
Σε μείζονος χαρακτήρα και ευρείας έκτασης αεροναυτικές ασκήσεις θα προχωρήσει η Ελλάδα στις επόμενες 30 ημέρες με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, επί των θαλασσίων περιοχών που αναμένεται να αποτελέσουν επίσημα την ελληνική Αποκλειστική Ζώνη.
Στην άσκηση το γενικό πρόσταγμα θα το έχει το ΓΕΕΘΑ και θα είναι ένας συνδυασμός της άσκησης «Καταιγίδα» του Π.Ν και του δεύτερου μέρους της πυραυλικής άσκησης «Θαλάσσιος Γρύπας» που δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω βύθισης του πλοίου στόχου με βολές AGM 114 Hellfire κλπ.
Θα εκτελεστεί και βολή βλήματος επιφανείας – επιφανείας ARGM -84 Harpoon με πιθανότητα να έχουμε και εκτοξεύσεις βλημάτων εδάφους επιφανείας MM-38 Exocet από την Ανατολική Κρήτη.
HARPOON THE BEST F**K THE REST.
ΚΑΠΟΥ «ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ» ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΤΙ ΟΙ HARPOON ΕΞΑΛΟΛΥΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ Α/ΦΗ.