Από Κούρδους αντάρτες του PKK καταρρίφθηκε το τουρκικό μέσο ελικόπτερο UH-60 Σικόρκσι, το οποίο παρέσυρε στο θάνατο 17 Τούρκους στρατιώτες, υποστηρίζουν οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Debka η οποία θεωρείται ανεπίσημο όργανο της Mossad, το τουρκικό ελικόπτερο δεν έπεσε λόγω ατυχήματος και κακής ορατότητας αλλά μετά από βολή αντιαεροπορικού βλήματος πιθανόν FIM-92 Stinger που είχαν παραδοθεί στους ισλαμιστές της Συρίας!
Οι εκτοξευτές και τα βλήματα τα πήρε ως λάφυρα η κουρδική πολιτοφυλακή μετά από μία μάχη στο Χαλέπι όταν καταδιώκοντας τους ισλαμιστές που είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στην κουρδική συνοικία, ανακάλυψαν μια αποθήκη όπλων, όπου βρίσκονταν δύο εκτοξευτές με δέκα βλήματα. Κατ’άλλες πηγές οι πύραυλοι περιήλθαν στα χέρια Κούρδων της Συρίας, όταν άνδρες τους εισχώρησαν στις τάξεις μιας ισλαμικής ταξιαρχίας και εν συνεχεία παραδόθηκαν στο ΡΚΚ.
