"Greek National Pride" blog / ΣΥΡΙΑ / Τουρκία

RF-4E: Νέα ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου


https://i0.wp.com/www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2012/06/RF-4E.jpg

Περιπλέκονται, ενδεχομένως και από πρόθεση, οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, ενόψει μάλιστα της επίσκεψης στη Μόσχα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν από λίγο, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το τουρκικό γενικό Επιτελείο ανάρτησε μία ακόμα ανακοίνωση για την κατάρριψη του φωτοαναγνωριστικού αεροσκάφους RF-4E από τη συριακή αεράμυνα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στρατηγοί αρνούνται κατηγορηματικά στη βάση των πρώτων ευρημάτων των ερευνών για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους που διεξάγεται, ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πυρά αντιαεροπορικού πυροβόλου, υπονοώντας ότι κατέπεσε μετά από πλήγμα που δέχθηκε από πύραυλο…

Πρακτικά, η εμμονή σε αυτό το σενάριο τροφοδοτεί την ένταση ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα, αφού οι πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί αφορούν σε ενδεχόμενη βολή με το ρωσικό οπλικό σύστημα Pantsyr S1.

Επίσης, λόγω του ότι τα συριακά πληρώματα δεν έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους, εικάζεται ότι αυτός που πάτησε το κουμπί ήταν Ρώσος αξιωματικός, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το ζήτημα έχει «ψωμί» ακόμη, αφού με τον τρόπο αυτό οι Τούρκοι οικοδομούν ισχυρή διαπραγματευτική θέση έναντι των Ρώσων…

defence-point.gr

Σχολιάστε