"Greek National Pride" blog

Επιτέλους αρμοδιότητες στους 2 ΑΝΥΕΘΑ και τον ΥΦΕΘΑ – Όλο το ΦΕΚ


Ένα μήνα μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αρμοδιότητες των δύο αναπληρωτών υπουργών κκ. Ι. Ραγκούση και Γ. Γεωργίου και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλου. 

Στον Γ.Γεωργίου του ΛΑΟΣ ανατίθενται οι αρμοδιότητες του συντονισμού και της έγκρισης των προγραμμάτων προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο έλεγχος των συμβάσεων προμηθειών. Επίσης αποφασίζει για θέματα κωδικοποίησης και τυποποίησης υλικών, έως το ποσό των 25 εκατ. ευρώ. Παρέχει γενικές κατευθύνσεις στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για την κατάρτιση του τακτικού προϋπολογισμού, του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και την οικονομική πολιτική του υπουργείου. Έχει την ανώτατη εποπτεία για τη χρησιμοποίηση των πιστώσεων που διατίθενται με τον προϋπολογισμό, καθώς και για τα μέσα υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων.Επιπλέον ελέγχει την πολιτική διεξαγωγής των ασκήσεων καθώς και κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες.

Ο Γ.Ραγκούσης, έχει αρμοδιότητες να αποφασίζει για θέματα επιστημονικής τεχνολογικής έρευνας και ερευνητικών κέντρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Να εγκρίνει προγράμματα ερευνών ανάπτυξης και αμυντικής παραγωγής, να εισηγείται στο ΚΥΣΕΑ την πολιτική για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας, να αποφασίζει για την υγειονομική πολιτική στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, να καθορίζει την πολιτική σε θέματα εκπαίδευσης τοποθετήσεων και μεταθέσεων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Επιπλέον να εισηγείται και να εφαρμόζει τη νομοθεσία σχετική με στρατολογικά θέματα, τους αναπήρους πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, εφέδρους πολεμιστές και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Να αποφασίζει για την κατάσταση της ιεραρχίας και τις προαγωγές των κατωτέρων αξιωματικών, των ανθυπασπιστών και των μονίμων και εθελοντών οπλιτών κάθε κατηγορίας των ΕΠΟΠ, των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης κτλ. Να καθορίζει την πολεμική διαθεσιμότητα των αξιωματικών και ανθυπασπιστών και την πολεμική αποστρατεία των υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και να αποφασίζει για το διορισμό, την πρόσληψη, εξέλιξη και μονιμοποίηση του διδακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών.

 

Στον υφυπουργό Κ.Σπηλιόπουλο πέρασε στην αρμοδιότητά του το Πολεμικό Μουσείο, ο Αυτόνομος Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών, η Λέσχη Αξιωματικών, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις στρατιωτικές φυλακές, τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, την Ελληνική Θαλάσσια Ένωση, τον προμηθευτικό οργανισμό του Ναυτικού, την Υδρογραφική Υπηρεσία, το Μικτό Λόχο Στρατονομίας, την ΕΜΥ, τους φάρους κ.α

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Σχολιάστε