"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος / Τουρκία

Επιθετικός κατά της Τουρκίας ο Κύπριος ΥΕΘΑ


 Εξαιρετικά αυστηρός ήταν ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρης Ηλιάδης, κατά της Τουρκίας για τη στάση που τηρεί στο θέμα των συνομιλιών για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, αλλά και για την στάση της όσον αφορά τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζήτησε από όλους ομοψυχία και συνεργασία, γιατί οι στιγμές που έρχονται είναι δύσκολες, όπως τόνισε.

Το πλήρες άρθρο που ακολουθεί προέρχεται από την κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

 

 «Η Τουρκία υπονομεύει τη λύση του Κυπριακού», λέει ο Δ.Ηλιάδης

Λευκωσία: Ο παράγοντας-«κλειδί» για τη λύση του Κυπριακού είναι η Τουρκία, η στάση της οποίας όχι μόνο δεν είναι υποβοηθητική, αλλά υπονομεύει και τη διαδικασία με την προκλητική συμπεριφορά και τις απειλές για «σχέδιο Β» ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης.

Εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο μνημόσυνο της «Κυράς της Λαπήθου», της Ευφροσύνης Προεστού, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι οι συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών καρκινοβατούν και αποτελματώνονται.

Πρόσθεσε ότι η διχοτομική αδιαλλαξία και οι υπαναχωρήσεις της τουρκικής πλευράς δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία.

«Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την προδοσία και την τουρκική εισβολή η κυπριακή τραγωδία δεν έχει τέλος. Οι έποικοι πολλαπλασιάζονται, οι περιουσίες μας γίνονται αντικείμενο σφετερισμού, ο πολιτισμός μας λεηλατείται, ενώ τα τουρκικά στρατεύματα συνεχίζουν να κατέχουν το βόρειο τμήμα και να αποτελούν θανάσιμη απειλή για το μέλλον», είπε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι η καλή θέληση και η πολιτική βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι από μόνη της αρκετή για να φτάσουμε σε βιώσιμη λύση, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου.

Ο Δ. Ηλιάδης πρόσθεσε ότι στις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας, η Κύπρος απαντά με μια μεγάλη πρόκληση, καλώντας την Άγκυρα να συνεργαστεί ουσιαστικά, ώστε να λυθεί το Κυπριακό και να γίνει η Κύπρος νησί της ελευθερίας, της ειρήνης, της συνύπαρξης και της προόδου.

«Εδώ είναι που πρέπει να απαντήσει η Τουρκία», είπε ο υπουργός Άμυνας.

Μίλησε εξάλλου για δύσκολες ώρες που έρχονται, τι οποίες όπως είπε, πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. «Πρέπει να αφήσουμε τον διχασμό στο παρελθόν μια για πάντα. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις.

Η ενότητα είναι όρος επιβίωσης.

Η συνεργασία είναι απαραίτητη και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που διαθέτουμε είναι αναγκαία», ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι οι συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολες, «αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με θέληση και συνέπεια να ανατρέψουμε την κατοχή, να ανακόψουμε τον εποικισμό και να αποτρέψουμε την κατάρα και τον εφιάλτη της διχοτόμησης».

πηγή: Ο Φιλελεύθερος

1 thoughts on “Επιθετικός κατά της Τουρκίας ο Κύπριος ΥΕΘΑ

  1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ, ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΣ!!!
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ!!

Σχολιάστε