση και συμπληρώνει με νόημα:

Το γουρούνι πήγε στην Βενετία και βρόμισαν τα κανάλια!!!!!!!!!